فرهنگی و هنری > گردشگری و میراث

اماراتی‌ها با معماری هرمزگانی‌ها خودشان را معرفی می‌کنند


تهران فرهنگی: پیروز حناچی، شهردار پیشین تهران، معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری در دولت یازدهم و عضو کنونی شورای راهبردی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در پنجمین نشست تخصصی معاونان میراث‌ فرهنگی استان‌ها که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت: برای این‌که بتوانید اقدامی در  بافت‌های قدیمی انجام دهید باید از بنا شناخت درستی داشته باشید.  

او افزود: آنچه که بافت‌های تاریخی را می‌سازد فقط نقشه نیست، ما نیازمند بُعد سوم هستیم و محور Z بخش تعیین‌کننده است که کمتر به آن توجه کردیم.  

عضو شورای راهبردی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، درباره موضوع بازآفرینی با اشاره به توجه به ساخت‌وسازها، گفت: در نگاه بازآفرینی علاوه‌بر مرمت این‌ واحدها توصیه به انواع کاربری‌ها و استفاده از کاربری‌های جدید است.

حناچی با اشاره به بناهای محله بستکی دبی، گفت: این بنا را معماران هرمزگانی ساختند و از بادگیرهایی تشکیل شده است. اما اماراتی‌ها خیلی زود فهمیدند این بنا نمی‌تواند نماد کشورشان باشد. بنابراین امارات در اجلاس‌های بین‌المللی، کشورش را با بادگیر معرفی می‌کند، در صورتی‌که در امارات فقط چهار خانه می‌بینید که در معماری آنها از بادگیر استفاده شده است.  

او ادامه داد: بخش خصوصی باور کرده سرمایه‌گذاری در بافت‌های تاریخی خوب است و می‌تواند مشکلات را حل کند اما در این بخش باید نقاط ضعف را برطرف کرد و نقاط قوت را بیشتر کنیم.

عضو شورای راهبردی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اظهار کرد: ما نیازمند تجربه‌های فاخریم. اگر نگاه اجتماعی داشته باشیم و تبلیغات خوبی برای پروژه‌های فاخر انجام دهیم می‌توانیم کارهای خوبی را انجام دهیم.

۱۲۳ هزار هکتار بافت فرسوده دارای آثار تاریخی داریم

اماراتی‌ها با معماری هرمزگانی‌ها خودشان را معرفی می‌کنند

مسعود نصرتی، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز در این نشست گفت: ما صاحب گستره بسیار بزرگی به نام ایران و آثار متنوع ملموس و عناصر ناملموس و با تنوع فرهنگ‌ها و آثار ثبت شده به‌صورت تک بنا یا بافت‌های تاریخی هستیم.

او به ضرورت تغییر نگاه در این حوزه تأکید کرد و گفت: در این راستا باید کارنامه گذشته خودمان را مرور و تجربه‌های موفق در حوزه بین‌الملل را بررسی کنیم.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور به موضوع ناترازی در کشور اشاره کرد و افزود: محدوده شهری ایران ۹۰۰ هزار هکتار است که ۱۲۳ هزار هکتار آن بافت فرسوده است. اکنون این مقدار از زیرساخت را کنار گذاشته‌ایم و می‌خواهیم ۷۵ هزار هکتار طرح الحاق به شهرها اضافه کنیم که تکمیل شدن آن سال‌ها زمان خواهد برد.

نصرتی افزود: بخشی از ۱۲۳ هزار هکتار بافت فرسوده، دارای آثار تاریخی است. اکنون زمان بازنگری در نگاه فرا رسیده‌ است تا هم آثار تاریخی را حفظ کنیم، هم به آن هویت دهیم.

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: حال شهرها و بافت‌های تاریخی ما خوب نیست، اگر امروز شروع کنیم، می‌توانیم امیدوارم باشیم تا ۱۰ سال دیگر به نتیجه برسد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا