مردم پاکستان زبان فارسی را بخشی از هویت فرهنگی خود میشناسند
تهران فرهنگی: سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیشینه تاریخی و اشتراکات عمیق فرهنگی و مذهبی میان ایران و پاکستان گفت: روابط دو کشور مبتنی بر پیوندهای تمدنی کهن و باورهای مشترک دینی است که ظرفیتهای ارزشمندی برای شکلگیری طرحها و برنامههای مشترک فرهنگی فراهم میآورد.
وی با اشاره به ظرفیتهای مغفولمانده در حوزه گردشگری، و در پاسخ به اظهارات همتای پاکستانی مبنی بر رونق گردشگری زیارتی از پاکستان به ایران و استقبال محدود ایرانیان از سفر به پاکستان، افزود: اگر مردم ایران با جاذبههای گردشگری، طبیعی و فرهنگی پاکستان آشنایی بیشتری پیدا کنند، بدون تردید تمایل به سفر به این کشور افزایش خواهد یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه گردشگری نباید صرفاً به حوزه زیارت محدود بماند، گفت: ایران از ظرفیتهای متنوعی در حوزههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و سلامت برخوردار است که معرفی آنها به مخاطبان خارجی، بهویژه در پاکستان، از مسیرهایی چون رسانهها، تولید مستندهای مشترک، برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و گردشگری، و تعاملات دانشگاهی قابل تحقق است.
وی با اشاره به جایگاه ارزشمند زبان فارسی در پاکستان گفت: مردم این کشور، فارسی را نه بهعنوان زبان دوم، بلکه بخشی از هویت فرهنگی خود میشناسند. از اقدامات دولت پاکستان در حمایت و تقویت کرسیهای زبان فارسی در دانشگاهها تقدیر میکنم.
صالحی خواستار توسعه تعاملات فرهنگی دوجانبه در قالب تولیدات مشترک هنری، حضور فعال هنرمندان در جشنوارههای منطقهای و ایجاد فضاهای نمایشگاهی مشترک میان دو کشور شد.
آغوش کشورش به روی همه فعالان فرهنگی، هنرمندان و گردشگران ایرانی باز است
در این دیدار، اورنگزیب خان کهچی وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان، ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرحشده از سوی ایران، گفت: زبان فارسی تا پیش از ورود استعمارگران، زبان اصلی مردم شبهقاره بوده و نقش محوری در انتقال مفاهیم دینی و فرهنگی، از جمله آشنایی مردم این سرزمین با اسلام، ایفا کرده است. امروز نیز پیوندهای عمیق تاریخی و علاقه قلبی مردم پاکستان به ایران، سرمایهای ارزشمند برای گسترش روابط فرهنگی میان دو کشور بهشمار میآید.
وزیر میراث ملی پاکستان با بیان این که ایران کشور دوست و برادر ما است، گفت: آغوش کشورش به روی همه فعالان فرهنگی، هنرمندان و گردشگران ایرانی باز است و اسلامآباد از گسترش حضور فرهنگی ایران در بسترهای مختلف، از جشنوارهها و نمایشگاهها گرفته تا طرحهای مشترک هنری و آموزشی، استقبال میکند.
وی افزود: پاکستان آماده است تا در فضایی دوستانه و برادرانه، ظرفیتهای مشترک فرهنگی و تمدنی با ایران را به فرصتهای ملموس همکاری تبدیل کند.
اورنگزیب خان کهچی با اشاره به طرح مشترک ساخت مستندی با ترکیه درباره اشتراکات فرهنگی دو کشور افزود: در حالی که ما با ایران اشتراکات فرهنگی و تمدنی بیشتری نسبت به ترکیه داریم، شایسته است طرحهای مشابهی میان ایران و پاکستان نیز شکل گیرد.
وی افزود: پاکستان زائران مذهبی بسیاری دارد که با اشتیاق به زیارت اماکن مقدس در ایران سفر میکنند و بدون تردید، در صورت تسهیل روند صدور ویزا، شمار این زائران میتواند بهطور چشمگیری افزایش یابد.
وزیر فرهنگ پاکستان با اشاره به ظرفیتهای گسترده فرهنگی کشورش، از مشارکت هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی ایرانی در جشنوارهها و نمایشگاههای متعدد این کشور استقبال کرد و گفت: زمینههای فراوانی برای همکاریهای فرهنگی و هنری میان ایران و پاکستان وجود دارد که با اراده و مشارکت فعال جامعه فرهنگی دو کشور، میتوان آنها را بهصورت مؤثر فعال و گسترش داد.