در سومین همایش سادات چه گفته شد؟
تهران فرهنگی: حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در این همایش که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: این جلسه در شرایط ویژهای برگزار میشود که جهان اسلام با یکسری مشکلات روبروست و دشمنان برای این منطقه خوابهای عجیبی دیدهاند و تحولات اخیر گویای این مسئله است.
او افزود: امروز تفکر مقابله با استکبار جهانی، جلوه دیگری پیدا کرده است و در جهان مسئلهای مهمتر از قدس و فلسطین نداریم.
تقوی اظهار کرد: امروز خطر صهیونیسم یک خطر جهانی است و ما باید هوشیاری و هوشمندی خود را بیشتر حفظ کنیم و از این نشست پیام وحدت را به جهانیان مخابره کنیم.
او همچنین گفت: جریان سادات، جریان وفاق و وحدت است و میتواند جزء شعائر اسلامی باشد.
ملیحه سادات سید رضا، رئیس دانشگاه اصولالدین نیز گفت: سید به معنای آقا و فاضل است و کسی است که دارای مجد و عظمت به حساب میآید. «جلالالدین سیوطی» نقل میکند که در صدر اسلام اسم شریف بر هر یک از اهل بیت پیامبر (ع) به کار برده میشود.
او افزود: افراد به امید قرب الهی سادات را مورد احترام قرار میدهند. محبت به اهل بیت پیامبر (ع) توسط علاقمندان به معصومین توسعه معنایی و مفهومی پیدا کرد و فرزندان ایشان را نسل در نسل در برگرفت.
سید رضا با خواندن روایاتی در مورد سادات بیان کرد: برخی از پژوهشگران به توسعه معنایی سادات پرداختهاند که در صورت تعمیم این احترام به سادات، باید مفهوم آن نیز توسعه داده شود و شامل همه سادات شود.
رئیس دانشگاه اصولالدین همچنین گفت: در مدیریت حاکمیت جامعه از سادات تاثیرگذار میتوانیم از امام خمینی (ره) که با تلاشهای خودشان برای حفظ وحدت اسلامی کوشیدند، مقام معظم رهبری با ایجاد وحدت و از بین بردن اختلافات موجب انسجام جوامع اسلامی شدند و علامه سید مرتضی عسگری اندیشمند و تاریخ پژوه از اساتید سادات که به بررسی موضوعات مختلف وحدت اسلامی پرداختند، نام ببریم.
مولوی عبدالصمد ساداتی، امام جمعه اهل سنت سراوان از برگزارکنندگان این همایش قدردانی کرد و با تبریک میلاد حضرت زهرا (س) گفت: به سبب کرامت و بزرگی که نبی مکرم اسلام (ص) نزد خداوند دارد، اهل بیت (ع) و اولیا هم این شرف را یافتهاند و محبت آنها جزیی از احکام شرعی و اعتقادی همه مسلمانان است و باید قدر و منزلت اهل بیت (ع) را شناخت.
امام جمعه اهل سنت سراوان به ذکر روایات و احادیثی در منزلت اهل حدیث پرداخت و گفت: این همه تکریم برای این است که نسب اهل بیت (ع) به رسول خدا (ص) باز میگردد. مدینه هم با آمدن رسول خدا (ص) مدینه منوره شد، هرچه نسبتش به پیامبر (ص) برسد منور میشود.
او اظهار کرد: شرایط امروز، وظیفه ما منتسبین به رسول خدا (ص) برای احکام دین و انقلاب و نظام را بیشتر میکند تا جلو دسیسه دشمنان اسلام را بگیریم و متحد در مقابل آنان بایستیم.
سید ابراهیم فاضل حسینی، استاد حوزه تایباد نیز با تبریک میلاد حضرت فاطمه (س)، و قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، گفت: امت اسلامی از هر مذهبی که باشند باید اهل بیت (ع) را دوست داشته باشند و آنها را اکرام کنند.
او با ذکر احادیث و روایاتی پیرامون ضرورت احترام به اهل بیت (ع) افزود: اهل بیت(ع) بر گردن همه ما حق دارند و این حق باید رعایت شود.
استاد حوزه تایباد بیان کرد: سادات باید تقوا، دیانت، سخاوت، شجاعت و دیگر صفات اهل بیت(ع) را در خود داشته باشند.
در ادامه سید محمد باقر حسینی، رئیس بنیاد سادات خراسان رضوی گفت: امیدوارم منش و زندگی ما در عرصههای مختلف مورد رضایت آن بزرگوار باشد.
او به ارائه گزارشی از فعالیتهای بنیاد سادات خراسان رضوی پرداخت و افزود: اولین همایش خود را در سال گذشته در میلاد حضرت زینب (س) برگزار کردیم و فعالیتهای بنیاد در سایت قابل مشاهده است.
مجید صمدیان، مدیرعامل بنیاد بینالمللی سادات نیز گزارشی از فعالیتهای بنیاد سادات ارائه کرد و گفت: این بنیاد با هدف اجرای شبکهسازی جهانی سادات با اولویت ایران، شکل گرفت. البته بیش از یک دهه است که تشکیلاتی برای جریان سادات ایجاد شده است.
صمدیان افزود: ما در پی ایجاد شاکله حقوقی برای سادات بودیم که در همین راستا بنیاد سادات به عنوان یک سازمان مردمنهاد در کشور برای شبکهسازی و دستیابی به سادات برجسته ایجاد و شورای سادات استانها تشکیل شد. پس از آن برنامهریزی برای اقدامات بینالمللی شد و استانهای مختلف اقدامات مختلفی برای تجلیل سادات انجام دادند. خود سادات هم اقدامات گوناگونی به جامعه ارائه میدهند.
انتهای پیام