دستورالعمل بهرهبرداری و استفاده سازگار از آثار زنجیرهای میراث جهانی باغ ایرانی تدوین شد
بهرهگیری سازگار از باغ عباسآباد در اولویت قرار گیرد
مدیر پایگاه میراث جهانی باغهای ایرانی در گفتوگو با ایسنا درباره سرفصل دوازدهگانه این دستورالعمل اظهار کرد: کارکرد، پوشش گیاهی، ساماندهی محیطی، تاسیسات و تجهیزات، میراث معماری، رویداد و مراسمها، امنیت و ایمنی، معرفی و آموزش، مدیریت گردشگری، توسعه آتی، نیروی انسانی و آب و آبیاری دوازده سرفصل آییننامه بهرهبرداری از باغهای ایرانی است که طی این نشست جهت اجرا در برنامهریزیهای آتی به تصویب رسید.
ساشا ریاحیمقدم افزود: مدیران پایگاههای باغهای ایرانی موظف شدند تا ظرف مدت کوتاهی پس از دریافت پیشنویس اولیه دستورالعمل، نسبت به تدقیق و تهیه بندهای اختصاصی که متناسب با اثر تحتمدیریت آنها است، اقدام کنند.
این مسئول میراث جهانی باغ عباسآباد بهشهر را اثری فاخر و از نمونههای شاخص میراث معماری و طبیعی در جهان خواند و گفت: باتوجه به ارائه رویکردهای مرمت، احیا و استفاده دوباره از فضاهای باغ عباسآباد بهشهر و همچنین ارزیابی مشاوران طرح و بازدید میدانی از مجموعه، مقرر شد پیش از هر گونه اقدام؛ ابتدا نسبت به اتخاذ رویکرد مواجهه با آثار میراث معماری باغ عباسآباد و بهرهگیری سازگار با آن تصمیمگیری شود.
مطالبات گردشگری مازندران معطوف به جنگل و دریا است
مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباسآباد بهشهر با بیان این که نشست چهارم به موضوع این اثر جهانی اختصاص دادهشد، تاکید کرد: باغهای ایرانی یکی از پربازدیدترین آثار تاریخی ایران در حوزه گردشگری به شمار میآیند، این امر بر ضرورت توجه ویژه به حفاظت هوشمندانه و بهرهبرداری متناسب با ظرفیت آنها میافزاید.
مصطفی شریفی ادامه داد: مطالبات حوزه گردشگری استان مازندران معطوف به دریا و جنگل بوده و گردشگری فرهنگی و تاریخی؛ بهویژه باغ جهانی عباسآباد بهشهر مغفول ماندهاست.
وی با تاکید بر لزوم فضاسازی مفهومی پیش از اقدامات اجرایی در باغ جهانی عباسآباد، گفت: به دنبال برگزاری رویدادهایی با اثرگذاری ملی و بینالمللی با هدف معرفی و بهرهبرداری از ظرفیتهای مجموعه عباسآباد هستیم، بسترسازی دستیابی به این هدف با اندیشه جمعی و همکاری ملی امکانپذیر خواهد بود و در راستای تحقق این هدف، از حمایت دیگر پایگاههای میراث جهانی باغهای ایرانی استقبال میکنیم.
مدیران حاضر در این نشست ضمن بررسی نظام بهرهبرداری سازگار از میراث جهانی باغهای ایرانی، درباره چالشهای پایگاههای تحتمدیریت نیز به گفتگو و تبادلنظر پرداختند.
قابل ذکر است: این نشست با حضور ساشا ریاحیمقدم؛ مدیر پایگاه میراث جهانی باغهای ایرانی و مدیران پایگاههای میراث جهانی باغهای اکبریه بیرجند، چهلستون اصفهان، پهلوانپور مهریز، پاسارگاد و عباسآباد بهشهر برگزار شد.
به باغهای بناشده بر پایه معماری و عناصر وابسته به آن مانند ساختار هندسی، آب، درختان و مانند آن باغ ایرانی اطلاق میشود. این باغها بیشتر در فلات ایران و مناطق اطراف که تحتتاثیر آن بودهاند، ساخته میشد.
شکلگیری باغ ایرانی که با نام «پرشین گاردن/ Persian Garden» نیز شناخته میشود، با پیدایش قنات ارتباط دارد، چنانچه نخستین باغهای ایرانی در مسیر خروجی قناتها ساخته شدند. باغهای طبس، یزد، گناباد، بیرجند و بیشتر مناطق کویری بهعنوان نمونههای شاخص باغسازی در کنار قنات شناخته میشوند. سه شاخص اصلی در طراحی باغ ایرانی که وجهتمایز آن از دیگر باغها بوده، شامل قرارگیری در مسیر عبور آب، محصور بودن در میان دیوارهای بلند و برخورداری از عمارت تابستانی و استخر آب در باغ است.
انتهای پیام