فرهنگی و هنری > فرهنگ عمومی

حواشی پرونده قضایی دو بازیگر، دعوای لفظی در کاخ جشنواره فجر و اشک‌های رضا کیانیان



تهران فرهنگی: تشکیل پرونده قضایی برای دو هنرمند خبری بود که در هفته گذشته واکنش‌های زیادی در پی داشت. در اولین واکنش سخنگوی دولت تاکید کرد که پرونده قضایی دو هنرمند بر اساس روال طبیعی خود پیش خواهد رفت و دولت برای رفع همه ‌مشکلات پیگیری‌های خود را انجام می‌دهد. همچنین معاون اول رئیس جمهور نیز درباره این موضوع، گفت: ای کاش برخی اتفاق‌های جزئی رخ ندهد اما با این ‌حال دولت تلاش می‌کند برای رفع مشکل پیگیری‌ کند.

انتشار یک متن از سوی مرضیه برومند

خبرهایی از جشنواره فیلم فجر

از مدت‌ها قبل هوش مصنوعی در تقلید یا زنده سازی صدای زیادی از خوانندگان از دنیا رفته ایرانی هنرنمایی کرده بود اما در عرصه تصویر شاید آنقدر ماجرا جدی نبود که باعث گله‌مندی کسی شود. اما حالا افتتاحیه جشنواره فیلم فجر این بهانه را به وجود آورده و خانواده خسرو شکیبایی از نحوه شبیه‌سازی این هنرمند فقید انتقاد کردند.

رضا بابک: دوست دارم کمدی بازی کنم

یکی از اتفاقات حاشیه‌ای جشنواره چهل و سوم فیلم فجر در بخش نمایش‌های ویژه اکران فیلم «رگ‌های آبی» بود که برداشتی از زندگی فروغ فرخزاد است. این فیلم که زبان روزنامه‌نگاران و اهالی فرهنگ به انقاد را گشود در نهایت با واکنش برادرزاده فروغ فرخزاد نیز روبرو شد به شکلی که این فیلم را زیر سوال برد و نوشت: «این فیلم نه‌تنها نتوانست زندگی «فروغ فرخزاد» را درست روایت کند، بلکه به‌نوعی خیانت به یاد و خاطره او بود.»

انتقاد از فیلم‌های کم‌کیفیت تا چند ماجرای دیگر

همچنین در سومین روز از جشنواره نیز بهرام رادان که پیشتر به عنوان یکی از هفت داور مسابقه سینمای ایران چهل وسومین جشنواره فیلم فجر معرفی شده بود، به دلیل طولانی شدن مدت زمان بازگشت از سفر از هیات داوران جشنواره خارج شد.

تلخی و شیرینی سومین روز جشنواره فیلم فجر

نماینده خانه سینما در کمیته رأی‌گیری مردمی جشنواره فیلم فجر نیز با بیان اینکه تلاش می‌شود از امانت مردم مراقبت شود گفت: برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته مشارکت تماشاگران فیلم‌های جشنواره از همان روز اول قابل توجه بوده است.

مهمان‌بازی سیاسیون در جشنواره فجر تحت تاثیر یک پرونده قضایی

در پنجمین روز از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر معاون اول رئیس جمهور به پرسش‌هایی درباره وعده‌های دولت برای بازگشت هنرمندان ممنوع‌الکار و باز شدن عرصه برای سینما پاسخ داد و گفت: قاعدتا ما نمی‌توانیم به کسی دیکته کنیم چه فیلمی بسازد. به نظرم شرایط جامعه نیازمند امید دادن و آرامش است و امیدوارم فیلم‌هایی ساخته شود که به جامعه امید و نشاط را تزریق کند.

از یک دعوای لفظی تا اکران یک فیلم توقیفی در جشنواره فجر

در نشست مطبوعاتی فیلم«موسی کلیم‌الله» مریلا زارعی بیان کرد که به دست آوردن نقش مادر حضرت موسی برایش شبیه معجزه بوده و ابراهیم حاتمی‌کیا هم گفت، هر فیلمی که می‌سازد باید نَفَس زمانه به آن بخورد.

حواشی روز ششم جشنواره فجر با اکران شلوغ «رکسانا»

از یک درخواست خاص تا همه برگزیدگان در صحنه پایانی تئاتر فجر

در آیین پایانی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر از ندا آل طیب خبرنگار تئاتر ایسنا تقدیر شد و برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی و از برخی هنرمندان غایب که در این سال‌ها کار نکردند با این عنوان که «صحنه شما را فریاد می‌زند» درخواست شد تا دوباره در تئاتر فعالیت کنند.

صحنه، چه کسانی را فریاد می‌زند؟

اختتامیه چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر با یادی از هنرمندانی برگزار شد که صحنه تئاتر سال‌هاست از حضورشان بی‌بهره مانده و نکته غم‌انگیزتر اینکه نسل جدید فعالان و تماشاگران تئاتر، برخی از این چهره‌ها را نمی‌شناسد.

آنهایی که آمدند و آنهایی که نیامدند!

۶ روز تا جشنواره موسیقی فجر/ بدون جدول؛ بدون فروش بلیت!

کمتر از یک هفته به برگزاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر باقی مانده است اما هنوز خبری از جدول اجراهای آن و البته بلیت‌فروشی کنسرت‌ها نیست!

۲۶ ثبت جهانی ایران بدون پشتوانه قانونی برای صیانت!

کارشناس حقوقی میراث فرهنگی می‌گوید: با وجود ثبت ۲۶ میراث ناملموس در فهرست جهانی یونسکو، هنوز هیچ پایگاه اطلاع‌رسانی عمومی در مورد نام و مشخصات مصادیق ثبت شده ایران در فهرست‌های داخلی و بین‌المللی ایجاد نشده است و صیانت از میراث‌ فرهنگی ناملموس در ایران در غیاب یک قانون کامل و کارآمد در ابهام است.

تا دلتان بخواهد «سفارش» برای حفاری و قاچاق بوده، هست و خواهد بود

معاون میراث فرهنگی در پاسخ به پرسش ایسنا تایید کرد که از سوی مقامات و دولت‌ها از گذشته همواره سفارش‌هایی برای حفاری و کاوش به انگیزه یافتن گنج وجود داشته است و در این باره گفت: در این چهار سال حتی یک مورد از این سفارش‌ها، درست نبوده و موردی پیدا نشد.

«تخت سلیمان» با آن جغرافیای خشن چگونه محافظت می‌شود؟

تخت سلیمان به‌عنوان یکی از ارزشمندترین میراث جهانی ایران همواره با چالش‌های مختلفی مواجه بوده است؛ از آسیب‌های اقلیمی تا خطرات جانی برای بازدیدکنندگان. مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان اینک، از اقدامات حفاظتی مهم و مرمت‌هایی با مصالح بازسازی‌شدۀ دوره ساسانی در این مجموعه تاریخی خبر می‌دهد.

تپه‌های ۳۰۰۰ ساله «کهریزک» محو شده‌اند!

مدیر پایگاه ملی ری گفت: تپه‌های سه هزار ساله کهریزک با وجود ‌آن‌که در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، اما در اسناد طرح تفصیلی و طرح جامع هیچ اثری از آن‌ها نیست و در کمال ناباوری حذف شده‌اند.

«شهر سوخته» در انتظار پول!

شهر سوخته، گنجینه‌ای باستانی در شرقی‌ترین نقطه ایران، پس از ١٩ فصل کاوش، در انتظار از سرگیری فصلی جدیدی از کاوش‌های باستان‌شناسی است. به گفته سرپرست پایگاه این میراث جهانی، مشکلات تأمین اعتبار باعث توقف کاوش‌ها شده است.

اگر همه غُر می‌زنند ما هم باید غُر بزنیم؟

«چشم به هم زدیم دوباره عید شد، عمرا خیلی زود می‌گذره»، «همه چیز تکراری شده دیگه، هر روزمون شبیه دیروزه» و جملاتی از این دست را احتمالا شما هم یا در مکالمات روزمره خود از آنها استفاده کرده‌اید یا از دهان افراد مختلف از دوست و آشنا گرفته تا در مترو و اتوبوس شنیده‌اید. جملاتی که نقطه مشترک بیان آنها عموما یک چیز است؛ ناامیدی! این درحالی است که یک مدرس دانشگاه معتقد است با یاد گرفتن مفهوم «زیبایی‌شناسی» و استفاده از ابزار هنر می‌توان از دریچه جدیدی به زندگی روزمره نگریست.

زندگی؛ معجزه‌ای که با روزمرْگی هدر می‌رود

جنوب را می‌توان داستان کرد و داستان را جنوب

ابراهیم حسن‌بیگی می‌گوید: اینکه می‌گویند جنوب را باید زندگی کرد در واقع باید زندگی را جنوبی کرد و جنوبی زیست و جنوبی گرمای وجود را به آب و آسمان و خورشید و خاک بخشید.  جنوب را می‌توان داستان کرد و داستان را جنوب.

چند سال دیگر فارسی را بدون کمک انگلیسی نخواهیم فهمید!

محمود فتوحی هشدار داد: چند سال آینده فارسی را خوب نخواهیم فهمید مگر اینکه انگلیسی بدانیم.

فعالیت‌های فرهنگی از زیر یوغ سیاست خارج شوند

بهمن نامور مطلق با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی باید از زیر یوغ فعالیت‌های سیاسی خارج شوند، همچنین می‌گوید: آنقدر مدیران نیایند و بگویند که نقد در حوزه ادبیات و هنر مشکل دارد، زیرا متوجه نیستند نقد یک فرهنگ و گفتمان است.

با حافظ زندگی‌ می‌کنم

محمد شمس لنگرودی با بررسی اینکه «چرا حافظ شاعر عجیبی است» می‌گوید: کتاب حافظ برای من فقط کتاب نیست بلکه یک‌جور زندگی کردن با خودم از طریق حافظ است.

رد پای صداوسیما در کدام فیلم‌های فجر دیده می‌شود؟

سازمان صداوسیما امسال نیز همچون سال‌های گذشته با مشارکت در تولید آثار سینمایی در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر حضور دارد و با دو فیلم ـ یکی مضمون دفاع مقدس و دیگری تاریخی ـ مذهبی ـ نگاه‌ها را به سمت و سوی خود معطوف کرده است.

انتشار سریال تینا پاکروان در هاله‌ای از ابهام

انتشار سریال «تاسیان» به کارگردانی تینا پاکروان به دلیل آنچه «نامشخص بودن وضعیت صیانت این کارگردان» عنوان شده، نامشخص است.

کلهرنیا: ایده «جایزه‌بگیری» را حذف کردیم!

نشست خبری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با تاکید بر غیر رقابتی بودن این دوره از جشنواره در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

مجسمه‌های حوض پارک دانشجو غیب شدند!

اگر تاکنون گذرتان به پارک دانشجو افتاده باشد، احتمالا مجسمه‌های چند پسربچه در حوض این پارک توجهتان را جلب کرده است. در چند روز اخیر این مجسمه‌ها به طور ناگهانی ناپدید شده‌اند و تا امروز هم توضیحی رسمی در این زمینه از سوی متولیان امر داده نشده است.

پیشنهادهایی برای خواندن و شنیدن:

ابتکاری که علامه امینی در مقابل یک فرمانده به خرج داد

پادکست/ حنا، دخترِ ایران

روایت صمدیان از نمایشگاهی خاص در جشنواره فیلم فجر

سختی‌های گرامیداشت دهه فجر در اسارت

پشت صحنه سینمای ایران جلوی دوربین یک‌ کارگردان

روح درویش عبدالمجید در این خطوط جلوه‌گر شده است

ناگفته‌ای درباره شهید صیاد شیرازی

اشک‌های رضا کیانیان، حسرت‌های بهناز جعفری و خاطراتی از «ناصر و فردین»

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا