هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

متولیان فرهنگی استفاده از هوش مصنوعی را به خرید عکس ترجیح می‌دهند!



به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری ششمین دوسالانه سراسری عکس نور با موضوع «زنان عزتمند، مردان عزت آفرین، غرور ملی» با حضور کمال‌الدین شاهرخ دبیرکل و ناصر افراسیابی دبیر اجرایی این دوسالانه، چهارشنبه اول اسفند برگزار شد.

نمایش چهره‌ای از زنان و مردان جهادطلب در عکس

کمال‌الدین شاهرخ در ابتدای نشست بیان کرد: امیدواریم این رویداد فرصتی برای عکاسان باشد تا جلوه‌های مستحکم از خانواده ایرانی و پیوندهایی از اقوام را به نمایش بگذارند. هدف ما از برپایی این دوره دوسالانه با عنوان «خانواده عزتمند اقوام ایرانی» این است که چهره‌ای از زنان و مردان با روحیه جهادطلبی منعکس شود.

وی به برخی موضوعات این دوسالانه و اهداف مدنظر از جمله ولایت پذیری جوانان و خانواده ایرانی اشاره کرد و گفت: جامعه‌ای که عکاسان از آنها آثارشان را خلق کردند، خانواده‌های عزتمند شامل خانواده‌های شهدا، ایثارگران، کارآفرینان، نخبگان، هنرمندان و خانواده‌هایی که در رشد و پیشرفت کشور سهم داشتند، بودند که طیف بزرگی را در برمی‌گیرد. توجه جامعه به آثار تاثیرگذار، نهادینه شدن موضوع خانواده عزتمند، احیای هویت خانواده‌های تلاشگر، جریان‌سازی برای تبیین جایگاه پدر و مادر در رشد چهره‌های شاخص خانواده، قدردانی از خانواده‌های عزتمند، ایجاد بستر برای ترویج روحیه ایثار و جهاد، عفت، پاکدامنی و شجاعت از اهداف دوسالانه عکس نور است.

شاهرخ با بیان اینکه دوسالانه عکس نور در ۲ بخش استانی و ملی برگزار شد، گفت: فراخوان امسال در سه بخش تک عکس، مجموعه عکس و پویش مردمی اعلام شد. در مرحله اول، تمامی آثار به صورت استانی به دبیرخانه‌های استانی ارسال و جمع‌آوری و در نهایت به صورت استانی داوری شد. ۷۶ داور استانی، آثار را در همان استان‌های مربوطه داوری کردند و آثار منتخب در سه بخش مذکور مشخص شدند. اغلب استان‌های ما اختتامیه‌ها را برگزار و برگزیدگان را معرفی کردند. همچنین در بخش کشوری، آثار برگزیده استانی به داوری کشوری ارسال و در هر سه بخش آثارشان به دبیرخانه مرکزی فرستاده شد تا در مرحله پایانی داوری قرار بگیرند. این آثار اوایل بهمن داوری و آثار منتخب مشخص شدند.

تجلیل از خانواده شهدای خدمت و ۲ پیشکسوت عکاسی

وی عنوان کرد: در ۳۲ استان، حدود ۱۳ هزار اثر از ۱۷۰۰ عکاس در سه بخش به دبیرخانه‌ها ارسال شد و از بین این تعداد، ۴۰ تک عکس و ۱۰ مجموعه عکس به مرحله منتخب کشوری راه پیدا کردند که هشتم اسفند افتتاحیه نمایشگاه آثار منتخب در تالار خیال مجموعه صبا فرهنگستان هنر خواهد بود و تا ۱۶ام همین ماه ادامه دارد. همچنین ۹ اسفند مراسم اختتامیه دوسالانه را شاهد خواهیم بود که بنا داریم در مراسم اختتامیه دوسالانه از خانواده شهید امیرعبداللهیان، خانواده شهید رئیسی، خانواده شهید رکن آبادی و خانواده ۲ پیشکسوت عکاسی که یکی از آنها زنده‌یاد مرتضی دهداری است، تجلیل کنیم. همچنین از برخی دبیران منتخب استانی که تلاش بسیاری کردند، تجلیل خواهیم کرد.

وی افزود: برای عکاسان منتخب، برنامه‌ای برای بازدید اردوگاه راهیان پیشرفت از پارک فناوری هواوفضا خواهیم داشت.

دبیر دوسالانه عکس نور تاکید کرد: در چند دوره دوسالانه، موضوع خانواده را انتخاب کردیم تا اهمیت آن را ۲ چندان اعلام کنیم و امیدواریم عکاسان و هنرمندان تاثیرات به‌سزای خانواده‌ها را به تصویر بکشند.

وی با بیان اینکه سعی کردیم داوری‌ها به شکلی انجام شود که شائبه‌ای ایجاد نکند، گفت: برای از بین بردن شائبه‌ها، از ترکیب داوران استانی و ملی انتخاب کردیم؛ احمد تاجیک، ناصر محمدی و مهدی ایرانی از داوران استانی و محمدحسین حیدری و محمدرضا شریف‌زاده از تهران داوری را در بخش کشوری انجام دادند.

جزییات داوری دوسالانه عکس نور

شاهرخ همچنین درباره معیارهای داوری توضیح داد: داوران، در داوری‌شان فقط بحث موضوع رویداد را مدنظر نداشتند و داوری‌ها به صورت مستقل انجام شد. مباحثی که در بحث داوری مدنظر قرار گرفت باید در راستای موضوعات فراخوان می‌بود البته با پیشنهاد داوران، بخشی که به نمایشگاه راه نیافتند نیز یک بار دیگر از نظر داوران ملی و با نگاه ملی مورد بررسی قرار گرفتند. هدف ما در سازمان بسیج هنرمندان، مجموعه‌سازی است یعنی بنا داریم عکاس از بحث تک عکس فاصله بگیرد و به سمت موضوعی خاص و مجموعه عکس برود. همچنین تاکید بر استیتمنت نویسی روی مجموعه عکس‌ها داشتیم وحتی دوره‌ای نیز برای این منظور برگزار کردیم.

وی تصریح کرد: ما در راستای رسیدن به اهداف‌مان، به مجموعه‌سازی تاکید داریم و به همین دلیل در نشست‌های تخصصی که برگزار کردیم، به این موضوع تاکید شد تا نگاه عکاسانه‌ای به موضوع خانواده داشته باشند که این نگاه، یکی از اثرات تداوم دوسالانه خواهد بود.

دبیر دوسالانه عکس نور درباره جوایز این رویداد بیان کرد: جوایز در بخش مجموعه عکس، نفر اول ۱۲ میلیون تومان، نفر دوم ۱۰ میلیون تومان و نفر سوم ۷ میلیون تومان و ۲ نفر تقدیری داریم که ۴ میلیون تومان به هر نفر تعلق خواهد گرفت. می‌دانیم که این رقم‌ها قابل قیاس با کاری که عکاسان با وسایل ارزشمند خود انجام می‌دهند، نیست اما سعی می‌کنیم امکاناتی را در اختیارشان قرار دهیم. همچنین، تندیس دوسالانه که یکی از نمادهای ویژه ماست، تقدیم نفرات اول و دوم و سوم می‌شود. در بخش تک عکس، نفر اول و دوم و سوم به ترتیب ۱۰، ۷ و ۵ میلیون تومان خواهد بود. در بخش پویش مردمی به ۵ نفر ۲ میلیون تومان تعلق خواهد گرفت.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره توجه به بحث پژوهشی دوسالانه عکس نور گفت: در دوسالانه که رقابتی است، به بحث پژوهش توجهی نشده است اما در شورای سیاستگذاری به این موضوع پرداختیم که این رویداد چه جریانی در جامعه عکاسی به وجود آورده است. از دوره چهارم به بعد، تعدادی از عکاسان استانی را انتخاب کردیم و پروژه‌هایی را در اختیارشان قرار می‌دهیم، یعنی در دوره‌های قبل و این دوره، بخش پروژه محور داریم که در هر استان، پروژه‌هایی را فارغ از بحث رقابت، واگذار می‌کنیم تا آثاری خلق شود. این دوره به واسطه امکاناتی که باید در اختیار قرار می‌گرفت، بحث پروژه محور ما به سال ۱۴۰۴ موکول شد و در این دوره، بحث رقابتی مدنظر است.

شاهرخ افزود: در این پروژه‌ها ۹۶ عکاس از ۳۰ استان به تناسب، مجموعه عکس خلق می‌کنند. در این راستا در هر استان، اساتیدی نیز به عنوان منتور در کنار عکاسان حضور داشتند که آثار در قالب حرفه‌ای ارائه شود.

استفاده از هوش مصنوعی به جای عکس فیزیکی در فضای شهری

دبیر دوسالانه عکس نور در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره نمایش محیطی و شهری آثار حاصل از دوسالانه‌های نور گفت: ما دوست داریم که آثار غیر از نمایشگاه‌های استانی مان در فضای شهری نیز نمایش داده شود اما متاسفانه متولیان فرهنگی که ملزم به کار در حوزه خانواده هستند و برای فعالیت‌های هنری بودجه دارند به استفاده از ابزار هوش مصنوعی رو آورده‌اند چون نمی‌خواهند از طریق درست و با خرید عکس از عکاسان هزینه کنند. در صورتی که این عکس‌ها با موضوع خانواده و محصول دوسالانه عکس نور تاثیر به‌سزایی بر جامعه خواهد داشت. امیدواریم با تاکیدات رسانه‌ای، افراد و مسئولان پای این کار و موضوع بیایند.



منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا