هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

شنیدن نواهای شرقی گروه هلندی با همراهی نوازندگان زن ایرانی



به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته ۲۷ بهمن کنسرت مشترک هلند و ایران با هنرمندی یوهانوس دورینگ و نیوشا بریمانی در بخش بین الملل جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای اجرا شاهین دورینگ سرپرست گروه در توضیحاتی عنوان کرد: ما برای اجرای امشب، چند روز پیش به مدت ۲ روز کامل تمرین کردیم. البته با گروه «نوشه» نیز تمرین داشتیم.

وی با معرفی خودش بیان کرد: نام اصلی من فارسی است؛ «شاهین» و نام خانوادگی من «دورینگ» است. مادرم اهل ترکیه، استانبول و پدرم اهل هلند است. ما در آمستردام زندگی می‌کنیم و این سومین بار است که به اینجا می‌آیم. در واقع، من در سال ۲۰۰۸ نیز در جشنواره اجرا داشتم و شش سال پیش نیز ایران بودم. همیشه از بودن در ایران بسیار هیجان‌زده می‌شوم چون اینجا را بسیار خاص می‌دانم.

بخش ابتدایی اجرا با خود گروه هلندی همراه شد که قطعاتی را با تمی شرقی نواختند. این گروه سه نفره ترکیبی از موسیقی سنتی و مدرن را به صحنه بردند. سرپرستی گروه بر عهده شاهین دورینگ بود و برام استادهاودرز نوازنده گیتار و بنس هوزار نوازنده ویولنسل نیز گروه را همراهی کردند.

پیش از این درباره مدل اجرای این گروه با نام «داستان‌های آفریقایی آناتولیایی» گفته شده بود که آثارشان تلفیقی از موسیقی آناتولی، آفریقا، ایران و هند است. در اجراها نیز قطعات با فضایی نزدیک به موسیقی آسیا و آفریقا پیش رفت؛ موسیقی بی کلامی که توانست مخاطب تالار وحدت را تا پایان با این اجرا همراه کند.

بعد از دقایقی نیوشا بریمانی نوازنده کمانچه و سرپرست گروه «نوشه»، به همراه نوازندگان گروه خود به این اجرا پیوست و کنسرت تلفیقی از سازهای ایرانی و غیرایرانی با نواهایی ترکیبی شد. نوایی که ساز محوری و قالب آن هم کمانچه و فضای ایرانی بود.

نیوشا بریمانی سرپرست گروه «نوشه» که پیش از این هم با این گروه هلندی اجرا کرده است بعد از پایان این کنسرت در توضیحاتی درباره این اجرا به خبرنگار مهر بیان کرد: ۶ سال پیش، من و همسرم این هنرمندان و گروهشان را به ایران دعوت کردیم و برنامه‌ای در تالار وحدت برگزار شد و البته همکاری اولیه ما به حدود ۱۲ سال پیش برمی‌گردد. من تور کنسرتی در هلند داشتم و با فعالیت و همکاری‌هایی که داشتم یکی از نوازندگان یعنی آقای شاهین دورینگ از من برای همکاری دعوت کرد.

وی اضافه کرد: بعد از آن همکاری هایی بین ما شکل گرفت که طی آن آلبومی در سال ۲۰۱۵ تولید کردیم که در فرانسه منتشر شد و در هلند به عنوان بهترین آلبوم سال ۲۰۱۵ در ژانر فیوژن یا موسیقی تلفیقی شناخته شد. این همکاری تا زمان شیوع کرونا ادامه داشت و سپس برای مدتی در حدود سه تا چهار سال قطع شد.

بریمانی با اشاره به این همکاری مجدد یادآور شد: این بار که آنها را به جشنواره فجر معرفی کردم و دعوت شدند، بسیار خوشحال شدم و گفتم که دوست دارم گروه ایرانی‌ من به ویژه بانوان در این کنسرت مشترک حضور داشته باشند که آنها نیز با کمال میل پذیرفتند.

وی با اشاره به سبک اجرای گروه توضیح داد: اگر به سبک اجرای آنها، توجه کرده باشید، تمرکز ویژه‌ای به موسیقی شرق دارند و پیش از این هم بسیار به این موضوع علاقه‌مند بودند. حتی سازبندی که انتخاب کرده بودند، بسیار هماهنگ بود.

سرپرست گروه «نوشه» تصریح کرد: من دوست داشتم شروع بخش خودم با قطعه‌ای از پرویز مشکاتیان یعنی قطعه «خزانه» باشد. امیدوارم توانسته باشم حق مطلب را ادا کنم. سپس هفت قطعه از آلبوم اولم، آلبوم بی‌کلام «نیوشا» را اجرا کردیم و از دوستانم دعوت کردم که در این اجرا همراه من باشند.

بریمانی که کنسرت های ویژه بانوان را هم برگزار می کند در این باره بیان کرد: مهمترین اتفاقی که در این کنسرت مشترک دوست داشتم رقم بخورد، این بود که نشان دهم بانوان ایرانی توانمند هستند و دوش به دوش آقایان و حتی گاهی درخشان‌تر، پیش می‌روند. من خودم را در این زمینه مطرح نمی‌کنم، بلکه هنر بانوان ایرانی و همکارانم را نشان می‌دهم.

وی درباره هماهنگی برای این اجرا و شکل‌گیری تمرینات اظهار کرد: ما تمرینات کمی داشتیم، من تمرینات گروه خودم را انجام دادم اما با گروه هلندی فقط ۲ روز فرصت تمرین داشتیم، زیرا دیر به ایران رسیده بودند.

بریمانی درباره این همکاری یادآور شد: برای آنها بسیار جالب بود و حتی می‌توانم بگویم که برایشان عجیب بود که بانوان در ایران ساز می‌زنند. این واقعیت به آنها نشان داده شد و امیدوارم روزهای درخشانی در انتظارمان باشد. امیدوارم که روزی از بانوان ایرانی حمایت بیشتری شود.

وی در پایان با اشاره به سختی‌های برگزاری کنسرت های ویژه بانوان مطرح کرد: وقتی ساعت ۲ بعد از ظهر در تالار وحدت اجرا داریم حداقل باید نوعی حمایت صورت بگیرد چون ساعت ۲ عصر با اجرای شبانه خیلی متفاوت است.



منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا