مسجد باید کماکان مردمی بماند
حجتالاسلام روحالله حریزاوی پنجشنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳ در آیین آغاز دورههای آموزشی و تربیتی «مکتب روحالله» ویژه معلمان و طلاب استان مرکزی اظهار کرد: احیای مساجد به عناصر و عواملی که در اداره مسجد نقش حیاتی دارد مربوط میشود که شامل امام جماعت، ما مومین و سایر ظرفیتهایی که در مسجد به عنوان خانه خدا و مهد تربیت نیروی انسانی و تحولات اجتماعی است.
وی با بیان اینکه احیای امامان مساجد نیازمند فرآیندهای توانمندسازی است، اظهار کرد: بنیاد هدایت چند سالی است که به همین منظور و براساس ماموریت هایی که داشته تاسیس شده است و تلاش شده مفهوم امام محله و امام روستا در مساجدی که امام جماعت حضور دارد تبیین شود و نقش امام جماعت علاوه بر اقامه نماز جماعت در حوزه های مختلف و آسیب های محله و منطقه توسعه داده شود.
حریزاوی در خصوص سایر ارکان و اجزای فعال مسجد گفت: قرارگاه ملی مسجد از ابتدای امسال تاسیس شده است و زیر نظر نماینده ولی فقیه در استان و ائمه جمعه شهرستان ها فعالیت می کند تا بتواند به تکمیل چرخه مسجد و توسعه فعالیت ارکان مساجد کشور کمک کند.
حجتالاسلام حریزاوی در ادامه با بیان اینکه براساس آمارها متأسفانه بخشی از مساجد کشور فاقد امام جماعت هستند، تصریح کرد: اگر ارکان و اجزای قرارگاه بتوانند به وظایف خود عمل کنند این مفهوم و اهداف توسعهای محقق خواهد شد.
وی همچنین مردم را یکی از ارکان ایفای نقش در این ماموریت دانست و افزود: جامعه مومنین و خیرین باید تلاش کنند تا مسجد کماکان مردمی بماند و در مسیر فعالیت های خود پویا و توانمند حرکت کند و یک رکن حاکمیتی یا دولتی محسوب نشود. البته ممکن است دولت ها برای مرمت و آبادانی مساجد مشارکت کنند اما اداره مسجد و تامین هزینه های جاری آن جزو وظایف مردم است و باید فراخوان ها و دعوتنامه هایی برای تامین این نیاز حیاتی مساجد صادر شود.
وی در حوزه فعالیتهای دورههای آموزشی نیز گفت: دوره آموزشی مکتب روحالله که به همت اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی برای روحانیان، مبلغین و معلمان برگزار شده است کار بسیار مبارک، هوشمندانه و ارزشمندی است، چرا که استان مرکزی خاستگاه امام خمینی (ره) است و باید قطب اندیشههای امام در این استان تقویت شود و به گونه ای شود که مابقی نقاط کشور از این ظرفیت بهره مند شوند.
حریزاوی خواستار استمرار برگزاری این دوره ها شد و گفت: باید تلاش کرد اندیشه امام خمینی(ره) مطالعه، تدریس و مباحثه شود و با همان شاکله.ای که منجر به تشکیل انقلاب اسلامی شد در مسیر حفظ انقلاب مورد استفاده قرار گیرد و موثر واقع شود.
انتهای پیام