اجرای نمایشی درباره شهید عباس دوران در شیراز
تهران فرهنگی: محمد کاظم تبار، صبح امروز، سهشنبه ۲۹ آبان ماه در نشست خبری نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت رویکردهای این دوره از جشنواره را تشریح کرد.
در آغاز این نشست که در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، کاظم تبار با گرامیداشت شهدای مقاومت، توضیحاتی درباره محورهای این دوره از جشنواره ارائه کرد و با اشاره به بخشهای مختلف این جشنواره ادامه داد: این دوره از جشنواره در ۴ بخش صحنهای ، تئاتر خیابانی (سردار آسمانی)، نمایشنامهنویسی و پژوهش برگزار میشود.
به گفته کاظم تبار، امسال بخش صحنهای جشنواره در بازه زمانی گستردهای و در استانهای متفاوت برگزار میشود.
او اضافه کرد: بیش از ۴۷۰ متن به بخش صحنهای رسید که ۷۳ اثر حائز رتبه شدند و از این میان ۱۹ کار در بخش رقابتی و ۸ کار در بخش مهمان روی صحنه میروند.
وی ادامه داد: یکی از اولویتهای ما توجه به آثاری است که برای این جشنواره تولید شده باشند. بر همین اساس، نگاه اصلی ما اجرای عمومی و حمایت از تئاتر استانها بود.
کاظم تبار با ارائه توضیحاتی درباره بخش سردار آسمانی که شامل مسابقه تئاتر خیابانی است، افزود: محور این بخش بیشتر متمرکز بر مقاومت و شهدای آن با تاکید بر شهید سلیمانی است. بیش از ۳۰۰ طرح و ایده به این بخش رسید که ۵۶ طرح و ایده مورد پذیرش اولیه قرار گرفت.
به گفته او، بخش یادواره جشنواره از ۱۳ تا ۱۵ آبان به یاد سید حسن نصرالله در ۲۰ شهر مختلف برگزار شد.
کاظم تبار ادامه داد: در بخش سردار آسمانی دو درگاه ورودی در نظر گرفتیم؛ مسابقه تئاتر خیابانی که در فراخوان آمده و دیگری بخش کارگاه است که در شهرهای گوناگون برگزار میشود. از خروجی کارگاهها، ۱۲ اثر به این بخش رسید. تاکنون دو کارگاه در اصفهان و سرخرود برگزار شده و یکی هم در خوزستان برگزار میشود.
کاظم تبار درباره بخش مسابقه نمایشنامهنویسی نیز توضیح داد: در این بخش مسابقه دو رویکرد موضوعی داریم؛ اقتباس و پرتره و دیگری کودک و نوجوان. در همین راستا، کتابهایی را برای بخش اقتباس معرفی کردیم.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به بخش کودک و نوجوان در تئاتر دفاع مقدس اضافه کرد: بخش مسابقه نمایشنامهنویسی کودک و نوجوان زمینهساز بخش اجرایی این بخش در دورههای آینده خواهد بود.
کاظم تبار با ارایه آمار آثار رسیده به این بخش افزود: در بخش نمایشنامهنویسی ۳۲۶ اثر رسیده و هنوز هم فرصت ارسال اثر وجود دارد.
دبیر جشنواره تئاتر مقاومت درباره بخش سمینار این جشنواره نیز گفت: در این بخش۴۰ چکیده مقاله رسید که از میان آنها ۱۵ کار پذیرفته شد و ما نیز۱۰ محور برای این سمینار تعریف کردهایم.
او از طراحی جایزه اسماعیل هنیه در این دوره از جشنواره خبر داد و درباره تداوم نداشتن جایزه ویژه سردار سلیمانی تصریح کرد: این جایزه وجود دارد و در بخش سردار آسمانی دیده شده است.
کاظم تبار درباره اجرای آثار بخش صحنهای در استانهای گوناگون توضیح داد: قرار است ۲۸ نمایش به اجرای عموم در بیایند. در همین راستا نزدیک به ۱۲ سفر استانی داشتیم که خروجیاش برای جشنواره مناسب بود. این نمایشها در شهرهای گوناگون با حمایت استانها اجرا میشوند.
دبیر جشنواره مقاومت درباره دو سالانه شدن این جشنواره گفت: بزرگی ابعاد جشنواره، برگزاری سالانه آن را مشکل میکند. هرچند وقفه در جشنواره هم آسیبهای خود را دارد. با این حال برنامه انجمن و بنیاد روایت فتح، برگزاری دو سالانه است.
وی درباره بخش بینالملل نیز توضیح داد: فراخوان این بخش را منتشر کردیم. این دوره نگاهمان در بخش بینالملل، متمرکز به بخش خیابانی بود. اگر کار با کیفیتی برسد، در این بخش از جشنواره اجرا میشود. در حالت کلی، نگاه ما تبادل آثار با کشورهای مسلمان با محور مقاومت است .نگاه ما این نیست که بخش بینالملل مجزا باشد.
کاظمتبار با اشاره به حامیان این دوره از جشنواره تئاتر مقاومت گفت: نهادها و ارگانهای زیادی کنار ما بودند؛ از حوزه هنری، مرکز هنرهای نمایشی، ادارات ارشاد استانها و شهرداری. حمایت شهرداری در حد بیلبورد است و ما درخواستی برای حمایت اعتباری نداشتهایم.
وی درباره رقم کمکهزینههای آثار بخش صحنهای توضیح داد: در بخش صحنهای کمک هزینه گروهها ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون بوده است. نگاه ما بیشتر تولیدمحور و حمایتی است. البته اختتامیه به صورت متمرکز و ۲۲ دی ماه در خوزستان برگزار میشود.
کاظم تبار با ارایه توضیحاتی درباره اجرای نمایشهای بخش صحنهای در تهران اضافه کرد: اجراها از ۵ آذر در تالار مولوی شروع میشود. حوزه هنری، تئاتر شهر و تالار مولوی میزبان جشنواره هستند. چون تعداد آثار بخش صحنهای جشنواره زیاد نبود، تفاهمنامه با تماشاخانه ایرانشهر را لغو کردیم.
او از اجرای نمایشی درباره شهید عباس دوران در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: یک پرتره داریم؛ زندگی شهید عباس دوران که در شیراز اجرا میشود.
در بخش پایانی این نشست، پوستر این دوره از جشنواره با طراحی حسن روح الامین رونمایی شد.
انتهای پیام