هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

هفته آرام تجسمی با انتشار ۲ بیانیه و اعلام داوران بین‌المللی «ترور آنلاین»


خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود.

در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

هفته آرام تجسمی با انتشار ۲ بیانیه و اعلام داوران بین‌المللی «ترور آنلاین»

تمدید دوباره نمایشگاه پرتره‌های موزه هنرهای معاصر تهران

روز ابتدایی هفته همزمان با اتمام زمان نمایشگاه «چشم در چشم»، روابط عمومی موزه هنرهای معاصر اعلام کرد که نمایشگاه «چشم در چشم» پرتره در هنر مدرن و معاصر، باتوجه‌به تعطیلات اخیر شهر تهران و استقبال علاقه‌مندان، تا پایان روز یکشنبه ۲۳ دی (هم زمان با پایان نمایشگاه مارکو گریگوریان) تمدید شد.

در نمایشگاه «چشم در چشم» که شامل پرتره در هنر مدرن و معاصر است و بیش از ۱۲۰ اثر دارد، منتخبی از آثار ایرانی و خارجی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران با رویکردی پژوهشی، در قالب‌هایی چون نقاشی، مجسمه و عکس از هنرمندانی نظیر فرانسیس بیکن، لوترک، پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول، جیاکومتی، جیمز انسور، مونه، جیم داین، رابرت راشنبرگ، فرنان لژه، خوان میرو، کمال‌الملک، بهمن محصص، مارکو گریگوریان، محمود جوادی‌پور، احمد اسفندیاری، ژازه تباتبایی، کامبیز درم بخش، غلامحسن نامی، مهدی سحابی، فرشید ملکی، کوروش گلناری و … به نمایش درآمده است.

همچنین نمایشگاه «مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان» (به مناسبت یکصدمین سال تولد)، از پنج دوره مهم کاری از منظر تاریخ‌نگاری هنری و با نگاهی پژوهشی، از نقاشی‌های اکسپرسیونیستی، آثار خاکی، کاهگلی و … گردآوری و چیدمان شده است.

هفته آرام تجسمی با انتشار ۲ بیانیه و اعلام داوران بین‌المللی «ترور آنلاین»

از انتشار ۲ بیانیه تا راه‌اندازی کارگروه حقوقی وزارت فرهنگ

در روز پایانی هفته‌ای که گذشت، هنرمندانی که آثارشان را برای تأسیس موزه «سهراب سپهری» و «فروغ فرخزاد» اهدا کرده اما با تناقضاتی مواجه شده بودند، به صورت جمعی اعتراض خود را در قالب یک بیانیه به ستاد برگزاری بزرگداشت این ۲ چهره ادبی و هنری منتشر کردند.

در این بیانیه، هنرمندان نگرانی و پرسش‌گری جامعه هنرمندان در مورد مالکیت و سرنوشت این مجموعه عظیم معنوی و مادی را اعلام کردند، چراکه این مدیر ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» در نهایت رسماً اعلام کرد که مالکیت و کپی‌رایت تمامی آثار مجموعه، متعلق به شخص ایشان و مؤسسه‌ای تحت مدیریتش است و موزه‌ای هم در کار نخواهد بود.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما هنرمندان عرصه تجسمی و علاقه‌مند به فرهنگ و هنر این مرز و بوم، در جهتِ شکل‌گیری یک رویداد فرهنگی، ملی و هنری با شیوه‌های نامتعارف (به‌صورت پیام‌های فردی، از طریق فضای مجازی، واسطه‌گری و حضوری) و بدون فراخوان رسمی، با اصرار فردی، بمباران تبلیغاتی و پیگیری‌های فراوانِ آقای «علیرضا عزیزی» تحت عنوان «مسئول ستاد بزرگداشت سهراب» در طول مدت حداقل ۵ سال، متقاعد شدیم تا آثاری را جهت شکل‌گیری یک مجموعه دائمی و موزه در پاسداشت «سهراب سپهری» و «فروغ فرخزاد» که غیر قابل فروش باشد، اهدا نمائیم. در فرآیند شکل‌گرفته از حُسن شهرتِ «سهراب سپهری»، «فروغ فرخزاد» و نام بردن از پیشکسوتان عرصه تجسمی و اعلام حضور آنها جهت اقناعِ افراد استفاده شده است. در حال حاضر طبق اعلام رسمی آقای «علیرضا عزیزی» مسئول این اتفاق، بیش از ۲۰۰۰ اثر، از بیش از ۷۰۰ هنرمند، در این مجموعه جمع‌آوری شده است که با اعلام نگرانی و پرسشگری جامعه هنرمندان در مورد مالکیت و سرنوشت این مجموعه عظیم معنوی و مادی، در نهایت ایشان رسماً اعلام کرده‌اند که مالکیت و کپی‌رایت تمامی آثار مجموعه، متعلق به شخصِ ایشان و مؤسسه‌ای تحت مدیریت‌شان است و موزه‌ای هم در کار نخواهد بود.

درواقع از حُسن نیت هنرمندان و روش غیرمتعارف اعتمادسازی پلکانی و غیررسمی، استفاده شده‌است تا فردی به مالکیت یک مجموعه عظیم برسد. لذا، از مجامع صنفی و وزارتخانه‌های مسئول و ذی‌صلاح درخواست داریم در جهتِ جلوگیری از یک فاجعهٔ معنوی و مادی، تضییع حقوق هنرمندان و با توجه به حجم کمّی و کیفی مسئله موجود، مداخله و مواجهه لازم صورت پذیرد و آثار به هنرمندان بازگردد. این مسئله می‌تواند فضای تجسمی کشور را متشنج و حُسن شهرت و اعتبار «سهراب سپهری»، «فروغ فرخزاد» و خانواده‌هایشان را نیز با صدمات معنوی جبران‌ناپذیری روبه‌رو کند و باعث اشاعه بی‌اعتمادی و خُسران نماید. ما امضاءکنندگان این بیانیه اعلام می‌داریم؛ خواستار بازگشت آثارمان توسط آقای «علیرضا عزیزی» هستیم.»

این بیانیه در حالی منتشر شده است که راه‌اندازی کارگروه حقوقی معاونت هنری می‌تواند این مطالبه را به عنوان اولین پرونده جدی هنرمندان مورد توجه قرار دهد.

پیگیری‌های خبرنگار مهر از معاونت هنری در موضوع فوق با وجودی که تا امروز بی نتیجه ماند اما به نظر می‌رسد نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ، این کارگروه را به منظور حل مسائل حقوقی هنرمندان و تعامل مستمر با اصناف، تشکل‌ها، خانه‌ها و انجمن‌ها، راه‌اندازی کرده است.

همچنین، از آنجایی که در نشست خبری رویدادی با عنوان «بزرگداشت نود سالگی فروغ فرخزاد» که در خانه هنرمندان برگزار شد، اعلام شد که در چهارمین روز تیر ماه سال ۱۴۰۴ نمایشگاه بزرگی برای سهراب و فروغ در تمام فضای نمایشگاهی خانه هنرمندان برپا خواهد کرد اما خانه هنرمندان ایران طی بیانیه‌ای بیان کرد که آنچه در نشست خبری یادشده مبنی بر برپایی نمایشگاه در ۴ تیر ۱۴۰۴ اعلام شده، مبتنی بر تقاضای رسمی از سوی متقاضی بوده که هنوز مورد توافق قطعی طرفین قرار نگرفته و منجر به عقد قرارداد نیز نشده است.

«ترور آنلاین» داوران بین‌المللی و ایرانی‌اش را معرفی کرد

در هفته‌ای که گذشت، نشست خبری رویداد بین‌المللی «ترور آنلاین» با محوریت «تروریسم سایبری» به عنوان ابزار نوظهور خشونت در جهان، همزمان با سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی سه‌شنبه ۴ دی با حضور سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر رویداد و مسعود نجابتی داور این جشنواره در بنیاد مکتب حاج قاسم برگزار شد.

هفته آرام تجسمی با انتشار ۲ بیانیه و اعلام داوران بین‌المللی «ترور آنلاین»

مسعود شجاعی طباطبایی دبیر رویداد «ترور آنلاین» درباره شباهت‌ها و تفاوت‌های این مسابقه با «هولوساید» توضیحاتی ارائه و تاکید کرد در هر ۲ مسابقه آزادی بیان در غرب به چالش کشیده می‌شود.

اما روز پنجشنبه داوران رویداد و مسابقه بین‌المللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «ترور آنلاین» از سوی سیدمسعود شجاعی طباطبایی اعلام شد که ۲ تن از داوران از کشور روسیه هستند. محمدحسین نیرومند، الکساندر فالدین از روسیه، مسعود شجاعی طباطبایی، مسعود نجابتی، محمدرضا دوست محمدی و الکساندرا فالدینا از روسیه داوران این رویداد بین‌المللی هستند.

افتتاح نمایشگاهی که رؤیای فلسطینی را نمایش می‌دهد

نمایشگاه عکس روایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» دوشنبه سوم دی با حضور رئیس حوزه هنری در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد. در این مراسم مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، محمدمهدی رحمتی مدیرعامل خبرگزاری مهر، سیدامیرناصر جاوید قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل، سیدحسام‌الدین حسینی مدیر مرکز رسانه‌ای سلوک و هنرمندانی چون وهب رامزی، عبدالحمید قدیریان، سعید فرجی و صدیقه سلمان حضور داشتند.

هفته آرام تجسمی با انتشار ۲ بیانیه و اعلام داوران بین‌المللی «ترور آنلاین»

نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» که حاصل عکاسی وهب رامزی از فلسطینیان ساکن در چهار اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان است، به روایت زندگی مردمانی می‌پردازد که در اردوگاه آوارگان زندگی می‌کنند و به امید روزی که به خانه‌های خود بازگردند، کلید خانه‌هایشان را با خود نگه داشته‌اند.

حضور یک عکاس ایرانی در هر چهار اردوگاه آوارگان فلسطینی و همچنین ترکیب میان عکس و روایت، نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» را به اثری خاص تبدیل کرده که مواجهه با انسان فلسطینی را برای مخاطبان امکان‌پذیر می‌کند. از ترکیب عکس‌ها و روایت‌های این نمایشگاه، کتابی با عنوان «بازگشت» و به قلم ساجده ابراهیمی چاپ خواهد شد که در روزهای آینده از آن رونمایی می‌شود.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه «اردوگاه» و نمایشگاه نقاشی شاهو بابایی در گالری اُ، نمایشگاه «ستیز با نابودی» در گالری ثالث، نمایشگاه «بهت دوباره» در گالری پروژه‌های آران، نمایشگاه «گوهر شب‌افروز و شادی‌های پنهان» در گالری ایرانشهر، نمایشگاه «شماتیک» در گالری والی، نمایشگاه «رادوار» در گالری ویستا، نمایشگاه «پیش از آن پایان» در گالری آتبین، نمایشگاه «وهم طبیعت، سکوت سازه» در گالری جاوید و نمایشگاه آنلاین نقاشی‌های غلامرضا خدابنده‌لو در گالری گلستان، از جمله نمایشگاه‌هایی است که عصر جمعه ۷ دی افتتاح می‌شوند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا