برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری مشهد با محوریت سلامت، زیارت و فرهنگ
سیدجواد موسوی ۲۳ اردیبهشت، در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی، اظهار کرد: این نمایشگاه رویدادی بزرگ با محورهای سلامت، زیارت و مسائل فرهنگی با حضور نمایندگانی از ۳۳ استان و ۳۴ شهرستان کشور در فضایی به وسعت ۱۲ هزار متر مربع برگزار میشود.
وی اضافه کرد: این رویداد که حاصل همکاری گسترده با تشکلهای صنفی است، فرصتی بینظیر برای معرفی جاذبههای گردشگری، اماکن و تاسیسات استانها و شهرستانها به همراه نمایش صنایعدستی و ارائه خدمات به گردشگران فراهم میکند.
موسوی ادامه داد: در کنار نمایشگاه، نشستهای آموزشی و جلساتی برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف از جمله ساخت هتلها، هتل آپارتمانها و سایر تاسیسات گردشگری در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای سرمایهگذاری در مشهد گفت: در حال حاضر ۲۱۰ پروژه گردشگری با حجم سرمایهگذاری بالغ بر ۱۶۶ هزار میلیارد تومان در مشهد در حال اجراست که نشان دهنده ظرفیت بالای این شهر در جذب سرمایه است.
وی افزود: به منظور برنامهریزی دقیقتر برای جذب سرمایهگذاران، نشستی با حضور معاونان وزارت میراث فرهنگی از سراسر کشور برگزار خواهد شد تا برنامههای مدون در این حوزه ارائه و هماهنگ شود.
موسوی عنوان کرد: در حوزه بینالمللی کشورهای افغانستان، عربستان، ترکمنستان، عمان، تاجیکستان و عراق برای شرکت در این برنامه اعلام آمادگی کردهاند. در راستای جذب گردشگر خارجی نیز هماهنگیهایی برای برقراری پروازهای جدید از کشورهای همسایه به مشهد شامل پروازهایی از کراچی، لاهور و ازبکستان صورت گرفته است.
موسوی بیان کرد: این رویداد نشان از پتانسیل بالای صنایع دستی خراسان رضوی در ثبات اقتصادی دارد. تدابیری برای آموزش هنرمندان و صادرات صنایع دستی اندیشیده شده است و خراسان رضوی پس از تهران بیشترین میزان صادرات صنایع دستی در کشور را بر عهده دارد. همچنین ناهماهنگیهای موجود در قیمتگذاری سنگهای قیمتی در حال بررسی و حل شدن است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در خصوص سایربرنامههای جانبی نمایشگاه عنوان کرد: در حاشیه نمایشگاه گردشگری، تفاهمنامهای با ایمیدرو در زمینه معادن استان و به عنوان یک اقدام اجتماعی امضا خواهد شد.
وی گفت: افتتاحیه نمایشگاه فردا ساعت ۱۷ با حضور ۲۸۳ نفر از استانها و شهرستانهای دیگر برگزار میشود و استاندار خراسان رضوی خبرهای خوبی در زمینه توسعه گردشگری استان اعلام خواهند کرد.
توسعه گردشگری با فناوریهای جدید
وی بیان کرد: با هماهنگی اتاق بازرگانی، توسعه گردشگری با استفاده از فناوریهای جدید به ویژه هوش مصنوعی در دستور کار قرار دارد و فضایی اختصاصی برای این منظور معرفی خواهد شد.
موسوی به برنامههای روز بزرگداشت فردوسی اشاره کرد و افزود: همزمان با رویداد نمایشگاه گردشگری، سومین نشست علمی فردوسی با ارائه مقالات متعدد در هتل پردیسان و دانشگاه فردوسی برگزار میشود.
وی گفت: برنامههای متنوعی از جمله برنامههای رادیویی با حضور چهرههای محبوب و برنامههای فرهنگی، از جمله نقالی و شاهنامهخوانی در آرامگاه فردوسی برای بزرگداشت روز فردوسی پیشبینی شده است.
مقام اول خراسان رضوی در ثبت رویدادهای گردشگری کشور با ۹۷ رویداد
یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: خراسان رضوی با ۹۷ رویداد ثبت شده، مقام اول را در کشور به خود اختصاص داده است و از ۲ سال پیش با رونمایی سامانه ثبت رویدادهای گردشگری کشور، فرآیند ثبت رویدادها سرعت گرفته است.
وی با اشاره به ارزیابی صورت گرفته بر اساس شاخصهایی مانند صدور یا تمدید گواهینامه ثبت رویدادهای گردشگری، درصد تکمیل پروندههای درخواست ثبت رویداد و میزان جذب مشارکت ذینفعان، گفت: در این راستا خراسان رضوی رتبه نخست کشور را کسب کرده است.
وی با اشاره به نقش رویدادها در توسعه گردشگری بیان کرد: برگزاری رویدادها امکان توزیع زمانی و مکانی سفر را برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم میکند.
بیدخوری عنوان کرد: خراسان رضوی به دلیل گستردگی سرزمینی و تنوع اقلیمی رویدادهای زیادی در حوزه فرهنگ، هنر، تمدن و میراث فرهنگی دارد و هر ماه رویدادهای مختلفی در نقاط مختلف استان برگزار میشود که میتواند بستری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی و ایجاد فضای شاد و پرنشاط در سراسر استان باشد.
وی گفت: استمرار رویدادها نقش مهمی در توسعه گردشگری و جذب گردشگر دارد و در همین راستا برنامهریزیهایی برای تداوم این رویدادها با مشارکت مردم، دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی مانند شهرداریها، شوراهای اسلامی شهر و روستا، دهیاریها، انجمنهای میراث فرهنگی و گردشگری و سازمانهای مردمنهاد در دستور کار قرار گرفته است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی برگزاری رویدادها را نه تنها به عنوان عاملی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری، بلکه به عنوان عاملی مؤثر در رونق، رشد و توسعه اقتصادی مکانهای برگزاری و افزایش درآمد جوامع محلی دانست و ادامه داد: استفاده از ظرفیتهایی مانند نمایشگاههای صنایع دستی، غرفههای فروش محصولات کشاورزی و دامی بومی، موسیقی سنتی و محلی، بازیهای بومی محلی و سازماندهی تورهای گردشگری از مرکز استان و شهرستانها به مقصد رویداد را در تنوع بخشی به برنامهها، افزایش مخاطبان و برگزاری باشکوه و استمرار رویدادها مؤثر برشمرد.
بیدخوری به نقش حضور مقامات عالی وزارت و استانی در رویدادهای خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استاندار خراسان رضوی به همراه مدیران کل استانی و راهاندازی قطار گردشگری به مقصد نیشابور، موجب برگزاری باشکوه مراسم بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری و استقبال کمنظیر مردم شد.
انتهای پیام