نگارخانه ترانه باران میزبان آثار هنری در وصف حضرت علی (ع) شد
تهران فرهنگی: در آستانه میلاد با سعادت حضرت علی (ع) و روز پدر، نگارخانه ترانه باران مجموعهای از آثار خط و خوشنویسی، نقاشیخط و نقاشی قهوهخانهای را در وصف این شخصیت بزرگ تاریخ اسلام به نمایش گذاشت.
محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران درباره این نمایشگاه گفت: خوشحالم که گالری ترانه باران در آستانه ولادت حضرت علی (ع) مزین به نام علی (ع) شده و آثاری از هنرمندان قدیم و معاصر را که در وصف حضرت علی (ع) و نام ایشان خلق شدهاند، به نمایش گذاشتیم. در این نمایشگاه بیش از ۲۰ اثر فاخر به نمایش درآمده است که شامل آثاری از دوره قاجار در کنار آثار هنرمندان مطرح معاصر همچون رضا مافی میشود. این آثار انتخاب شدهاند تا مخاطبان بتوانند مجموعهای درخشان مرتبط با حضرت علی (ع) را مشاهده کنند.
وی بیان کرد: آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمدهاند شامل خط نسخ و نستعلیق، نقاشیخط و همچنین چند اثر از دوره قاجار هستند که شمایل حضرت علی (ع) را تصویر کردهاند. این تنوع در آثار نشاندهنده عمق و گستردگی محبت و ارادت هنرمندان به این شخصیت والا است.
کاظمی دولابی اعلام کرد: ما همچنین از نسخه نفیس منسوب به حضرت علی (ع) تحت عنوان «شرح دیوان حضرت علی» به خط وصال شیرازی رونمایی خواهیم کرد. این اثر ارزشمند نمادی از عشق و ارادت به حضرت علی (ع) در هنر ایرانی است که در قرن نهم توسط قاضی کمالالدین میرحسین بن معینالدین مِیبُدی یزدی تألیف شده است.
این نمایشگاه فرصتی است برای تجلیل از مقام والای حضرت علی (ع) و معرفی آثار هنری که با عشق و احترام به ایشان خلق شدهاند. علاقهمندان در این رونمایی از نمایشگاه دیدن کرده و با آثار فاخر هنری در وصف آن حضرت آشنا شدند.
همچنین، مراسم رونمایی از نسخه نفیس «شرح دیوان منسوب به حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (ع)» در نگارخانه ترانه باران برگزار شد. این رویداد با عنوان «علی بارانِ حِکمَت» و با حضور جمعی از اساتید برجسته خط و خوشنویسی و پژوهشگران حوزه کتابت برگزار شد.
این نسخه نفیس که تألیف قاضی کمالالدین میرحسین بن معینالدین مِیبدی یزدی است که در سال ۹۰۹ هجری قمری درگذشت، به عنوان یک اثر درخشان و ارزشمند به نمایش درآمد. این کتاب به خط نسخ ممتاز منسوب به وصال شیرازی از قرن ۱۳ هجری قمری مزین شده و کارشناسان بر تأکید بر ویژگیهای منحصر به فرد آن تأکید کردند.
امیر عاملی خوشنویس و پژوهشگر، با اشاره به عیار بالای این نسخه گفت: این اثر از زیباییهای بینظیری برخوردار است که هوش از سر هر بینندهای میبرد. تمام جنبههای هنری از جمله خط، کتابسازی، تذهیب و جلدسازی در این کتاب به بهترین نحو به نمایش درآمده است.
محبوبه کاظمی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز ضمن ابراز خرسندی از رونمایی این اثر، عنوان کرد: این نسخه نفیس متعلق به یک مجموعه خصوصی است که طی سالها به خوبی نگهداری شده است. مجموعهداران به عنوان خادمان بی نام و نشان حوزه هنر و فرهنگ نقش مهمی در حفظ آثار اصیل و نفیس دارند، آنها با حفظ آثار فرهنگی و هنری، بدون اینکه نام و نشانی ازشان باشد میراث را برای آیندگان حفظ می کنند و باید از آنها قدردانی کرد.
امیر حسین تربیت مجموعهدار این اثر نیز درباره اصالت آن گفت: این کتاب به عنوان یک میراث خانوادگی به من رسیده و پس از کارشناسی مشخص شد که خط آن منسوب به وصال شیرازی است. استحکام و زیبایی خط نسخ این اثر واقعاً چشمنواز است.
یادگار خیام هنرمند خطاط و پژوهشگر نیز تأکید کرد: رونمایی از این اثر فاخر که به همت نگارخانه ترانه باران انجام شده، بسیار ستودنی است. عیار خط این نسخه نسبت به سایر کتب خطی بسیار بالاست و چنین شرح دیوانهایی در میان آثار خطی بسیار محدود هستند.
دیوان منسوب به حضرت علی (ع) دارای ۹۷۸ صفحه بوده و هر ۲ طرف صفحات آن آهار مهره شده و مرکب آن با رنگهای سیاه و قرمز یکدست است که نشاندهنده عیار بالای این نسخه نفیس است.