گردشگری ایران روی لبه تیز افزایش نرخ ارز
احمدرضا موحد، یکشنبه ۲۸ بهمن در گفتوگو با ایسنا، آینده گردشگری ایران را بهرغم چالشهای موجود روشن میداند و میگوید: با برنامهریزی صحیح و همکاری میان بخش خصوصی و دولت، میتوان چشمانداز روشنی برای آینده گردشگری ایران متصور شد.
وی با اشاره به تاثیر مستقیم افزایش نرخ دلار بر صنعت گردشگری کشور، معتقد است: با توجه به پایین بودن ارزش ریال، ایران میتواند بعنوان یک مقصد ارزان برای گردشگران خارجی مطرح شود ولی نگرانی اصلی فراتر از نوسانات نرخ ارز است چراکه یکی از مشکلات اساسی در این مورد، تصویری است که در سطح بینالمللی از ایران ارائه میشود و این موضوع باعث شده بسیاری از مردم جهان ایران را کشوری ناامن تصور کنند در حالی که واقعیت کاملاً متفاوت است.
به گفته موحد، امنیت گردشگران خارجی در ایران بهویژه در شهرهایی مانند یزد، در سطح بالایی قرار دارد و باید تلاش شود تا این موضوع بهدرستی به جهان منعکس شود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان با این حال اظهار میکند: هرچند گردشگری یکی از نیازهای اساسی زندگی مدرن است اما در شرایط اقتصادی دشوار امروز کشور، اولویتهای مردم تغییر میکند.
وی با بیان این که در حال حاضر، بسیاری از خانوادهها با مشکلات معیشتی مواجهند و به همین دلیل، سفر در اولویت آنها قرار ندارد، میگوید: اگر افزایش افسارگسیخته نرخ ارز ادامه یابد نه تنها اقتصاد کشور، بلکه صنعت گردشگری داخلی نیز با مشکلات بیشتری روبهرو خواهد شد.
موحد با اشاره به اینکه گردشگری به دلیل ماهیت شکنندهاش، بیش از سایر بخشها از این شرایط آسیب میبیند، میگوید: دولت و سیاستگذاران باید برنامهریزی دقیقی برای مدیریت این بحران داشته باشند.
این فعال گردشگری استان یزد در ادامه یکی از از اساسیترین زیرساختهای گردشگری را سیستم حملونقل میخداند و معتقد است: استان یزد با وجود تلاشهای گستردهای که در زمینه توسعه حملونقل ریلی انجام شده، همچنان با کمبودهایی در این حوزه مواجه است. مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی در تلاشند که با افزایش تعداد قطارهای مسیر یزد – تهران و یزد – مشهد، این مشکل را تا حدی برطرف کنند با این حال الان یکی از چالشهای بزرگ گردشگری یزد، کمبود وسایل نقلیه مناسب برای سفر است.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان با اشاره به اینکه در فصل گردشگری که تقاضا برای سفر افزایش مییابد، ظرفیت قطارها پاسخگوی نیاز مسافران نیست، اضافه میکند: حتی در شرایطی که مشکلات اقتصادی نیز مانع از سفر مردم نشود، نبود وسایل حملونقل کافی و مناسب، خود عاملی محدودکننده خواهد بود لذا سرمایهگذاری در تامین این زیرساختها به ویژه حملونقل ریلی میتواند تأثیر بسزایی در رونق گردشگری استان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری یزد با وجود چالشهای موجود، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد، گفت: لازمه تحقق این امر، توجه به زیرساختهای حمل و نقل، بهبود تصویر ایران در سطح بینالمللی و حمایت از گردشگری داخلی است.
موحد با بیان این که یزد بعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری و علی رغم ایجاد رکود در صنعت گردشگری به دلایل مختلف در سالهای اخیر، جهشی قابلتوجه را تجربه کرده است، تصریح میکند: رکود در صنعت گردشگری کشور به نوعی یک هشدار برای مردم، بخش خصوصی و نهادهای دولتی بوده تا نسبت به چالشها و فرصتهای این حوزه آگاهی بیشتری پیدا کنند و برنامهریزی مؤثری برای توسعه پایدار گردشگری داشته باشند.
وی با اشاره به این که گردشگری در یزد تأثیرات مثبتی به همراه داشته است، بعنوان نمونه اظهار میکند: زمانی ساختمانهای بافت تاریخی شهر که امروزه ارزشمند تلقی میشوند، توسط مالکان آنها بیارزش انگاشته میشد و بسیاری از آنها تمایل داشتند که این بناها را تخریب کنند و به جای آنها، ساختمانهای جدید بسازند ولی حضور گردشگران خارجی و علاقه آنها به این معماری تاریخی، باعث تغییر نگرش جامعه در دهه اخیر شده و مشاهده اشتیاق گردشگران به این آثار تاریخی، موجب شده که مردم ارزش واقعی این بناها را درک کرده و به حفظ آنها بپردازند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان در پایان این موضوع را نشاندهنده تأثیر مستقیم گردشگری بر حفظ میراث فرهنگی میداند.
انتهای پیام