استان ها > قم

شور و اشتیاق تماشاگران قمی در ششمین شب جشنواره فیلم فجر



ششمین شب جشنواره فیلم فجر در قم با اکران شش فیلم در سینماهای ونوس، تربیت و بازار شهر به پایان رسید.

در سانس نخست سینما ونوس، فیلم سینمایی «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی برای اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه اکران شد که بازخوردهای متفاوتی در آنان داشت، عده‌ای اعتقاد داشتند ابراهیم امینی با این فیلم، ورود موفقی به دنیای کارگردانی داشته و بعضی دیگر نیز اولین فیلم او را اثری مخاطب‌پسند ندانستند.

«چشم بادومی» به‌طور مشخص درباره عمق شکاف نسلی و بحران هویت سخن می‌گوید؛ موضوعی که بسیاری از خانواده‌ها با آن درگیر هستند. این فیلم داستان مائده، دختر شانزده‌ساله‌ای از شیراز را روایت می‌کند که در دنیای پر زرق و برق کی‌پاپ(یک ژانر از موسیقی عامه پسند) غرق شده و رؤیای دیدار با خواننده محبوبش را در سر دارد. این داستان نه‌تنها به چالش‌های نوجوانان در مواجهه با پدیده‌های فرهنگی جهانی می‌پردازد، بلکه به تأثیرات این مواجهه بر روابط خانوادگی و هویت فرهنگی نسل جوان اشاره دارد.

اگرچه به فیلم از منظر پرداخت‌های سینمایی انتقاداتی وارد است اما سوژه جدید و متفاوت، بازی قابل تقدیر ستایش دهقان و مهدی هاشمی و فیلمبرداری چشم نواز به خصوص در سکانس‌های برفی از نقاط مثبت اولین فیلم ابراهیم امینی است.

اما در حالی که قرار بود انیمیشن «ژولیت و شاه» در سانس دوم سینما ونوس اکران شود، که با توجه به دغدغه و مطالبه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و پیگیری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و مساعدت سازمان سینمایی، فیلم «موسی کلیم‌الله» به روی پرده رفت.

فیلمی که با استقبال فوق‌العاده‌ای از سوی پژوهشگران حوزوی و نهادهای دینی، فعالان فضای مجازی و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه مواجه شد و حدود ۳۰۰ نفر به تماشای این فیلم نشستند. این در حالی است که با تکمیل صندلی‌های سالن سینما، بخشی از مهمانان در کنار سالن نشستند و بخش دیگری نیز به صورت ایستاده فیلم «موسی کلیم‌الله» را روی پرده نقره‌ای تماشا کردند.

اکبر بهنام‌جو استاندار قم، احمد پهلوانیان مدیرکل صداوسیمای مرکز قم، مهدی توکلیان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم، هادی بادینلو معاون فرهنگی سپاه قم و جمع دیگری از مدیران و معاونان فرهنگی و شهری نیز از جمله مهمانانی بودند که در کنار سینماگران و هنرمندان و اصحاب رسانه به تماشای جدیدترین فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا نشستند.

همچنین سینما تربیت قم در اولین سانس خود پذیرای جمع کثیری از علاقه‌مندان به هنر هفتم برای تماشای فیلم «ناتور دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان بود، به گونه‌ای که از سه روز قبل تمامی بلیت‌های این فیلم به فروش رسیده و حتی یک صندلی خالی در سالن همکف و بالکن سینما دیده نمی‌شد و در نهایت نیز فیلم مورد استقبال و تشویق اکثر مخاطبان قرار گرفت.

مخاطبان سینما تربیت در سانس دوم به تماشای فیلم «لولی» به کارگردانی رضا فرهمند نشستند. فیلمی که نتوانست با مخاطب ارتباط برقرار کند و در جلب رضایت تماشاگران ناکام بود.

اما در پردیس سینمایی بازار شهر نیز دو فیلم «گوزن‌های اتوبان» و «زیبا صدایم کن» با استقبال پرشور علاقه‌مندان به سینما روی پرده رفت.

در سانس اول این سینما، فیلم «گوزن‌های اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری اکران شد. فیلمی که درباره زندگی و زمانه بلاگرها و تأثیر فضای مجازی بر زندگی امروز است.  

این فیلم از زاویه‌ای تازه به دنیای اینفلوئنسرها و شبکه‌های اجتماعی پرداخته و تلاش کرده تا بحران هویت، قضاوت‌های سریع، و تأثیر لایوها و وایرال شدن را به شکلی هشداردهنده نمایش دهد اما در پرداخت و اجرا به اندازه ایده خوبش موفق نیست.  

شروع فیلم از ریتم خوبی برخوردار است اما از میانه کش‌دار می‌شود و مخاطب را خسته می‌کند. اگرچه «نوید پورفرج» بازی قابل قبولی دارد اما ضعف فیلمنامه بر اجرای بازیگران نیز تأثیر گذاشته است.

اما پردیس سینمایی بازار شهر در دومین سانس خود پذیرای جمعیت کثیری از علاقه‌مندان به هنر هفتم برای نمایش جدیدترین اثر رسول صدرعاملی بود، به گونه‌ای که به دلیل نبود صندلی، جمعیت قابل توجهی از علاقه‌مندان در انتهای سالن ایستادند و «زیبا صدایم کن» را تماشا کردند.

رسول صدرعاملی بعد از شش سال با «زیبا صدایم کن» بازگشت باشکوهی به فیلمسازی داشته و رضایت مخاطبان را به خوبی جلب کرده است. فیلمی که با بازی چشم‌نواز امین حیایی، بدون تردید یکی از آثار خوب و شاخص امسال جشنواره است و در قم نیز به شدت مورد تشویق تماشاگران قرار گرفت.

فیلمی که از کتابی به همین نام به قلم فرهاد حسن‌زاده اقتباس شده و تنها اثر اقتباسی این دوره از جشنواره به شمار می‌رود، هم موضوع جذابی دارد و هم فیلمنامه آن به لحاظ ایده و پرداخت سینمایی قابل توجه بوده و سرشار از جزئیات و شخصیت‌پردازی است.

«زیبا صدایم کن» به خوبی مخاطب را تا پایان با خود همراه کرده و در مجموع می‌توان آن را به عنوان یک اثر موفق در کارنامه رسول صدرعاملی قلمداد کرد.

به گزارش ایسنا؛ آثار چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از ۱۵ تا ۲۲ بهمن‌ماه در سینماهای ونوس، تربیت و بازار شهر به نمایش در می‌آید.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا