هنر > رادیو و تلویزیون

رئیس جدید ساترا چه رویکردی دارد؟؛ لزوم جلوگیری از اشتباهات ِاستراتژیک!



خبرگزاری مهر-گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۴ اردیبهشت می‌توانید با شماره ۱۹۴ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ بهروز رضوی

بهروز رضوی بازیگر، مجری تلویزیون، صداپیشه و گوینده رادیو است و در همه این سال ها در هر حوزه ای که تجربه یا فعالیت کرده باز هم به سمت رادیو بازگشته است. رادیو رسانه همیشگی او بوده است و هیچ گاه برای دستمزد بیشتر یا دیده شدن یا … به سمت مدیوم یا اتفاقات دیگر نرفته است.

هرچند خودش بارها و در مصاحبه های مختلف از رادیو و عشق به آن سخن گفته است. مثلاً یک بار گفته بود که «ادبیات عشق اول زندگی‌ام و رادیو عشق دوم من است؛ چون به هر حال این دو مقوله کاری نیست که بی‌عشق بتوان انجام داد. اگر با عشق باشد خوب از آب درمی‌آید و اگر، باری به هر جهت و انجام وظیفه باشد، بی‌معنا خواهد بود. من علاقه‌مندانه هر دو کار را انجام می‌دهم و خوشحالم این ۳۰ سال به هر دو مقوله پرداختم».

او در این سال ها پیشنهادهای متعددی هم برای حضور در مدیوم های مختلف داشته که برخی را مثل بازیگری در فیلم و سریال ها در مقاطع کوتاه پذیرفته است با این حال رسانه دائمی اش رادیو بوده است.

امروز چهارم اردیبهشت سالگرد رادیو است و رادیو که روزگاری بیشترین چهره های اجرا، بازیگری، صداپیشگی و طنازی را به سینما و تلویزیون تحویل داده است شاید آنچنان که باید جدی گرفته نمی شود. هنرمندانش گاه به راحتی دلسرد می شوند و گاه از نبود توجه و تقدیر و امکانات مادی و معنوی به مدیوم های دیگر کوچ می کنند. بسیار هستند هنرمندانی که هنوز بعد از سال ها کار در رادیو بیمه های درست و حسابی ندارند در حالی که هر یک نام های بزرگی در کسوت و حوزه خود هستند.

انتصاب هفته؛ تغییر رئیس ساترا

جواد رمضان نژاد که پیش از این ریاست مرکز بسیج صداوسیما را بر عهده داشت این هفته به ریاست ساترا منصوب شد. او البته قبل از بسیج، ریاست سیمافیلم و پیش از آن نیز مدیریت شبکه های پنج و افق را بر عهده داشته و در جایگاه مدیریتی تجربه های مختلفی را پشت سر گذاشته است. شاید اما نزدیک ترین این تجربه ها به جایگاه فعلی او همان سیمافیلم باشد که با هنرمندان و کارگردانان مختلفی با سلیقه های متنوع در ارتباط بوده است.

رمضان نژاد شاید کمتر اهل مصاحبه و رسانه بوده است اما در دوره مدیریتی او در سیمافیلم بسیاری از سریال های امروز تلویزیون که یا با دوربین روشن مشغول به کار هستند و یا پیش از این روی آنتن رفته اند، کلید خورد.

در خبر انتصاب او آمده است که راه اندازی سریال‌های «سلمان فارسی» و «موسی کلیم الله (ع)»، تولید سریال‌های پرمخاطب همچون «زیرخاکی»، «نون.خ»، «خانه امن» و … تولید فیلم‌سینمایی «موقعیت مهدی» از جمله فعالیت های دوران کاری او در سیمافیلم است. باید دید او می تواند همین تعامل با هنرمندان از کمدی ساز تا کارگردان های دیگر را در ساترا و شبکه نمایش خانگی هم پیش ببرد؟

به ویژه که شبکه نمایش خانگی در سال های اخیر به تنش هایی جدی میان سازندگان آثار و مدیران ساترا انجامیده و نیاز بود که تغیراتی در بدنه این سازمان اتفاق بیفتد. سعید مقیسه اگرچه به صورت جدی علیه سازندگان آثار موضع گیری نمی کرد با این حال جلسات صدور مجوز ساخت و انتشار سریال ها و برنامه های شبکه نمایش خانگی کمتر به خروجی های جدی می رسیدند و حواشی بی پایان تولیدات شبکه خانگی در چند سال اخیر چند باری به قوه قضاییه هم کشیده شد.

جنجال هفته؛ محسن افشانی

محسن افشانی از اواخر سال گذشته مجموعه طنز «درنگ» را روی آنتن شبکه نسیم دارد که با حال و هوایی طنز به اخبار و اتفاقات روز می پردازد. فضای کمدی و طنازانه برنامه البته در اکثر قسمت ها ضعیف بوده است و بیشتر سوژه ها هم به تمسخر یا لودگی شبیه شده اند.

این هفته یکی از قسمت های این برنامه به شکلی جنجالی در شبکه های اجتماعی وایرال شد که موجب واکنش اهالی رسانه و چهره های فرهنگی و سیاسی شد. در این قسمت که همزمان شده بود با این روزهای مذاکرات ایران و همچنین حضور وزیر دفاع عربستان در ایران بیشتر از اینکه رویکردی طنز داشته باشد به یک خطای ضد سیاست های ملی بدل شد.

در زمانی که وزیر دفاع عربستان به همراه یک هیئت عالی‌رتبه به تهران آمده و به دیدار مقامات کشوری و همچنین دیدار رهبر معظم انقلاب رفته است، دستمایه طنز قرار دادن وزیر امور خارجه عربستان در یک برنامه کمدی انتقادات مختلفی را روانه تلویزیون کرد. در پی این انتقادات البته شبکه نسیم اطلاعیه صادر و در آن تاکید کرد که «ضمن تذکر جدی به تیم تولید و تاکید بر لزوم توجه مستمر و جدی به سیاست‌های ابلاغی محتوایی با عوامل خاطی برخورد انضباطی به عمل آمد» با این حال شاید لازم است تلویزیون بازنگری جدی در بهره گیری از افراد در ویترین رسانه و پشت دوربین داشته باشد.

تهیه کنندگی این برنامه را محمد تاجیک بر عهده دارد که از جمله آثار او در همین شبکه می توان به «طنزستان» اشاره کرد برنامه ای که فضایی نزدیک به «خنده بازار» داشت اما نتوانست توفیقی به دست آورد و کمتر هم در خاطرها مانده است.

اشتباه استراتژیک؛ شبکه یک

جنجال دیگر این هفته گاف و خطای استراتژیکی بود که شبکه یک روز گذشته در برنامه «سیمای خانواده» رقم زد. یک آیتم ضبطی چند ثانیه ای که می توانست به اختلافات و تنش هایی جدی بی‌انجامد و شب گذشته روابط عمومی معاونت سیما با اطلاعیه ای از معرفی عوامل این اتفاق به دستگاه قضایی خبر داد.

آنتن زنده که به صورت ۲۴ ساعته برنامه های مختلفی را برای مخاطب سراسر کشور پخش می کند حتماً عاری از خطا و اشتباه نیست کمااینکه در یک ماه گذشته گاف های دیگری هم از شبکه های سیما پخش شده است که از شدت خلاف عرف بودن با عذرخواهی و اطلاعیه های رسمی مواجه شده است. با این حال برخی از خطاها می تواند سرنوشت یک ملت یا کشور را تغییر دهد و تلویزیون حتماً باید نسبت به معرفی عوامل خاطی چنین اشتباهاتی پاسخگو باشد. جبلی در پیامی که بعد از این اتفاق در صفحه ویراستی خود منتشر کرد این چنین نوشت که ««فتنه افکنی در جامعه اسلامی هیچ مدافعی در بین مسلمانان واقعی اعم از شیعه و سنی ندارد. در شرایطی که حماسه غزه عالی ترین جلوه های همبستگی و خون شریکی بین سنی و شیعه را به نمایش گذاشته است و نصرالله و نیلفروشان و سنوار پرچم اتحاد اسلامی را بالاتر از همه دوران‌ها به اهتزاز درآورده اند». او همچنین نوشت «خطای جهله افراطی نابخشودنی است. تشیع انگلیسی رسواتر و حقیرتر از آن است که بتواند مطامع اربابان مستکبر خود را محقق کند. به هموطنان عزیز سنی و شیعه اطمینان می دهم فرزندان ملت در رسانه ملی ریشه فتنه را کور خواهند کرد».

روابط عمومی معاونت سیما در پی خطای صورت گرفته در برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک، اطلاعیه‌ای صادر کرد و از معرفی هشت متخلف به دستگاه قضایی و عزل دو مدیر خبر داد.

همانطور که پیش از این گفته شد تلویزیون بیش از پیش باید به حضور نیروهای حرفه ای و چهره های آزمون پس داده اعتماد کند. ساسان گلستانه تهیه کننده برنامه «سیمای خانواده» بیشتر با عنوان مجری در تلویزیون شناخته می شود و حالا چند ماهی است که تهیه یکی از قدیمی ترین برنامه های تلویزیونی را بر عهده گرفته است. نکته ای که لازم است با دقت و وسواس بیشتری مورد توجه قرار گیرد و تهیه کنندگی به عنوان کاری حرفه ای در نظر گرفته شود.



منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا