فرهنگی و هنری > ادبیات و کتاب

پیام صالحی برای جمشید کیان‌فر



تهران فرهنگی: مراسم بزرگداشت جمشید کیان‌فر، مصحح و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران، دوشنبه ۱۹ آذرماه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد و پیام پیام سیدعباس صالحی به‌ این مناسبت از سوی نیکنام حسینی‌پور، مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی این وزارتخانه خوانده شد.

در متن این پیام آمده است:

«میراث گرانبهای فرهنگ سرزمین ایران، ذخیره‌ای ارزشمند و بی‌تکرار است که صیانت و حفاظت از آن جز با علاقه‌مندی، دلسوزی و تعلق‌ خاطر به این گنج پربها حاصل نمی‌شود. در این میان انسان‌های وارسته‌ای که عمر خویش را وقف سیروسلوک در تاریخ و پژوهش و تعلیم کرده‌اند، از جایگاهی در خور و شایسته تکریم برخوردارند.

استاد جمشید کیان‌فر، چهره‌ای نام‌آشنا برای کسانی است که کتاب و کتابخوانی، مطالعات تاریخی و بررسی اسناد و نسخ خطی، بخش مهمی از زیست ‌فرهنگی آنان را دربرمی‌گیرد؛ ستاره درخشانی از آسمان همیشه تابناک میراث مکتوب ایران اسلامی که روشنایی و جلوه‌گری این آسمان مرهون تلاش‌ها و ممارست‌های امثال استاد کیان‌فر است که از محضر اعاظم و اساتید این عرصه همچون مرحومان ایرج افشار و عبدالله انوار بهره‌ها برده‌اند.

استمرار حیات فرهنگی و تجربه‌ اندوزی در همجواری با اسناد و نسخ تاریخی در طول زندگانی جمشید کیان‌فر که اکنون در دهه هشتم زندگی پرثمر خویش است و همچنان به پژوهش و تحقیق در این وادی ادامه می‌دهد، نقطه کانونی قابل اعتنایی است که باید به نسل امروز و نسل‌های بعدی به شایستگی منتقل شود.

استاد کیان‌فر پیوندی ناگسستنی با کتابخانه ملی دارد و او را می‌توان شناسنامه کتابخانه ملی نام نهاد؛ چراکه مجال زیادی از سال‌های زندگانی ایشان در این نهاد فرهنگی و در بخش‌های مختلف این سازمان سپری شده است؛ از کتابداری در اواسط دهه پنجاه تا فعالیت در قسمت‌های مختلف کتابخانه از جمله انتشارات، نسخ خطی و ایران‌شناسی.

خوشبختانه این فعالیت‌های مستمر به دوران رسمی خدمت ایشان متوقف و محدود نشده و در دو دهه بعد از بازنشستگی هم، استاد کیان‌فر همچنان منشاء اثر و خدمت به این نهاد وزین بوده‌اند، به‌ طوری که اگر بخواهیم خدمات ایشان را در ایام فراغت از مسئولیت نام ببریم، فهرستی طولانی از عضویت در شوراها و سردبیری فصلنامه‌ها و مجلات تخصصی تا استفاده از نظرات کارشناسی ایشان در کمیسیون‌ها و پژوهش‌های عمیق و طرح‌های مهم میراث مکتوب به دست می‌آید. مسئولیت‌های متنوع کیان‌فر در این عرصه، صفحات پرتلالو دفتر خدمات فرهنگی ایشان است و مایه مباهات و افتخار برای علاقه‌مندانی است که دل در گرو نگاهبانی از فرهنگ این مرز و بوم دارند.

در کنار این خدمات، پژوهشگر نام‌آشنا و نسخه‌شناس قابل و خوشنام ما از حامیان نسخ خطی و خادمان راستین عرصه نشر نیز بوده و هرگز از ضرورت امر تالیف غافل نگشته است.

تصحیحات ایشان از جمله “تصحیح ناسخ التواریخ”  ذیل چند عنوان و چندین مجلد، همواره مورد توجه صاحب نظران این عرصه بوده و هست.  

بی‌تردید نکوداشت استاد فروتن، جمشید کیان‌فر تنها پاسداشت یک فرد نیست، بلکه ارج نهادن به تلاش مستمر و عاشقانه‌ای است که از دل برآمده و ریشه در دلبستگی به تاریخ پرافتخار ما دارد. بر این اساس وظیفه خود می‌دانم که با قدردانی از دست‌اندرکاران فرزانه و بانیان ایران‌دوست این رویداد بهنگام، کوشش مجدانه و بی‌وقفه استاد کیان‌فر عزیز را در طول دهه‌ها تحقیق و پژوهش و تلاش برای حفظ میراث گران‌سنگ مکتوب ایران صمیمانه ارج نهم.

از خداوند متعال، دوام توفیق و طول عمر باعزت و توام با صحت و عافیت برای ایشان و سربلندی و شادکامی ایران و ایرانیان را آرزومندم.»

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا