فرهنگی و هنری > دین و اندیشه

اقدامات یک هیات مذهبی برای جهاد تبیین



علیرضا آقاجانلو -مسئول هیأت ثارالله زنجان- در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح پیشینه هیأت پرداخت و گفت: هیأت تعاریف مختلفی در طول زمان داشته است؛ در گذشته هیأت به‌عنوان محل برگزاری مراسم غم و شادی اهل بیت (ع) دیده می‌شد اما اخیرا رسالت‌هایی به هیات‌ها اضافه شده است. رهبر معظم انقلاب ‌نیز بیان کردند  «هیأت کانون جهاد تبیین است». اگر ما رسالت جهاد تبیینی و تبیین‌گری را برای خودمان در نظر بگیریم و بخواهیم در این زمینه کار کنیم، دو مدل نگاه وجود دارد؛ نگاه اول این است که ما فقط روی مخاطبین خودمان تبیین‌گری کنیم و کاری نداریم مخاطبی که می‌آید، کیست. نگاه دوم این است که هیأت‌ها علاوه بر تبیین‌گری، وظیفه جذب مخاطب جدید را نیز بر عهده بگیرند؛ این هیئات‌ها معتقدند که باید در عرصه‌های مختلف مانند محرومیت‌زدایی، خدمات اجتماعی، کارهای تربیتی برای نوجوانان، ورود به عرصه‌های بین‌المللی و فعالیت در حوزه‌های رسانه‌ای نیز وارد شوند تا بتوانند رسالت اصلی خود را بهتر و با کیفیت‌تر انجام دهند. با این تعریف، اگر بخواهیم کار فرهنگی بلندمدت و با کیفیت انجام دهیم، نیازهای مختلف از جمله نیاز به منابع مالی داریم؛ کار فرهنگی در عرصه‌های مختلف مانند محرومیت‌زدایی و خدمات اجتماعی نیاز به هزینه دارد و باید این هزینه‌ها تأمین شود.

یکی از مسئولان هیأت ثارالله زنجان با یادآوری اینکه در گذشته و حتی در آموزه‌های دینی نیز به این موضوع توجه شده است، اظهار کرد: به‌عنوان مثال بسیاری از مساجد جامع در شهرها و استان‌های مختلف از طریق موقوفات تأمین مالی می‌شوند، یعنی در اسلام نیز به این موضوع توجه شده که پایگاه‌های فرهنگی باید به فکر تأمین مالی خود باشند. با گذر زمان و تغییر شرایط اقتصادی، این مسئله کمرنگ‌تر شده و امروزه عموم مردم و مدیریت شهری کمتر به فکر تأمین مالی مجموعه‌های فرهنگی هستند و این باعث شده که خود مجموعه‌ها به فکر تأمین مالی خود باشند تا بتوانند مستقل شوند و کارهای اثرگذار انجام دهند.  یکی از اصلی‌ترین دلایل ورود هیأت‌ها به مسائل اقتصادی، همین نیاز به تأمین منابع است البته این موضوع فقط محدود به هیأت‌ها نیست، بلکه بسیاری از مجموعه‌های فرهنگی در سطح کشور نیز با این مسئله روبرو هستند.

او با بیان اینکه در این مجموعه‌ ۸ قرارگاه وجود دارد که هر کدام در یک عرصه‌ تخصصی فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: قرارگاه ثارالله مسئولیت برگزاری مراسمی مانند محرم، فاطمیه و دیگر مناسبت‌ها را دارد و حدود ۸۰ درصد از خادمین مجموعه در این قرارگاه سازماندهی شده‌اند.

آقاجانلو با یادآوری اینکه قرارگاه شهید آوینی مسئولیت امور رسانه‌ای این هیأت را بر عهده دارد، ادامه داد: این قرارگاه به تولید محتواهای رسانه‌ای مانند کلیپ، فیلم، سناریو و برنامه‌های مجری‌محور می‌پردازد و نیازهای رسانه‌ای هیأت و جبهه‌ انقلاب را تأمین می‌کند.

او مسئولیت قرارگاه شهید باقری را هم فعالیت در زمینه امور تربیتی و رشد خادمین و مخاطبین معرفی کرد و توضیح داد: این قرارگاه به برگزاری دوره‌های رشد، حلقه‌های مطالعاتی، کلاس‌های اخلاق و برنامه‌های ورزشی می‌پردازد. به عنوان مثال، هیأت ثارالله در لیگ دسته‌ یک فوتسال کشور حضور دارد و به صورت حرفه‌ای در این زمینه فعالیت می‌کند و شاید کمتر ‌هیأتی باشد که به این موضوع توجه‌ کند.

یکی از مسئولان هیئت ثارالله زنجان با بیان اینکه این قرارگاه ۶ معاونت دارد که هر کدام در یک حوزه‌ تخصصی فعالیت می‌کنند، گفت: معاونت نیروی انسانی مسئولیت مدیریت نیروی انسانی هیأت را بر عهده دارد، معاونت محتوایی مسئولیت برگزاری دوره‌های رشد، حلقه‌های مطالعاتی و جلسات با اساتید را بر عهده دارد. معاونت اردویی مسئولیت طراحی و برگزاری اردوهای مختلف برای مجموعه خودمان و دیگر مجموعه‌ها را بر عهده دارد، معاونت ورزشی مسئولیت برنامه‌ریزی و برگزاری فعالیت‌های ورزشی را بر عهده دارد و ورود جدی با ۲ هدف تربیت ورزشکار انقلابی و ایجاد ظرفیت طرفداری برای برگزاری مراسم‌ها را مدنظر دارد. معاونت شهید پارسا نیز مسئولیت برنامه‌ریزی برای نوجوانان ۷ تا ۱۵ سال را بر عهده دارد که برای آن‌ها دوره‌ها و کلاس‌های مرتبط برقرار می‌شود؛ همچنین معاونت خانواده مسئولیت برنامه‌ریزی برای رشد و ارتقای خانواده‌های خادمین و مستمعین را بر عهده دارد.

او با بیان اینکه معاونت هدایت تحصیلی و علمی نیز از دیگر معاونت‌های این قرارگاه است که ذیل آن موسسه آموزشی و مرکز نوآوری، آموزش رباتیک، برنامه‌نویسی، هوافضا و… را پیگیری می‌کند، یادآور شد: این قرارگاه همچنین دارای مرکز نوآوری است که در زمینه‌های علمی، آموزشی و فناوری فعالیت می‌کند و به رشد تحصیلی و خلاقیت بچه‌ها کمک می‌کند.

او در توضیح دیگر قرارگاه‌های هیأت یادآور شد: قرارگاه کربلا مسئولیت ساخت حسینیه در کربلا، برگزاری تورهای زیارتی و مراسم اربعین را بر عهده دارد؛ این قرارگاه همچنین موکب‌های مختلفی در داخل و خارج از کشور برگزار می‌کند و بر این‌ اساس در کربلا ۲ حسینیه ساخته شده است. قرارگاه محرومیت‌زدایی نیز در عرصه‌ی کار اجتماعی فعالیت می‌کند و به برگزاری اردوهای جهادی، برنامه‌های محرومیت‌زدایی و توانمندسازی خانواده‌ها در سطح استان و روستاهای حاشیه‌ای می‌پردازد.

آقاجانلو با بیان اینکه قرارگاه ششم، قرارگاه زینب کبری(س) است که مسئولیت فعالیت‌های مربوط به بانوان را بر عهده دارد و مراسم آیینی بانوان را در سطح استان و کشور برگزار می‌کند، عنوان کرد: قرارگاه بین‌المللی‌مان نیز به نام شهید منتظری سازماندهی شده و مسئولیت ارتباط با هیأت‌های کشورهای آذری‌زبان و شیعیان جهان را بر عهده دارد؛ این قرارگاه به دنبال گفتمان‌سازی و انتقال گفتمان انقلاب اسلامی به دیگر کشورها است تا جمع حسینیون کشورهای مختلف را ایجاد کند و نمونه مصداقی آن سفرهای خارجی حاج مهدی رسولی است.  قرارگاه نصرت نیز مسئولیت امور اقتصادی هیأت را بر عهده دارد و به تأمین مالی مجموعه‌های فرهنگی می‌پردازد.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا