هنر > رادیو و تلویزیون

نگاه «راز» به رویکردهای ملی گرایانه سیدحسن نصرالله چه بود؟


سیداحمد موسوی صمدی تهیه کننده و کارگردان برنامه «راز» که در آستانه تشییع پیکر سید حسن نصرالله روی آنتن رفته است درباره رویکرد برنامه به خبرنگار مهر بیان کرد: هدف این است که قرائت و روایتی متفاوت از پدیده‌ها ارائه شود. در طراحی و ساختار محتوای برنامه، این مدنظر است که منظرگاه و ورود به سوژه‌ها از فضای لبنان و غزه از زاویه ای کمتر دیده شده، باشد. این روایت متفاوت لزوماً به معنای پرداختن به ناگفته‌ها نیست، بلکه ارائه زاویه دید جدیدی است.

وی در ادامه با اشاره به محور این فصل از برنامه گفت: ما افرادی را به برنامه دعوت کردیم که تعامل شخصی و همکاری نزدیکی با شهید نصرالله داشته اند. برخی از این افراد، فرماندهان نظامی مانند سردار احمد وحیدی و سردار شمشیری بوده‌اند، برخی از فعالان رسانه‌ای و حوزه‌های مرتبط مانند پیمان جبلی و مهدی فضائلی و حتی شخصیت‌هایی مانند آیت الله اختری هستند که از حیث تعامل فقهی، دینی و مذهبی با شهید سیدحسن نصرالله انتخاب شدند یا مثلاً مباحث مطرح‌شده با علی اکبر صالحی بر اساس تجربیاتش در لبنان و همکاری‌هایشان بود.

نگاه متفاوت «راز» به رویکردهای ملی گرایانه سیدحسن نصرالله چه بود؟

موسوی صمدی با اشاره به اینکه قرار نیست پوشش دهنده مراسم تشییع سیدحسن نصرالله باشند، یادآور شد: در برنامه‌های مناسبتی و ویژه‌برنامه‌ها، سعی می‌کنیم ابعادی را باز کنیم که معمولاً کمتر به آنها پرداخته می‌شود. ما به دنبال بازنمایی مراسم و آیین‌ها به‌عنوان بهانه‌ای برای پرداختن به شخصیت‌ها و مفاخر ملی و مذهبی هستیم. در این فصل، سعی کردیم به این مفاخر از زوایایی بپردازیم که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

وی در ادامه درباره اینکه چرا برخی مسائلی که مورد سوال مخاطب ایرانی است چندان در برنامه باز نمی شود، بیان کرد: برخی از مسئولان هنوز معتقد هستند که این موضوعات جزو مسائل طبقه‌بندی شده قرار می گیرند و نمی‌توان به‌راحتی درباره آنها صحبت کرد.

این تهیه کننده اضافه کرد: در عین حال یکی از اهداف اصلی این برنامه، با توجه به مخاطب ویژه شبکه افق، تبیین ابعاد شخصیتی شهید نصرالله است. در گفتگو با برخی مهمانان، سعی کرده‌ایم نشان دهیم که او یک شخصیت کاملاً ملی‌گرا با ریشه‌های عمیق ملی و مذهبی بوده است. شهید نصرالله علاوه بر اعتقادات محکم اسلامی، تعهد جدی به فضای لبنان داشت. این موضوع در گفتگو با علی اکبر صالحی و پیمان جبلی رئیس صداوسیما به‌وضوح دیده می‌شود.

موسوی صمدی تصریح کرد: سیدحسن نصرالله شخصیتی رسانه‌ای و فعال بود و در عین حال، یک فرمانده نظامی قدرتمند محسوب می‌شد. ما در برنامه «راز» سعی کرده‌ایم ابعاد مختلف شخصیت‌ها را با تاباندن نورافکن به بخش‌های کمتر دیده‌شده زندگی‌شان، بهتر نشان دهیم.

نگاه متفاوت «راز» به رویکردهای ملی گرایانه سیدحسن نصرالله چه بود؟

وی در مورد فضای برنامه نیز توضیح داد: ما سعی کردیم فضایی متفاوت از برنامه‌های گفتگو محور معمول ایجاد کنیم. فضایی که بیشتر شبیه به یک گفتگوی شبانه راحت و صمیمی است تا یک مصاحبه رسمی و چالشی.

موسوی صمدی با اشاره به چیدمان و دکور برنامه یادآور شد: به همین دلیل هم از میز و صندلی معمول برنامه ها استفاده نشد. استودیویی که می بینیم فضایی دارد که بیشتر شبیه به یک خانه یا سالن یک نشست صمیمانه است تا یک استودیوی مصاحبه. هدف ما این بود که مخاطب احساس کند در یک گفتگوی طبیعی شرکت کرده است. سعی کردیم از کلیشه‌های رایج در برنامه‌های گفتگومحور فاصله بگیریم. هر برنامه‌ساز تلاش می‌کند نوآوری‌هایی داشته باشد و ما هم دنبال این بودیم که فضای جدیدی به مخاطب ارائه دهیم تا امکان یک گفتگوی نرم و شبانه فراهم شود.

موسوی صمدی در بخش دیگر درباره افتتاحیه برنامه که افرادی با ملیت ها و ادیان مختلف قاب عکسی از تصویر سیدحسن نصرالله را بر دست دارند نیز گفت: ایده مرکزی این بود که نشان دهیم شخصیت‌هایی مانند شهید نصرالله متعلق به یک گروه، فرقه یا ملیت خاص نیستند، بلکه شخصیت‌هایی جهانی هستند که تمام مردم دنیا آنها را دوست دارند. شخصیت‌هایی مانند یک راهبه مسیحی یا یک دانشجوی فرانسوی کنار برج ایفل نشان داده می‌شوند و سعی کردیم این فضای متفاوت برنامه را از این طریق هم نشان دهیم.

وی با اشاره به یک آیتم برنامه عنوان کرد: یکی از آیتم های ویژه این برنامه حضور علی برنایی هنرمند ارزشمند در برنامه است که در هر قسمت پرتره یکی از شهدا را با تکنیک نقاشی شنی در استودیو برنامه اجرا می کند. همچنین مصطفی ساجدی در ابتدای هر قسمت سرمقاله‌ برنامه را اجرا می کند که در اصل خط محتوایی برنامه را مشخص می کند.

تهیه کننده «راز» در پایان گفت: ساخت برنامه در این شرایط سخت است، اما ما سعی کردیم با وجود محدودیت‌ها، بهترین نتیجه را بگیریم.



منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا