فرهنگی و هنری > فرهنگ حماسه

آمار رئیس بنیاد شهید از تعداد جانبازان



تهران فرهنگی: سعید اوحدی در آیین افتتاحیه «اولین کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توان‌بخشی جسمی در نهضت صلیب‌سرخ و هلال‌احمر» که امروز، ۲۹ بهمن ماه برگزار شد، با بیان اینکه ۱۷ جانباز زن قطع نخاع در کشور حضور دارند، خاطرنشان کرد: سه نفر از ۱۷ جانباز زن قطع نخاع از اعضای جامعه پزشکی و هیات‌علمی دانشگاه‌ها هستند. در چنین شرایطی می‌توان گفت که معلولیت، قطع عضو و جانباز بودن نمی‌تواند به عنوان یک محدودیت تلقی شود. 
وی با اشاره به دستاوردهای کاروان پارالمپیک کشور در مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۴ فرانسه گفت: ۶۵ نفر، اعضای کاروان پارالمپیک کشور را تشکیل می‌دادند که این تعداد توانستند ۲۵ مدال به دست بیاورند. با توجه به دستاوردهای افراد دارای معلولیت می‌بایست به این نکته اشاره کرد که شرایط بازگشت این افراد در تمام حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی،علمی، فرهنگی و موارد دیگر می‌بایست فراهم شود.

وی همچنین با بیان اینکه معمولیت و توانبخشی از چالش‌های مهم است، افزود: چالش معلولیت و توانبخشی در سازمان ملل و مجموعه‌های بین‌المللی طی سال‌های گذشته و به ویژه دهه‌های اخیر مطرح شده است. به طور قطع، تمام انسان‌ها می‌بایست از حقوق مساوی برخوردار باشند. 

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه کنوانسیون حمایت از توانبخشی افراد داری معلولیت را در سال ۱۹۷۵ توصیب کرد، گفت: بر اساس آمار و ارقام سازمان جهانی بهداشت،  بیش از یک میلیارد نفر افراد دارای معلولیت در جهان حضور دارند. همچنین سازمان جهانی بهداشت اظهار می‌کند این احتمال وجود دارد که آمار مربوط به افراد دارای معلولیت دقیق نباشد؛ چرا که این احتمال وجود دارد افرادی که در مناطق محروم زندگی می‌کنند در این آمار ثبت نشده باشند. 

۱۵ درصد مردم جهان دارای معلولیت هستند

رئیس بنیاد شهید درباره آمار و ارقام افراد دارای معلولیت اظهار کرد: حضور یک میلیارد افراد دارای معلولیت معادل ۱۵ درصد جمعیت جهان است که یک رقم بسیار بالا به حساب می‌آید. معلولیت، یک هویت نیست و افراد دارای معلولیت نباید به واسطه معلولیت خود از محدودیت اجتماعی برخوردار باشند. معلولیت، نقص یک عضو است و و افراد دارای نقص عضو می‌بایست از تمام حقوق انسانی خود برخوردار باشند. 

۹ درصد جمعیت کشور دارای معلولیت هستند

اوحدی با بیان اینکه آمار و ارقام مربوط به افراد دارای معلولیت در کشور نگران‌کننده است، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام بیانگر این است افراد دارای معلولیت حدود ۹ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. 

۴۵۰۰ نفر از مردم غزه دچار نقص عضو شده‌اند

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه جنگ غزه منجر به معلولیت افراد بسیار زیادی شد، توضیح داد: بیش از ۴۵۰۰ نفر طی جنگ یک سال‌ونیم غزه دچار نقص عضو شدند.  «اولبن کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توان‌بخشی جسمی در نهضت صلیب‌سرخ و هلال‌احمر» با هدف بررسی راهکارهای ارائه خدمات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت در حال برگزاری است و می‌بایست برای افرادی که در جنگ غزه دچار نقص عضو شده‌اند، تصمیم‌گیری کنیم.
وی درباره جامعه آماری افراد دارای نقص عضو در دوران جنگ غزه گفت: آمار و ارقام بیانگر این است زنان و کودکان ۳۰ درصد افراد نقص عضو را تشکیل می‌دهند. جمعیت ۳۰ درصدی زنان و کودکان دارای نقص عضو یک آمار نگران‌کننده است و این در حالی است که این افراد هیچ نقشی در بروز جنگ نداشتند. بالاترین آمار نقص عضو نسبت به جمعیت برای غزه است.

اوحدی با بیان اینکه روزانه ۱۰ کودک در دوران جنگ غزه دچار نقص عضو می‌شدند، افزود: متاسفانه هیچ خدمات بهداشتی و درمانی در غزه وجود ندارد. شرایط بهداشتی و درمانی در غزه به نحوی بود که عمل قطع عضو کودکان بدون داروی بیهوشی انجام می‌شد. عمل قطع عضو کودکان غزه بدون داروی بیهوشی انجام می‌شد و این در حالی است که در دنیا از حقوق بشر سخن می‌گویند.

سه مجموعه در کشور متولی افراد دارای معلولیت هستند

وی با بیان اینکه سه مجموعه در کشور متولی افراد دارای معلولیت هستند، خاطرنشان کرد: «سازمان بهزیستی»، «بنیاد شهید» و «جمعیت هلال احمر ایران» متولی امور افراد دارای معلولیت در کشور هستند. حدود ۷۰۰ هزار جانباز در کشور حضور دارند، جانبازان افرادی هستند که برای کشور چار نقص عضو شده‌اند. افراد دارای معلولیت هیچ نقشی در معلولیت خود ندارند بنا به دلایل مختلف مانند حوادث یا به طور مادرزادی دچار معلولیت شده‌اند اما جانبازان برای کشور چار نقص یا قطع عضو شده‌اند.  ۷۰هزار جانباز اعصاب و روان در کشور حضور دارند؛ این افراد، اعصاب و روان خود را از دست دادند تا جامعه از آرامش اعصاب و روان برخوردار باشد. 

ضرورت استفاده از ظرفیت کنگره برای انتقال تجربه

اوحدی درباره ضرورت انتقال تجربه و استفاده از تجربیات گفت: کشور در زمینه فراد دارای معلولیت به دستاوردهای بسیاری نائل آمده و می‌توانیم این دستاوردها را در اختیار دیگران قرار دهیم. برگزاری  «اولبن کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توان‌بخشی جسمی در نهضت صلیب‌سرخ و هلال‌احمر»  یک فرصت مناسب برای انتقال تجربه است. 

وی با بیان اینکه کشور در حوزه قانونگذاری در زمینه افراد دارای معلولیت اقدامات بسیار ارزشمندی انجام داده، توضیح داد: مسائل متعددی مانند اشتغال، تحصیل و حضور افراد دارای معلولیت در اجتماع در کانون توجه قرار گرفته و سازمان بهزیستی در این زمینه بسیار فعالیت کرده است. همچنین جمعیت هلال احمر ایران در کنار سازمان بهزیستی به افراد دارای معلولیت توجه کرده و مراکز ساخت اعضای مصنوعی را ایجاد کرده است.

ضرورت توجه به هوش مصنوعی برای ارائه خدمات توانبخشی

اوحدی با اشاره به برگزاری «اولین کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توان‌بخشی جسمی در نهضت صلیب‌سرخ و هلال‌احمر» گفت: امیدواریم که با پیگیری‌های رئیس جمعیت هلال احمر ایران، دبیرخانه دائمی این کنگره در تهران دایر شود. این همایش می‌تواند زمینه‌ساز استفاده از تجربیات یکدیگر در حوزه فناوری‌های نوین باشد. اینطور ادعا می‌شود که هوش مصنوعی می‌تواند در زمینه درمان افراد دارای معلولیت و افراد دچار ضایعات نخاعی اثرگذار باشد. این روزها، چاپگرهای زیستی در زمینه تولید اورتوزـپروتوز نقش دارند. به طور قطع، انتقال تجربه در زمینه فناوری‌های نوین می‌تواند به ارائه خدمات برای افراد دارای معلولیت منجر شود. همچنین می‌بایست انتقال تجربه در حوزه پژوهش و آموزش را در کانون توجه قرار دهیم.

وی در پایان گفت:  سه رویکرد درخصوص افراد دارای معلولیت وجود دارد. این رویکردها «رادیکال و سختگیرانه»، «ترحمی» و «آگاهی‌سازی در زمینه معلولیت» است. 

اوحدی با بیان اینکه افراد بسیاری در حوادث ترافیکی دچار نقص عضو می‌شوند، گفت: سازمان هلال‌احمر با برگزاری پویش «نه به تصادفات» در سال گذشته توانست سبب کاهش حوادث ترافیکی شود. به طور قطع، برگزاری کمپین‌ها و پویش‌های بین‌المللی می‌تواند در پیشگیری از حوادث نقش داشته باشد.

معاون رئیس‌جمهور در پایان گفت: امیدوارم با ایجاد یک صندوق بین‌المللی بتوانیم از مردم غزه حمایت کنیم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دکمه بازگشت به بالا