نادره رضایی: آثار هنری معاصر بیانگر کلافهای پیچیدهای در زندگی مدرن هستند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت آغاز هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیامی را منتشر کرد.
در متن پیام معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این رویداد آمده است:
«زندگی امروز ما بدون هنرهای تجسمی، هیچ رنگ و نقشی ندارد. هر اثر هنری تصویری معنامند از جهان است که زیست ما را قاب گرفته است و به مثابه اندیشهای زیبا، هستی ما را تصویر میکند.
هنرمندان بزرگ تاریخ نیز، زندگی و جامعه بشری را در تصویر هنر خویش با اشکال گوناگون زیباییشناسانه، این معنای سترگ را از هستی انسان، به ما نشان دادهاند.
امروز هنرهای تجسمی در ایران، ویژگیهای چندگانه دارد. از فرم و مضمون در آثار گرفته تا برآیند اجتماعی آن که در ادوار مختلف با نوشتههای منتقدان تبیین شده است.
آثار هنری معاصر ما بیانگر کلافهای لایهبهلایه پیچیدهای در زندگی مدرن هستند و انرژی به کار رفته در خلق این آثار، همیشه در تماشای دوباره و بازخوانیهای منتقدانه همچنان زنده است. این آثار تصویر روشن هنرمندان از جامعه ایران است، جامعهای که درست مثل آثار هنری چند لایه است. هر هنرمندی در پی کشف این لایهها، اثر هنری را خلق میکند.
خلاف تصوری که به طور عموم وجود دارد، مخاطب آثار هنری صرفاً افراد معدودی نیستند، بلکه عموم جامعه مخاطب آثار هنریاند چراکه در هر عکس و یا نقاشی واقعگرا و یا حتی آثار انتزاعی، چهره روشنی از جامعه خود را میبینیم.
در طی ۱۷ دوره برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر که به مجموعه جشنوارههای هنری جشن انقلاب افزوده شده است، تصویری کاملتر از جامعه را در آیینه هنر میبینیم. مخاطبان جشنواره هنرهای تجسمی، بیواسطه با اثر هنری گفتگو میکنند و هنرمند نیز در قاب اثر هنری با مخاطبش گفتگو میکند. هر مخاطب میتواند ساعتها در گفتگوی خصوصی با یک اثر هنری، تصویری از چیستی و ماهیت زیباییشناسانه خویش را مرور کند.
اکنون که هنرهای تجسمی سویههای فردی اجتماعی و گرایشهای اندیشهورزانه انسانی را نمایش دهد فرصتی مغتنم است برای بازخوانی هنرمندانه جامعه که امیدوارم منتقدان هنری جامعهشناسان، روانشناسان با دیدن این آثار، جنبههای فراتر از شکل بیان واقعیات روزمره را از منظری دیگر ببینند و بیتردید با اندیشه و تأمل در این آثار، فرصت جستجویی دوباره راه به خود بدهند.
جشنواره هنرهای تجسمی هنر را به معنای اعم آن به جامعه نشان میدهد و با برداشتن مرزهای کلاسیک به ما یادآوری میکند که هنرمندان با افقهای باز نسبتی آشنا دارند و آیندهای فرهنگی و هنری را مژده میدهند.
از همه اقشار جامعه، هنرمندان رشتههای دیگر مانند؛ سینماگران و اهالی تئاتر و موسیقی، شاعران و نویسندگان و ارباب جراید و رسانهها و سیاستمداران و مدیران دولتی و خصوصی و عموم مردم، دعوت میکنم تا با دیدن نمایشگاههای جشنواره هنرهای تجسمی، فرصت بازخوانی جامعه را از منظر هنری به خود بدهند.
آغاز هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را به همه هنرمندانی که آثارشان نمایش داده شده و اهالی هنرهای تجسمی و همه مردم تبریک عرض میکنم و امیدوارم تغییراتی که در این جشنواره از مکان گرفته تا نگاه به برگزاری و شیوه اجرا رخ داده، نوید تحولات مثبت برای هنر کشور باشد.»