نام «خزر» حذف شود/ درهای کشور را به روی باستانشناسان خارجی باز کنید
تهران فرهنگی: محمدابراهیم زارعی، سرپرست پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در بیستودومین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران گفت: این همایش از حدود سا ۱۳۵۱ به همت آقای فیروز باقرزاده بنیان گذاشته شد و اکنون بیست و دومین دوره آن درحال برگزاری است. وقتی مقالات گذشته را نگاه میکردم متوجه شدم نصف آنها از باستانشناسان خارجی بود و با توجه به اینکه ایرانهراسی باب شده است، درخواست دارم راه را هموار کنیم و در به روی ایرانشناسان و باستانشناسی دلسوز باز شود تا همراه باستانشناسان و استادان ایرانی کاوش کنند.
سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست کرد فکری به حال وضعیت ارتباط ایران در حوزه باستانشناسی با دنیا شود.
زارعی همچنین به باستانشناسانی که در ۱۶۳ محوطه کار کردند، خسته نباشد گفت و افزود: این گردهمایی مهمترین رویداد علمی باستانشناسی است، چون نتیجه یک سال کاوش علمی باستانشناسان در سه روز ارائه میشود.
او همچنین به دیگر پژوهشکدههای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از جمله مرمت، حفاظت، هنرهای سنتی و گردشگری پیشنهاد کرد همچون باستانشناسان در رویدادی سالانه نتیجه فعالیتهای خود را ارائه دهند.
سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر افزایش ارتباط با استانها، اظهار کرد: تقریبا با استانها قطع ارتباط بودیم، میخواهیم پژوهشهای استانی را راهاندازی کنیم. بسیاری از برنامههای ما از این پس استانمحور خواهد بود و از این به بعد اگر بتوانیم، پنج پروژه مهم در حوزههای باستانشناسی در استانها تعریف خواهیم کرد. سال گذشته بودجه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ۲۰ درصد افزایش داشته و برای سال ۱۴۰۴ حدود ۷۰ درصد افزایش خواهد داشت.
زارعی همچنین گفت: برای حوزه شمال خلیج فارس و دریای مکران لازم است تلاش مضاعفی داشته باشیم و برای شناخت ایران و اثبات نام سه هزار ساله خلیج فارس لازم است پژوهشهای باستانشناسی در شمال ایران و دریای مکران افزایش یابد.
او همچنین اضافه کرد: با معاونت میراث فرهنگی برای ساماندهی محوطههای تاریخی و سایت موزهها همکاری خواهیم داشت.
سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با طرح پیشنهاد دیگری گفت: هفته گذشته در همایش سلوکی ـ اشکانی مطرح کردم ما دولتی با ۵۰۰ سال حکومت بدون شکست داشتیم؛ حکومت اشکانی که از سوریه تا سیحون محدوده قلمرو این حکومت طولانی بوده است و خدماتی به ایران داشتند و دورانی که دین آزاد بود. با احترام به چینیها فکر میکنم به جای راه ابریشم از «راه پارتی» استفاده کنیم، چون شیوه معماری پارتی داریم که در دوره ساسانی و اشکانی ادامه یافته است؛ شیوهای که هشتصد و نهصد سال قدمت دارد. چرا به جای راه ابریشم نگوییم «راه پارتی»؟ حیف حکومتی است که پادشاهان نیرومند و راه پارتی داشت.
زارعی همچنین حذف نام «خزر» و استفاده از دریای «کاسپی» یا «کاسپین» را که کهنتر است، پیشنهاد کرد.
انتهای پیام