تاکید وزیر فرهنگ بر نمایش جمال و جلال فرهنگ و هنر ایرانی از طریق موسیقی
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهلمین جشنواره موسیقی فجر پیام داد.
متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:
«هنر با فطرت آدمی پیوند دارد و ضمیر انسان را به تعالی و تجلی سوق میدهد. موسیقی در زمره هنرهایی است که میتواند جان آدمی را صیقل دهد، از این روست که در میان اهل حکمت و معرفت، بزرگانی از دیرباز تا امروز در اهمیت جایگاه موسیقی سخن گفتهاند و این هنر را چراغ راهی برای یافتن حقیقت جان دانستهاند.
موسیقی ایرانی، بی تردید نشان روشن فرهنگ و هنر ایرانی است که در نغمهها و نواهای منحصر بفرد به گوش جهانیان رسیده است. امروز، موسیقی هنر گفت و گوست. گفتگویی بی مرز که در سپهر هنر امکان بروز و ظهور مییابد و از موانع پیش روی ساحتهای دیگر مصون است.
زبان ساز و نغمه سخن آنگاه که به همکلامی می رسند، ادراک مردم دنیا از غرب تا شرق را مسحور خویش میکنند. موسیقی گفت وگوی بی واسطه با مردم جهان است که با گوش جان این اعجاز را میشنوند. هنرمندان موسیقی ما بهترین حاملان و سفیران فرهنگ ایرانی در جهان پیرامونمان هستند.
مایه خرسندی است که جشنواره موسیقی فجر در منزلگاه چهلم، ایستاده و استوار، میراث ارزشمند ما را در بازتولیدهای خلاقانه هنرمندان جوان و چیره دستی اساتید پیشکسوت، به مردم عرضه میکند.
موسیقی امروز با همه نوآوریهایی که در دل سنت موسیقایی ما شکل گرفته، وظیفه سترگی را بر دوش دارد و افزون بر حفظ این میراث گرانقدر، تداوم آن برای آیندگان را به پیش میبرد و جشنواره موسیقی فجر یکی از این مسیرهای این تداوم فرهنگی است.
آنچه امروز به نام موسیقی ایران میشناسیم، از گستردگی و وسعتی کم نظیر برخوردار است که همه مرزهای فرهنگی ایران را در برمیگیرد. از موسیقی ردیفی دستگاهی گرفته تا موسیقی رنگارنگ اقوام، تا موسیقی پاپ و کلاسیک، جملگی میتوانند در همدلی، هم افزایی و وفاق جامعه ایران ایفای نقش کنند.
وقتی که نغمهای از نغمات اقوام را میشنویم، گویی همه مردم ایران یکصدا و یکدل شدهاند و این نوید درخشانی برای جایگاه و رسالت هنر در این زمانه است که قادر است از رهگذر این هنر ارزشمند، مردم یک جامعه بزرگ را گرد هم بیاورد.
موسیقی ایرانی همیشه در نمایش جمال و جلال فرهنگ و هنر ایرانی کوشیده است و هر جای جهان که نغمهای از ساز ایرانی و آواز ایرانی با کلام یکی از بزرگان شعر و ادب این سرزمین نواخته و شنیده میشود، معنایی جز این ندارد که اندیشه و هنر ایرانی در جهان جاری شده است.
از تمامی همکاران ارجمندم در دفتر موسیقی، دبیرخانه جشنواره، دبیر محترم و همه هنرمندان گرامی که در این جشنواره حضور دارند، صمیمانه سپاسگزارم و برای این عزیزان آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.»