فرهنگی و هنری > فرهنگ عمومی

درآمد نفتی ایران معادل درآمد چین از صنعت اسباب‌بازی است!



محمدحسین فرجو در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه با وجود تنوع و رشد کمی تولیدات داخلی، هنوز فاصله زیادی تا صنعت اسباب‌بازی داریم، گفت: با وجود اینکه در سال‌های اخیر رشد و توسعه طراحی و تولید اسباب‌بازی از نظر کمی و کیفی در کشورمان جهشی بوده است، اما هنوز اسباب‌بازی‌ها پشتوانه ایده و طراحی ندارند و بیشتر کپی‌برداری هستند.

هنوز با صنعت اسباب‌بازی فاصله داریم

او با بیان اینکه تولیدکنندگان اسباب‌بازی به دلیل عدم اطمینان به بازار کمتر برای مقوله طراحی سرمایه‌گذاری می‌کنند، اظهار کرد: بیشتر تولیدکنندگان شمارگان میلیونی ندارند و نهایت ۲ هزار تا ۵ هزار عدد تولید می‌کنند. این در حالی است که تولیدکننده چینی میلیونی فکر و تولید می‌کند و دید بسیار بزرگ‌تری دارد. به همین لحاظ فاصله ما با صنعت اسباب‌بازی بسیار است.

فرجو با طرح این سوال که تولیدهای ایرانی چقدر از ساز و کارهای حرکتی، شنیداری و صوتی برخوردارند؟، بیان کرد: همچنان چیپ‌ها برای اسباب‌بازی‌های آهنگین و عروسک‌های پولیشی وارداتی است. نسبت به قبل در حوزه اسباب‌بازی رشد کردیم، اما همچنان فاصله و راه زیادی با وضعیت مطلوب در پیش داریم.

داور نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی بر ضرورت ایده‌پردازی و طراحی در حوزه اسباب‌بازی با توجه به فرهنگ کشور و سابقه‌های گذشته تاکید کرد و افزود: کانون پرورش فکری یکی از بخش‌هایی است که می‌تواند در این زمینه الگوسازی کند. مرکز سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری می‌تواند به تولیدکنندگان خط و جهت دهد. البته ناگفته نماند که این امر بودجه‌هایی لازم دارد که به کانون چنین اجازه‌ای نمی‌دهد.

اتفاق‌های خوبی افتاده، اما کافی نیست

او ادامه داد: به عنوان کسی که سال‌ها دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی بوده است، از وضعیت این حوزه رضایت دارم زیرا اتفاق‌های خوبی افتاده است، اما کافی نیست و نمی‌توانیم ادعا کنیم صنعت اسباب‌بازی داریم. در این حوزه به‌ویژه برای تولیدکننده خصوصی مشکلاتی وجود دارد که باعث می‌شود به شمارگان بالا فکر نکند.

این کارشناس اسباب‌بازی با اشاره به اینکه چین معادل درآمد نفتی ایران از حوزه اسباب‌بازی سود می‌برد، بیان کرد: چین با قوت و قدرت در حوزه اسباب‌بازی کارها را پیش می‌برد، دولت هم پشتیبانی خوبی می‌کند و به همین دلیل دست تولیدکنندگان کشورهای دیگر را کوتاه کرده است.

او در پاسخ به این سوال که تا چه میزان الگوی مناسب فرهنگی در حوزه اسباب‌بازی برای خرید مردم وجود دارد؟، گفت: در سال‌های اخیر خانواده‌ها نسبت به خرید اسباب‌بازی حساس شدند و حتی با مشورت مربیان با توجه به مراحل دانش، رشد و آگاهی بچه‌ها با دقت بیشتری اقدام به خرید اسباب‌بازی می‌کنند.

تاثیر اسباب‌بازی بر رشد استعداد و خلاقیت کودکان

فرجو با بیان اینکه باید برای اسباب‌بازی اهمیت قائل شویم چراکه تاثیرهای به‌سزایی در رشد کودکان دارد، اظهار کرد: متاسفانه ما برای کودکان کاری نکردیم. یک مصوبه از شورای نظارت بر اسباب‌بازی به وزارت‌خانه‌هایی مانند آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادم که یک روز را به عنوان اسباب‌بازی نام‌گذاری کنند.

او ادامه داد: به آموزش و پرورش برنامه‌ای دادم و تاکید کردم برای روز اسباب‌بازی برنامه‌ریزی کنند؛ به‌ویژه برای پایه‌های اول تا سوم. برنامه‌ام چنین بود که مربیان و معلمان به بچه‌ها اطلاع دهند که در آن روز با خودشان اسباب‌بازی بیاورند، بچه‌ها به نوبت پای تخته بروند و اسباب‌بازی خود را معرفی کنند و نحوه کار با آن و نقطه نظرهای خود را در مورد آن را بیان کنند.

دبیر پیشین شورای نظارت بر اسباب‌بازی با اشاره به تاثیرگذاری بازی و اسباب‌بازی بر رشد فکری کودکان و نوجوانان، بیان کرد: ثابت شده است کودکانی که با اسباب‌بازی‌های بیشتری بازی می‌کنند، خلاقیت‌شان افزایش پیدا می‌کند، استعدادشان شکوفا می‌شود و در پایان آینده بهتری خواهند داشت زیرا اسباب‌بازی باعث تجربه‌اندوزی کودکان می‌شود.

تهران فرهنگی: نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی با شعار «بازی، تمرین زندگی» ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران در حال برگزاری است.
 
انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا