کتاب «سفیر نور» تقابل اسلام محمدی و آمریکایی را نشان میدهد
به گزارش خبرنگار مهر، آیین رونمایی از کتاب «سفیر نور» نوشته راشد عباس نقوی و بزرگداشت شهید سید عارف الحسینی عصر امروز یکشنبه ۲۸ بهمن در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
اجرای این مراسم به عهده مرتضی قاضی مسئول دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری بود که در ابتدای این مراسم گفت: کتاب سفیر نور که زندگینامه شهید عارف الحسینی است، توسط مرکز مطالعات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری و توسط حجتالاسلام یوشعظفر حیاتی تهیه و در انتشارات سوره مهر حوزه هنری منتشر شده است. ماموریت دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری تولید روایت حوزه بینالملل متاثیر از انقلاب اسلامی در دیگر کشورهاست بنابراین پس از مشورتهایی تصمیم گرفتیم علاوه بر رونمایی کتاب، بزرگداشتی را برای علامه عارف الحسینی برگزار کنیم.
وی درباره علت انتخاب دهه فجر انقلاب برای برگزاری بزرگداشت علامه عارف حسینی گفت: شهید سید عارف در چنین ایامی در بهمنماه سال ۱۳۶۳ به عنوان مسئول نهضت جعفریه پاکستان انتخاب شد و ما این ایام را بهانه کردیم تا به این شخصیت مهم پاکستان بپردازیم.
شهید عارف الحسینی ما را یاد سلمان فارسی میاندازد
در بخش بعدی این مراسم یوشع ظفرحیاتی درباره این کتاب گفت: کتابی که امروز به دست شما رسیده زندگینامه و ترور رهبر شیعیان پاکستان است، شهیدی که اسم بامسمایی دارد و از راه و منش سید و سالار شهیدان اگاه بود. شهیدی که مارا یاد سلمان فارسی می اندازد.
وی افزود: سلمان در راه و تلاش برای حق و حقیقت راهی طولانی را گذر کرد که به پیامبر برسد شهید حسینی هم از پاراچنار پاکستان سفر کرد تا به حق و حقیقت برسد، سلمان سفر کرد و به مکه رسید، عارف حسینی سفر کرد و به نجف رسید و دنبال سلمان زمان، شهید حسینی زندگس خود را وقف انقلاب کرده بود و زمانی که به حقیقت و به امام راحل رسید زندگی خود را وقف او کرد.
ظفرحیاتی ادامه داد: عارف حسینی انقدر به انقلاب و امام عشق ورزید و انقدر زندگی خود را وقف انقلاب کرده بود که زمان شهادت امام گفت من فرزندم را از دست دادم، با گذشت سال ها هنوز یاد شخصیت عارف حسینی با ماست و این همان حقیقت یکی شهید است. شهید عارف در زمانی ترور شد که ما مشغول بازی بودیم اما شهادت ایشان به قدری بر قلب بچهها و نوجوانان پاکستان اثر گذاشت که ما هر لحظه احساس میکنیم با شهید عارف زندگی میکنیم. ما میخواهیم کاری بکنیم که به راه این شهید برسیم.
حجتالاسلام محمدحسن رحیمیان نیز در ادامه این مراسم گفت: در این فرصت از زاویهای دیگر که کمتر در این کتاب روی او تمرکز شده به شخصیت شهید حسینی میپردازم. انتظار می رفت در صدر متن کتاب متن پیام امام درباره این شهید ذکر میشد و اگرچه جای جای کتاب درباره امام صحبت شده، اما پیام امام نیست. مهمترین ویژگی شهید ما در پیوند با ولایت و امام راحل است. این پیام دارای ویژگیهای برجستهای است. در این کتاب تقابل بین اسلام محمدی و آمریکایی نشان داده شده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بیان خاطرهای از رحلت امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: امام (ره) برای اولین بار مبسوطترین تقابل بین اسلام محمدی و اسلام امریکایی را ارائه داد و چهره روشنی از اسلام محمدی و اسلام کور امریکایی تبیین و تفضیل کرد.
مطالعه اینکتاب مسیر پیروزی نهضت انقلاب را روشن میکند
راشد عباس نقوی نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: نام کتاب به نظر من یکی از کراماتی است که در زمان نگارش با آن مواجهه داشتیم. اما متاسفانه کار چاپ این کتاب یک نسل به طول انجامید. هدف ما از نگارش این کتاب پرداختن به رهبران شیعیان پاکستان بود درحالی که هیچ پیشینهای در این زمینه نداشتیم و این یک کمبود بود و فکر کردیم وقتی از شهید عارف مینویسیم همچنین به تاریخچه شیعیان پاکستان بپردازیم.
وی در پایان گفت: امروز که سفیر نور ترجمه میشود یک نسل طول کشیده تا این کتاب به فارسی ترجمه شود و این یک گله است که یک نسل نتوانستهاند از این شهید بهره ببرند. با مطالعه این کتاب میفهمیم نهضت جهانی انقلاب از کجا عبور کرده و مسیر پیروزی آن روشن میشود. شهید عارف یک شخصیت ساده نبود و ایشان معتقد بود که انقلاب مسلمانان جهانی است و اگر کسی که میخواهد با امام زمان (عج) باشد، باید نگاه جهانی داشته باشد. خداراشکر امام ندا و علم پیروزی انقلاب اسلامی را بلند کرد و شهید عارف حسینی هم لبیک گفت. ما تلاش کردیم با این کتاب تفکر این شهید و در نهایت تفکر امام خمینی را زنده نگه داریم.