راز مومیاییها آشکار میشود
به گزارش ایسنا، یک دستگاه سیتیاسکن سیار در تابستان امسال به مدت چهار روز در خارج از موزه ۱۳۰ ساله قرار داده شد و ۲۶ جسد مومیایی شده از مجموعه «موزه فیلد» اسکن شدند. محققان توانستند بدون نیاز به خطر انداختن وضعیت مومیاییها در مورد ویژگی هر فرد متوفی بیاموزند.
«آرتنت» نوشت، مجموعه موزه «فیلد» از ۲۴ میلیون شیء باستانی از سراسر جهان، از جمله چندین جسد مومیاییشده انسان و حیوان، تشکیل شده است. شاید مشهورترین فرد مومیایی شده در مجموعه موزه، «هاروا» باشد که حدود ۳۰۰۰ سال پیش به عنوان دربان انبار غله در مصر زندگی میکرد. «هاروا» به این دلیل مشهور است که اولین مومیایی شدهای بود که در سال ۱۹۳۹ با هواپیما پرواز کرد و اولین مومیایی بود که پس از پرواز اشتباهی به سانفرانسیسکو در اوایل دهه ۴۰ میلادی در چمدان گم شد.
متخصصان با ساختن یک تصویر سه بعدی ساخته شده از هزاران تصویر اشعه ایکس، تحقیقات را انجام میدهند. این فناوری هماکنون پاسخهایی درباره معماهای مربوط به یکی از مومیاییهای «موزه فیلد» را در اختیار محققان قرار داده است.
مومیای بانویی به نام «Chenet-aa» که در دورهای از تاریخ مصر باستان معادل ۱۰۷۰ تا ۶۶۴ پیش از میلاد زندگی میکرد، همواره موجب سردرگمی باستانشناسان بوده است. با این حال سیتیاسکنها توانستند درز کوچکی را در پشت جعبه خاکسپاری را تشخیص دهند، که نشان میدهد بدن او به صورت عمودی ایستاده قرار داده شده است.
این نوع تجزیه و تحلیل همچنین اطلاعات جدیدی را درباره «هاروا» آشکار کرد. اسکنها نشان داد که او در زمان مرگ در اوایل یا اواسط دهه چهارم زندگی خود بوده است و در بقایای او هیچ نشانهای وجود نداشت که نشاندهنده یک زندگی سخت و فعالیتهای فیزیکی شدید باشد. دندانهای بیعیب او نیز نشان میداد که زندگی آرامی داشته که همچنین نشاندهنده موقعیت بالای او و دسترسی به غذای باکیفیت است.
این موزه قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به تحقیقات خود به کمک سیتیاسکن ادامه دهد.
انتهای پیام