فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات

«نوشته‌های دیگر» بابک احمدی چاپ شد



به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نوشته‌های دیگر» نوشته بابک احمدی به‌تازگی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است.

بابک احمدی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر متولد سال ۱۳۲۷ است که آثار و تالیفات مختلفی در حوزه‌های علوم سیاسی و اجتماعی دارد. از این‌مولف پیش‌تر کتاب‌هایی چون «فرهنگ مفاهیم فلسفی»، «آواز زمین (هشت جستار در تاریخ موسیقی)»، «دگرگونی جهان (درآمدی بر مانیفست حزب کمونیست)» و … توسط همین‌ناشر چاپ شده‌اند.

کتاب «نوشته‌های دیگر» هم تعدادی از مقالات و نوشته‌های احمدی را شامل می‌شود که در ۳ بخش تدوین شده‌اند. این‌نوشتارها موضوعات متفاوتی دارند؛ از فلسفه، تاریخ، هنر تا ادبیات، نظریه‌های سیاسی و شیوه‌های گفتن و نوشتن.

احمدی می‌گوید جستارنویسی گونه محبوب او برای نوشتن است و می‌توان کتاب پیش‌روی او را مانند کتاب‌های دیگرش چون «تصاویر دنیای خیالی»، «آفرینش و آزادی» و «نوشته‌های پراکنده» است.

بخش اول «نوشته‌های دیگر»، ۶ مقاله با این‌عناوین را شامل می‌شود: «کارل مارکس و دانشمندان معاصرش»، «تجربه انقلاب روسیه»، «سرنوشت نیکلای بوخارین»، «مارکوزه جوان»، «ارنست بلوخ و رویای دنیای بهتر» و «هانا آرنت و فلسفه».

«مقاله و جستار» و «نوشتار و تصویر» هم عناوین دو نوشتاری هستند که در بخش دوم این‌کتاب چاپ شده‌اند. در بخش سوم هم مخاطب با ۸ نوشتار روبروست که به این‌ترتیب‌اند:

«برگشت‌ناپذیر»، « و آرامشی که مردگان دارند»، «امید»، «کافکا و غیاب»، «سالامبو»، «سه داستان»، «محصص و شقاوت» و «زبانِ باشو».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

دفاع بلوخ از هاریش و چند فعال سیاسی ناراضی دیگر سبب شد که رژیم درس‌های او را تعطیل کند، و تنها منبع درآمد او ویراستاری نشریه فلسفی دانشگاه شد که در آن ترجمه‌های دیگران را تصحیح می‌کرد. در نشریه‌های حزبی انتقادهای تندی به آثار او منتشر شد، او و لوکاچ را «فیلسوفان بلگراد» به معنای هواداران تیتو خواندند. لوکاچ دو سال در رومانی به سر برده بود، زیرا به عنوان وزیر فرهنگ حکومت ایمره ناگی پس از اشغال مجارستان توسط ارتش‌های پیمان ورشو ناچار به ترک مجارستان شده بود. یانوش کادار رهبر جدید حزب کمونیست مجارستان به او اجازه داد تا در ۱۹۵۸ به بوداپست بازگردد و همچنان به عنوان عضو حزب در دانشگاه بوداپست تدریس کند. بلوخ تا زمان ترک آلمان شرقی به گردآوری درس‌های فلسفه‌اش در دانشگاه لایپتسیگ پرداخت و آن‌همه را با دقت بازنویسی و کامل کرد. متن آن درس‌ها از ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۷ با عنوان درس‌های تاریخ فلسفه در لایپتسیگ در فرانکفورت منتشر شد.

این‌کتاب با ۳۲۲ صفحه، شمارگان ۸۰۰ نسخه و قیمت ۳۳۰ هزار تومان منتشر شده است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا