هوش مصنوعی در سینما جایگزین بازیگران و نویسندگان میشود؟
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رویداد، نخستین رویداد همافزایی دانش و هنر با عنوان «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» با هدف بررسی تأثیر فرصتهای فناوری هوش مصنوعی در صنعت سینما، عصر روز دوشنبه ششم اسفند با حضور مدیران، متخصصان و اساتید حوزه سینما و هوش مصنوعی در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد. در جریان این رویداد تفاهمنامهای به امضای محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رسید.
محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در این رویداد تخصصی گفت: این پارک تنها پارک تخصصی در حوزه فرهنگ، هنر و صنایع خلاق است و قرار است در این رویداد برای ورود به دنیای هوش مصنوعی خود را آماده کنیم و در ادامه تهدیدهای آن را شناسایی کرده و از فرصتهایش استفاده کنیم.
در ادامه این رویداد ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به اهمیت برگزاری رویداد «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت» عنوان کرد: پارکهای علم و فناوری برحسب وظیفه سازمانی خود عهده دار حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزههای مختلف هستند تا آنها را به سمت تجاری سازی هدایت کنند.
هوش مصنوعی به مثابه یک دستیار قدرتمند
در ادامه این رویداد آناهیتا جورابلو مجری برگزاری رویداد و مدیرعامل موسسه آرتیستچی با بیان اینکه هوش مصنوعی به سرعت مسیر رسیدن به سینمای ایران را طی میکند، اظهار کرد: هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در صنعت سینما روز به روز در حال پیشرفت است و سینمای ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و باید بپذیریم که هوش مصنوعی به عنوان یک دستیار بسیار قدرتمند عمل میکند و به هیچ عنوان قرار نیست جایگزین انسان شود.
وی افزود: ما نباید بیم آن را داشته باشیم که این ابزار جایگزین ما شود یا کنترل را از دست ما بگیرد. بلکه باید یاد بگیریم که هوشمندانه از آن استفاده کنیم.
داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران دیگر سخنران این رویداد یکی از اهداف برگزاری این نشست را شبکه سازی بین هوش مصنوعی و سایر حرفههای فرهنگی و هنری از جمله سینما عنوان کرد و افزود: باید از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به بهترین شکل بهرهمند شد، بنابراین نیاز به تشکیل انجمن مربوط به هوش مصنوعی در بخش خصوصی احساس میشد و این انجمن شکل گرفت.
در ادامه این نشست حسین شیخ الاسلامی منتقد سینما، نویسنده و بنیانگذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال، در سخنانی با موضوع «زیست بوم سینما و موج هوش مصنوعی: تصویر آینده» گفت: نگاهی به تاثیرات اجتماعی و فناورانه هوش مصنوعی در زیست سینما حاصل یک دهه پژوهش بنده در این حوزه است و سعی کردم به این پرسش حیاتی که چه بر سر انسان میآید؟ پاسخ دهم.
آینده صنعت سینما تحت تأثیر پیشرفتهای هوش مصنوعی
امیر سحرخیز تهیهکننده، نویسنده و کارگردان انیمیشن، در این رویداد فیلمی را که بهطور کامل از طریق هوش مصنوعی تولید شده بود به نمایش گذاشت و درباره آن گفت: این فیلم در کمتر از یک ماه و با هزینهای زیر ۱۰۰ دلار ساخته شده و تمام مراحل آن، از نگارش فیلمنامه تا صداگذاری، توسط هوش مصنوعی انجام شده است.
سحرخیز با ابراز نگرانی از تأثیرات منفی این فناوری بر مشاغل سنتی در صنعت سینما و انیمیشن، بیان کرد: هوش مصنوعی ممکن است جایگزین بازیگران، فیلمبرداران و نویسندگان شود. آینده صنعت سینما به شدت تحت تأثیر پیشرفتهای هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت و این فناوری به بخشی جداییناپذیر از تولید محتوا تبدیل میشود.
در این مراسم حسن جورابلو دبیر رویداد تخصصی تحول سینما با هوش مصنوعی در گزارشی اجمالی از روند برگزاری این رویداد گفت: هدف از برپایی این رویداد سینمایی و نگاه فناورانه شبکه سازی برای آینده سینمای ایران و مواجهه آن با هوش مصنوعی بود.
در ادامه این نشست پنل تخصصی با حضور مهرداد خوشبخت کارگردان، نویسنده و تدوینگر سینما، تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما، حمید ضیایی پرور متخصص ارتباطات و پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی، فاطمه غفاری بنیان گذار اولین کارخانه تولید مجازی فیلم، ابوذر صفاریان کارگردان و پایهگذار سینمای مستقل دیجیتال ایران، پانتهآ تاج بخش بازیگر و فیلمنامه نویس سینما برگزار شد.
برگزاری کارگاه تخصصی مدلهای تولید ویدئو با هوش مصنوعی توسط معین یارمحمدی متخصص کار با هوش مصنوعی در تصویر و سینما و طراح جلوههای ویژه بصری، مدیرعامل موسسه ریکولی و بنیانگذار ایران ای آی بخش پایانی این رویداد سینمایی بود که عصر دیروز ششم اسفند در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.