برای باز شدن گرهها و موانع باید راهکارهایی نوآورانه و خلاقانه آماده کرد
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان امروز جمعه (۹آذرماه) در نشست احیای مثلث گردشگری که با حضور استانداران و روسان اتاق بازرگانی استانهای یزد، فارس و اصفهان در استانداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: برای باز شدن گرهها و موانع در شرایط اقتصادی کشور نیازمند همیاری بیشتری هستیم و باید راهکارهایی نوآورانه و خلاقانه آماده کنیم. ناترازی انرژی نباید باعث تشدید مشکلات اقتصادی مردم شود و در تلاش هستیم تا انرژیهای نوین را برای استان بیندیشیم تا مشکلات این حوزه را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: اصفهان در حوزه گردشگری میتواند الگو باشد. اقدامات ابتدایی در حوزه زیرساختی در اصفهان نیازمند کار بیشتر است. باید از ارتباط مستمر با دیگر شهرها و افزایش ضریب ماندگاری گردشگر میان شهرهای مجاور میتوان برای روان کردن این حوزه استفاده کرد.
استاندار اصفهان افزود: متأسفانه با شرایط اقتصادی کشور چارهای نداریم تا با استفاده از بازارهای برون مرزی بتوانیم در حوزه گردشگری و اقتصادی پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم.
جمالینژاد ضمن اشاره به اینکه با همکاری سه استان با یکدیگر میتوان هزینهها را کاهش داد و درآمدها را به صورت همافزا افزایش داد تا با استفاده از محتواهای مشترک به تجاریسازی شهری برسید، توضیح داد: با درگیر کردن بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی میتوان خروجی خوبی در چشم اندازهای تعیین شده به دست آورد.
استاندار اصفهان گفت: استان یزد با نگهداشت بافت تاریخی موفق به جذب گردشگران بسیاری شده است که با اشتراک این الگو و تجربه میتوان اتفاقات خوبی رقم زد. همچنین ظرفیت گردشگری مذهبی استان فارس نیز راهگشا و قابل برنامهریزی خواهد بود. در واقع این موضوعات باید به صورت مصداقی و عملیاتی دنبال شود و نباید فقط به امضای تفاهمنامه تکیه کرد.
جمالینژاد با تأکید بر اینکه خود را نماینده سه استان اصفهان، یزد و شیراز میداند، یادآور شد: تلاش میکنیم که با استفاده از ظرفیتهای خارجی سیمای مطلوب و امیدبخشی از همکاریهای سه استان را به جهان مخابره کنیم. مثلث پیوند سه استان نباید تنها به مسأله گردشگری منتهی شود و توجه به سایر زمینههای فرصتآفرین ضروری است.
همافزایی در معرفی جاذبههای گردشگری
همچنین محمدرضا بابایی، استاندار یزد نیز اظهار کرد: با تغییر ریلگذاری مسیر توسعه استان یزد به سمت حوزه دیجیتال و گردشگری، در کنار استانهای اصفهان و شیراز میتوانیم با اشتراک ظرفیتها زودتر به اهداف خود برسیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای استان یزد به اندازه اصفهان و فارس نیست، اما زبانزد است، ادامه داد: استانهای فارس، اصفهان و یزد به اندازه ظرفیتهایی که دارند در جهان شناخته شده نیستند و لازم است با معرفی جاذبههای گردشگری در فرایند جذب توریست همافزا شویم. ما نیازمند تبادل گردشگر هستیم. هنگامی که مخاطب را میبینیم، متوجه میشویم که چقدر کمبود داریم و نتوانستهایم به اندازه کافی آنها را جذب کنیم.
بابایی گفت: با ارسال هیئتهای مختلف به استانهای یکدیگر میتوانیم با ظرفیتها آشنا شویم و سفیر یکدیگر باشیم.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: ما باید همزمان سه دبیرخانه تشکیل دهیم و با فعالیت اتاق فکر اجرایی، دبیرخانه و اتاق برنامهریزی میان سه استان به صورت چرخشی تقویت مسیرهای همکاری محقق شود و به یک دبیرخانه بسنده نشود.
تقویت زیرساختهای ارتباطات سه استان
در ادامۀ این جلسه نیز محمد فرخزاده، معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: چهار حوزه را بهعنوان اولویت پیش بینی کردیم که تعامل مؤثر با استانهای همجوار از سیاستهای مشخص این دوره از استانداری شیراز است.
وی افزود: استان فارس ارتباط خوبی با کشورهای حوزه خلیج فارس داشته و کمک کرده تا ارتباط خوبی داشته باشیم. در واقع این ظرفیت بسیارخوب را میتوانیم به اشتراک بگذاریم. تفاهمی که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، نیازمند کارشناسی و بازنگری است؛ باید با تقویت زیرساختها ارتباطات سه شهر تقویت شود.
معاون گردشگری استان فارس با بیان اینکه تأسیسات رفاهی، راههای زمینی و هوایی سه استان را می توان با همافزایی و جذب بودجهها توسعه داد، افزود: بهرهمندی از ظرفیتهای ملی و صندوق ذخیره ارزی در این زمینه مؤثر است. اقتصاد گردشگری و توسعه ارتباطات بینالملل ما در کشورهای دیگر ضعیف است که با حضور در حوزه نمایشگاهها میتوان تعاملات را افزایش داد. تفاهمنامهها باید به عملیات اجرایی منتهی و پایان هر سال بررسی شوند.
غرفه مشترک در نمایشگاه بین المللی تهران همدلی سه شهر برای توسعه فرهنگ گردشگری است
همچنین علی قاسمزاده، شهردار اصفهان نیز بیان کرد: شهرداریهای اصفهان، یزد و شیراز چندماه قبل دز نشستی مشترک، تفاهمنامه طلایهداران را به امضا رساندند که با نقش عملیاتی و اجرایی آماده شده و دبیرخانۀ ان نیز در یزد تشکیل شد.
وی یادآور شد: اولین مرحله پروژه که موجودیت رسمی است در نمایشگاه گردشگری تهران در بهمن ماه خواهد بود که غرفهای مشترک برای اصفهان و یزد و شیراز خواهیم داشت. این غرفه مشترک به نوعی اعلام همدلی سه شهر برای توسعه فرهنگ گردشگری است.
سپس نداف، گفت: اولین امضای قرارداد تفاهمنامه گردشگری بین معاونین فرهنگی سه شهر انجام شده که براین اساس تفاهم نامه فعالیتهای اجرایی داشتیم.
وی ادامه داد: همچنین مکتوباتی مانند، طلایهداران گردشگری ایران در زمینههای جاذبههای گردشگری صنایع دستی و غذا معرفی کردیم و نشریهها را در اختیار گردشگران قرار دادیم.
انتهای پیام