فرهنگی و هنری > سینما و تئاتر

خاطره ابراهیم حاتمی‌کیا از تماشای «مست عشق» و تنها آرزویش برای سینما



تهران فرهنگی: مراسم چهاردهمین دوره محافل هم‌اندیشی سینما انقلاب و «جایزه سینمایی ققنوس» شامگاه جمعه (۳ اسفندماه) در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

این مراسم که با اجرای ابوالفضل همراه برگزار شد با ۳۰دقیقه تاخیر آغاز و در ابتدا کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص هنر سینما پخش شد.

پس از آن همزمان با ورود ابراهیم حاتمی‌کیا گروه سرود «صدر عشق» دو سرود با عنوان «انا علی العهد» برای شهدای مقاوت و «غدیر» برای امیرالمومنین(ع) اجرا کردند.

در ادامه سعید مظاهری -دبیر رسانه چهاردهمین دوره جایزه سینمایی ققنوس- در سخنانی گفت: پس از فقدان شهید مرتضی آوینی آنچه در فضای رسانه ما مطرح شد این بود که برخی شهید مرتضی آوینی را به عنوان روایت فتح و مستندساز می‌شناختند و کسی به دنبال اندیشه او نبود و از این منظر در حق ایشان کم لطفی شد.

وی ادامه داد: پس از اتفاقات سال ۸۸ جریانات رسانه‌ای هرکدام به نحوی خود را ادامه‌دهنده راه شهید آوینی می‌دانستند که یکی‌ از این‌ رسانه‌ها همین محفل هم‌اندیشی سینما انقلاب بود که سعی داشت خلاء گفتمان‌ انقلاب در سینما را مدنظر قرار دهد. 

مظاهری خاطرنشان کرد: از سال ۸۹ نخبگان زیادی در این محفل به دنبال هم جمع شدند تا کمک کنند تا سینما انقلاب بتواند یک مشکل از مسائل مردم را حل کند، امسال در دوره چهاردهم ‌در سه محور فعالیت داشتیم که اول از همه برگزاری نشست نخبگان و دانشجویان پس از فیلم‌های جشنواره فیلم‌ فجر بود که ده شب همزمان با جشنواره برگزار شد.

وی ابراز کرد: در دومین محور همچنین  محافل دانش‌آموزی برای سینما کودک و نوجوان برگزار کردیم که این نوجوانان هرکدام انسان رسانه‌های فعال بودند که برای آنها ورکشاپ تخصصی برگزار شد.

سعیدی بیان کرد: محور سوم ما هم‌ به جریانی که به آن‌ اشاره کردم مربوط می‌شد که پس از ۱۵ سال فعالیت به یک‌ بازنگری نیاز داشتند. به همین منظور یک برنامه تخصصی با عنوان قرارگاه هنر در شبکه قرآن برگزار و ایده‌های جدید را در آن برنامه بررسی کردیم.

در ادامه این مراسم یکی از اعضای هیات داوران چهاردهمین جایزه سینمایی ققنوس در سخنان کوتاهی گفت: در ارزیابی و داوری فیلم‌ها همیشه این سوال وجود دارد که چرا باید چند نفر فیلم‌ها را دیده و داوری کنند. گلایه از این امر وجود دارد که رای عمومی به فیلم‌ها وجود ندارد. بنابراین ما سعی کردیم در چند سال گذشته یک‌ بانک اطلاعاتی از اساتید و نخبگان سینما، دانشگاه و رسانه انتخاب کنیم که آنها به فیلم‌ها رای بدهند.

وی ادامه داد: امسال ۵۰۰نفر را برای داوری فیلم‌ها انتخاب کردیم که از میان فیلم‌های اکران شده جشنواره ۱۰فیلم‌ به مرحله نهایی رسید و در نهایت داوری تخصصی در محورهای مختلف جشنواره اتفاق افتاد.

پس از آن بیانیه هیات داوران چهاردهمین دوره «جایزه سینمایی ققنوس» قرائت شد.

سپس کلیپی از مراحل داوری چهاردهمین دوره «جایزه سینمایی ققنوس» پخش شد.

در ادامه نوبت به بخش اهدای جوایز رسید و اولین جایزه مربوط در بخش خانواده بود که به فیلم «پیشمرگ» رسید و این جایزه به آرش زینال خیری اهدا شد.

آرش زینال خیری در سخنان کوتاهی گفت: فردا سالگرد شهید قهاری، نقش اصلی فیلم پیشمرگ است و روحش قرین آرامش باشد. خوشحالم که سیمرغ مردمی جشنواره فیلم فجر به فیلم ما رسید و از مردم می‌خواهیم که از فیلم‌های دفاع مقدس و جبهه مقاومت در اکران عمومی حمایت کنند تا دلگرمی برای همکاران من باشد تا به مسیر خود ادامه دهند. 

سپس در بخش پویانمایی جایزه به انیمیشن «افسانه سپهر» به مهدی جعفری جوزانی تهیه‌کننده این اثر تقدیم شد.

مهدی جعفری جوزانی پس از دریافت جایزه خود تصریح کرد: ما با آژانس شیشه‌ای ابراهیم‌ حاتمی‌کیا عاشق سینما شدیم و امیدوارم ایشان در این ‌حوزه پایدار باشند، از تمام بچه‌های تیم افسانه سپهر هم تشکر می‌کنم که این اثر را برای مردم عزیز تولید کردند و امیدوارم در اکران عمومی بتوانیم این جریان انیمیشن را ادامه دهیم.

سپس یک پیام تصویری از سوی منتقدان خارجی در مورد «افسانه سپهر» پخش شد.

در ادامه کلیپی از سید مقاومت «شهید سیدحسن نصرالله» نمایش داده شد.

پس از آن جایزه بخش پیشرفت و مردم به فیلم «ناتور دشت» تعلق گرفت و جایزه این بخش به مهدی فرجی تقدیم شد.

مهدی فرجی هم پس از گرفتن جایزه خود با اشاره به شیوه نوین داوری در این رویداد خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد داوران میزان خطا در این داوری کمتر و صحت‌سنجی آنها بهتر خواهد شد. همچنین امیدوارم سینمای ایران روزی ده‌تا مثل ابراهیم حاتمی‌کیا داشته باشد.

در ادامه جایزه بخش روایت مقاومت و قهرمان به فیلم «خدای جنگ» رسید و جایزه این بخش به حسین دارابی تهیه‌کننده این فیلم اهدا شد.

حسین دارابی هم با تشکر از هیات داوران جایزه سینمایی ققنوس گفت: از آقای مومنی شریف و حمزه‌زاده تشکر می‌کنم چون پنج سال پیش برای تولید این فیلم زحمت کشیدند اما امکان تولیدش در حوزه هنری محقق نشد، همچنین از آقای ابراهیم حاتمی‌کیا تشکر می‌کنم چون مشاوره‌های خوبی به ما دادند و از مردم می‌خواهم در اکران عمومی از این فیلم حمایت کنند و فیلم را در سینما ببینید.

سپس نوبت به جایزه چهره سال سینمای انقلاب اسلامی رسید که جایزه این بخش به ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «موسی کلیم‌الله» اهدا شد.

ابراهیم حاتمی‌کیا در سخنان گفت: من قبل از اینکه فیلم ‌موسی کلیم ‌الله را شروع کنم در یک پروژه در منطقه سوریه کار می‌کردم. در آنجا تحقیقات من شش ماه طول کشید و قرار بود فیلمی در مورد حاج قاسم سلیمانی بسازیم اما زمانی که برای تولید اثر کار را شروع کردیم امکان‌پذیر نشد و زحمت ما به نتیجه نرسید.

وی ادامه داد: پس از آن موضوع پروژه سریال حضرت موسی به من پیشنهاد شد و به دلیل وضعیت خاصی که این پروژه داشت یعنی درگذشت مرحوم سلحشور و مشکلاتی که برای آقای شورجه اتفاق افتاد نمی‌خواستم این پروژه زمین‌ بماند و تازه وقتی وارد این پروژه شدم فهمیدم چرا زحماتی که در پروژه قبلی در سوریه کشیدیم راه به جایی نبرد.

این کارگردان یادآور شد: من چهار سال و نیم وقت خود را صرف پروژه ساخت فیلمی برای حاج قاسم ‌کردم اما نشد و حکمتش هم ساخت فیلم موسی کلیم‌الله بود.

حاتمی‌کیا در خصوص سختی‌های پروژه فیلم حضرت موسی گفت: محمود رضوی یک جوان تازه نفسی بود که پروژه موسی را به پایان رساند و این فیلم به یک چنین فردی نیاز داشت. اصل فیلم حضرت موسی(ع) یک سریال است که اتفاقا امکانات خود را می‌طلبید و من از همان ابتدا در ذهن یک فضای ۱۷۰۰متری برای کار را ترسیم کردم که متاسفانه ما امکان تهیه آن را پیدا نکردیم. 

وی افزود: با این وجود سعی کردیم در یک مکان محدود یعنی ۱۷۰متر پروژه را با تکنیک‌های جدید جلو ببریم و این را از حاج قاسم یاد گرفتیم که هیچ وقت از راه نباید ترسید و معتقدم راه سخت است اما ما می‌توانیم.

این‌ کارگردان مطرح کرد: بنده به حوزه جنگ اشراف ‌مکتب خودم را دارم اما کار کردن در حوزه قرآنی کاملا با فضای کارهای قبلی من فرق داشت.

حاتمی‌کیا در ادامه با اشاره به فیلم «مست عشق» حسن فتحی خاطرنشان کرد: در طول یکسال گذشته فقط یکبار فرصت کردم به سینما بروم و آن هم برای تماشای فیلم «مست عشق» آقای حسن فتحی بود. در آن سانس سالن مملو از جمعیت بود و خیلی برای من جالب بود که مردم برای یک شخصیت ادبی تا چه اندازه اشتیاق دارند. این اتفاق نشان می‌دهد که همیشه استقبال نباید از سینما کمدی باشد و می‌توان در سینما به جز کمدی هم فیلم پر مخاطب داشت.

وی در پایان با ذکر خاطره‌ای گفت: من تنها یکبار با پدرم به سینما رفتم و آن هم یک فیلم مستند در مورد خانه خدا بود و شور مردم در آن فیلم به گونه‌ای بود که انگار مردم برای عبادت آمده‌اند. من به آرزوی اون روزی هستم که مردم برای عبادت به سینما بیایند و از سینما به معنویت برسند.

در ادامه آخرین جایزه بخش دانشجویی و دانش آموزی به فیلم «بچه مردم» به تهیه کنندگی سید علی احمدی اهدا شد که هیچکدام از عوامل فیلم برای دریافت حضور نداشتند.

در پایان این‌ مراسم فیلم «موسی کلیم‌الله» ابراهیم حاتمی کیا  اکران شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا