استانها > همدان

روایت دختر بسیجی از جهاد در روستاهای همدان تا روستاهای خوزستان


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ندا پیله‌ور: خادم شهدا بودن یعنی چه، آیا نه اینکه باید مانند شهدا زیست و نگرشی شهدا گونه به زندگی داشت، آیا نه اینکه باید مانند آن‌ها خلوص نیت داشت، آیا نه اینکه باید مانند آن عزیزان حرف‌هایمان با عملمان یکی باشد؟

در این شهر با کسی آشنا شدم که خادم شهدا بود، جوان امروزی که در هوای شهدا نفس می‌کشید و زندگی می‌گذراند، اما افسوس که دیگر در بین ما نیست و همانند شهدای عزیز هشت سال دفاع مقدس زیسته و شهید وارانه به سوی حق شتافت.

خواب عجیبی که باعث شد در در حوزه علمیه ادامه تحصیل دهد

خانم عربی در زمانه‌ای زندگی می‌کرد که دنیا به کل عوض شده بود و تکنولوژی در آن بیداد می‌کرد، اما او از مسیر خود که دنباله‌رویی شهدا بود، خارج نشده و فقط و فقط برای رضای خداوند متعال گام بر می‌داشت.

این عزیز طلبه جوانی بود که در سال ۱۳۶۴ در شهر صالح آباد همدان دیده به جان گشود، دوران کودکی و نوجوانی را در همین شهر سپری نموده و در سال ۱۳۸۶ در رشته مدیریت دانشگاه بهار پذیرفته شد، اما بعد از خواب عجیبی که از شهدا می‌بیندتصمیم به ادامه تحصیل در حوزه علمیه می‌گیرد.

حضور در اردوهای جهادی

در فعالیت‌های دانشجویی اعم از اردوهای جهادی حضور مؤثر و فعال داشت و با تحصیل در حوزه این فعالیت‌ها کم رنگ که نشد هیچ به بالاترین سطح خود نیز رسید.

رضا عنبری، فعال فرهنگی و کتاب در استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه خانم عربی در حوزه اردوهای جهادی بسیار فعال بودند، اظهار کرد: او با هزینه خود و کاملاً به‌صورت خودجوش علاوه بر روستاهای مختلف استان همدان، به روستاهای استان یزد، اصفهان و خوزستان نیز سفر می‌کرد و در آنجا اردو برگزار می‌کردند.

وی در ادامه افزود: ماه رمضان سال ۹۳ کارگاه قالی بافی مادرش را به‌عنوان مقر جهادی معرفی کرد و در کنار آن به صورت کاملاً خودجوش و مردمی، با هزینه خود به فعالیت‌های مختلف مانند از دادن سحر، افطاری و شام و… می‌بود، پرداخت.

عنبری با بیان اینکه جمع‌ آوری طلا و زیور آلات برای کمک به جبهه مقاومت هم اکنون روال جدیدی به خود گرفته است، اظهار داشت: حدود پانزده سال قبل خانم عربی طلاهای شخصی خود اعم از گردنبند و النگوی طلا را در جهت تهیه هزینه اردوهای جهادی و تهیه پک‌ های خوراکی برای نیازمندان فروخت، او خیلی انسان با گذشتی بود و از همه دارایی‌های خود حتی وسایل شخصی مثل روسری، لباس و… برای دیگران می‌گذشت.

روایت جهاد دختر بسیجی از روستاهای همدان تا روستاهای خوزستان

تهیه زندگی نامه شهدا با هزینه شخصی و اهدای آن به جوانان

این فعال فرهنگی و حوزه کتاب در همدان در ادامه تشریح کرد: او در حوزه فرهنگی هم کاملاً پویا بود و به دلیل عشق و علاقه بسیاری که به شهدا داشت، با هزینه شخصی خود، زندگی نامه شهدا را تهیه و در اردوهای جهادی که به روستاهای مختلف می‌رفتند به نوجوانان و جوانان روستا اهدا می‌کردند.

وی تصریح کرد: به گفته خود این نوجوانان و جوانان که هم اکنون دیگر جوانان برومندی شده‌اند این کتاب‌ها مسیر زندگی آنها را تغییر داده و اثرات آن‌ها تا سالیان سال ماندگار شده است.

رضا عنبری با اشاره به اینکه خانم عربی تحصیلات روانشناسی نداشتند اما با درایتی که داشتند توانسته بودند در همان روستاها زندگی افراد زیادی را از طلاق نجات دهند، افزود: او علاوه بر کار جهادی در مباحث طلاق، حجاب، تربیت نوجوانان و… هم به بزرگان روستا کمک می‌کردند.

نذر خادم شهدایی در اردوهای راهیان نور

وی در ادامه با تاکید بر اینکه خانم عربی در حوزه راهیان نور بسیار فعال بودند، بیان کرد: ایشان نذر کرده بودند به نیت چهارده معصوم (ع) ۱۴ مرتبه خادم شهدا باشند حتی با وجود مخالفت‌های مادر سعی می‌کرد در ماه اسفند همه کارهای خانه را (خانه تکانی) انجام داده تا ایشان را راضی کرده به این اردو برود.

برگزاری چله‌های ترک گناه به نیت شهدا

عنبری با اشاره به اینکه خانوم عربی از نظر معنوی بسیار خاص بودند، گفت: او اول برای خود و بعد برای دوستان و آشنایان چله‌های ترک گناه به نیت یک شهید برگزار می‌کردند، مثلاً به نیت شهید همت غیبت نکنیم و… البته از خود و دیگران گزارش کار هم می‌گرفتند، خیلی سعی می‌کردند در خانه کسی غیبت نکند، بسیار بسیار شوخ طبع بودند و همین شوخ طبعی‌شان باعث شده بود خیلی‌ها با نگرش و تفکرات مختلف جذب‌شان بشوند.

وی تاکید کرد: شهر ما به این چنین شیر دختران و شیر زنانی احتیاج دارد، انسانی که با آن کاریزمای معنوی و شخصیتی والا همه را جذب خود می‌کند، و آنقدر عاشق و شیفته مرام و معرفت شهدا هست که در طول زندگی کوتاه خود عطر و بوی شهدا می‌گیرد و مسلماً خود شهدا او را خریدند، خوش به‌سعادت چنین افرادی که در زندگی شهید هستند و عاقبت هم شهید می‌شوند،

وی افزود: درست است خانم عربی شهید نشده است اما عروج ملکوتیش کم از شهادت ندارد.

عنبری با اشاره به اینکه ما جای خالی این فعال فرهنگی و جهادگر تأثیرگذار را همواره حس می‌کنیم، گفت: امیدواریم در این ایام افرادی مثل خانوم عربی‌ها در شهر و دیار ما زیاد شوند تا بتوان در کنار آنها راحت و آسوده زندگی کرد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا