فرهنگی و هنری > ادبیات و کتاب

نویسنده معروفی که احتمالا جاسوس بود



تهران فرهنگی: پژوهشی تازه حاکی از آن است که باربارا پیم، نویسنده‌ای که به خاطر زبان کنایه‌آمیزش درباره ساختارهای اجتماعی بریتانیا در قرن بیستم شناخته می‌شود، در دوران جنگ جهانی دوم نه‌تنها به‌عنوان سانسورچی کار کرده، بلکه ممکن است برای «MI5» نیز مأموریتی پنهانی انجام داده باشد.

در این پژوهش که این هفته توسط کلر اسمیت منتشر شده آمده است: «پیم در یکی از رمان‌هایش گفته بود که کار به‌عنوان بررسی‌کننده واقعاً کاری کسالت‌آور بود. اما وقتی شروع به بررسی دقیق‌تر زندگی‌اش کردم، متوجه شدم نکات عجیبی در آن وجود دارد.»

به گفته اسمیت، تیزبینی پم در تشخیص جزئیات برای شناسایی پیام‌های رمزی و نوشته‌های پنهانی در نامه‌هایی که به ظاهر معمولی می‌رسیدند، به کار گرفته می‌شده و او عضوی از گروهی از سانسورچی‌های زن بوده که آموزش ویژه‌ای دیده‌ بودند.

اسمیت که ۲۷ سال در وزارت امور خارجه و کشورهای مشترک‌المنافع بریتانیا کار کرده و تنها زنی است که با طالبان مذاکره داشته، می‌گوید: «آن‌ها کسانی بودند که دنبال میکرونقطه‌ها، نوشته‌های نامرئی و پیام‌های مخفی در نامه‌های عادی می‌گشتند. و چون پیم نویسنده بود، قطعا به ساختارهای عجیب جملات توجه می‌کرد. او می‌توانست بسیار ارزشمند باشد.»

به گزارش گاردین، پیم در سال ۱۹۴۱ به‌عنوان سانسورچی استخدام شد تا ظاهراً بر نامه‌های خصوصی میان خانواده‌های ایرلندی در بریتانیا و ایرلند نظارت کند.

اسمیت در دفترچه‌ها و یادداشت‌های پیم که در کتابخانه بادلیان دانشگاه آکسفورد نگهداری می‌شود، نوشته‌هایی یافته که پیم درباره یادگیری رمزنگاری در دوره‌ بررسی نامه‌ها و حتی ارسال مطلبی به «MI5» نوشته است.

باربارا مری کرامپتون پیم رمان‌نویس انگلیسی بود که در دهه ۱۹۵۰ مجموعه‌ای از کمدی‌های اجتماعی را منتشر کرد که از جمله مشهورترین آن‌ها می‌توان به «زنان فوق‌العاده» (۱۹۵۲) و یک «لیوان نعمت» (۱۹۵۸) اشاره کرد. رمان او با عنوان «کوارتت در پاییز» (۱۹۷۷) نامزد جایزه بوکر شد و پس از آن پیم به عنوان عضو انجمن سلطنتی ادبیات انتخاب شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا