هنر > سینمای ایران

جزییات جایزه «آب و آتش» تشریح شد؛ حمایت از تولید انیمیشن افراد مستعد


به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین جایزه پویانمایی «آب و آتش» با حضور سیدمحمدحسین حجازی مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، بهرام عظیمی رئیس هیئت داوران و مدیرعامل انجمن آسیفا و روانبخش صادقی دبیر جشنواره امروز ۳ اردیبهشت در شرکت نوسازی عباس‌آباد برگزار شد.

حجازی در ابتدای نشست درباره این جشنواره گفت: هدف از برگزاری این جشنواره توجه به برند جایزه ملی «آب و آتش» است. این جشنواره با نگاه شناسایی و تشویق استعدادهای برتر در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود و بستری را فراهم می‌کند تا نوآوران فرصت رقابت داشته باشند.

وی افزود: اراضی عباس آباد در این چندسال اخیر نقش خودش را به عنوان یک سمبل اثرگذار در جریان گردشگری ایفا کرده است و با این رویکرد سعی دارد رویدادهای ملی خود را گسترش دهد و از بستر فضای گردشگری و هنری با مراجع و متخصصان این امر ارتباط جدی و معناداری را ایجاد کند. ما این جشنواره را با انجمن آسیفا برگزار می‌کنیم و ماموریت جدی ما این است که میان فعالان فرهنگی و هنری رقابت سالمی ایجاد کنیم. از طرفی قصد داریم استعدادهای جدید را شناسایی و از آنها حمایت کنیم‌. مسلما تقویت ارتباط میان مخاطبان و هنرمندان نیز از طریق این آثار اتفاق می‌افتد.

روانبخش صادقی در ادامه تصریح کرد: ما به عنوان یک انجمن هنری (آسیفا) هدفمان اشاعه فرهنگی – هنری تولیدات انیمیشن است. در این جایزه یکی از اهداف ما ایجاد بستری مناسب برای این است که از انیمیشن به عنوان یک رسانه هنری برای جذب گردشگر استفاده کنیم.

وی افزود: ما در این رویداد پنج بخش داریم ازجمله بخش تهران دیدنی. در این بخش اتفاق خوبی که رخ داده، این است که به دلیل زمان طولانی ساخت انیمیشن آثار را در بخش استوری برد و استوری ریل نیز دریافت می‌کنیم. در بخش حرفه‌ای نیز ما تخصصی برخورد کردیم و فیلمنامه، طراحی کاراکتر و … را به صورت جدا داوری می‌کنیم. همچنین بخش دانشجویی و بخش نوجوان هم داریم.

دبیر جشنواره گفت: ما همچنین بخش هوش مصنوعی را به این جشنواره اضافه کردیم زیرا هوش مصنوعی این روزها در دنیا و در ایران مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

جزییات جایزه «آب و آتش» تشریح شد؛ حمایت از تولید انیمیشن افراد مستعد

بهرام عظیمی درباره تفاوت های این رویداد عنوان کرد: ما دوسالانه پویانمایی کانون را داریم که در سطح بین‌المللی و بسیار خوبی برگزار می‌شود. همچنین در جشنواره فیلم های کودک و نوجوان نیز بخش پویانمایی داریم اما جشنواره «آب و آتش» یک رویداد خاص در حوزه پویانمایی است زیرا هم افراد حرفه‌ای و هم هنرجویان این حوزه در رویداد شرکت می‌کنند. مسلما جایزه گرفتن باعث می‌شود جوانان این حوزه تشویق شوند و در آینده به هنرمندان بزرگی تبدیل شوند.

وی درباره جایزه این رویداد توضیح داد: تندیس ما توسط یک هنرمند معروف در اصفهان ساخته شده است. تمام این تندیس ساخته دست است و اعتبار بین‌المللی دارد. جوایز نقدی ما نیز از ۳۰ میلیون تومان به پایین است‌.

این انیماتور درباره بخش پویانمایی گفت: چند دقیقه پیش از شروع این جلسه با دوستان صحبت می‌کردیم که اگر کسی به صورت کامل با هوش مصنوعی یک انیمیشن بسازد و بفرستند این اثر را باید چگونه داوری کنیم؟ با توافقی که انجام شد ما یک بخش جدا اضافه کردیم که اگر کسی با هوش مصنوعی فیلم ساخت نیز در رویداد شرکت می‌کند و اثرش در آن بخش داوری شود.

دبیر جشنواره در پاسخ به خبرنگار مهر درباره حمایت از تولید و پخش آثار پس از جشنواره گفت: در بخش تهران دیدنی ما اگر استوری برد شاخصی دریافت کنیم، قرار است با حمایت مجموعه گردشگری عباس آباد زمینه تولید آن اثر را ایجاد کنیم. افرادی که در این جشنواره ثبت نام می‌کنند، اجازه استفاده از اثرشان را در مجموعه‌های عباس آباد مانند کوشک هنر می‌دهند اما اگر قرار باشد در جاهای دیگر از آثار شاخص این جشنواره استفاده کنیم قطعا این اتفاق با اجازه صاحبان اثر و تهیه‌کننده انجام می‌شود.

عظیمی در ادامه بیان کرد: در بسیاری از جشنواره‌ها اعلام می‌کنند از اثر بعدی هنرمند حمایت می‌شود اما به هنرمندان پس از جشنواره یا پولی پرداخت نمی‌کنند یا پول بسیار کمی می‌پردازند. ما در جایزه «آب و آتش»، در انجمن آسیفا هزینه ساخت یک انیمیشن را تخمین می‌زنیم و مجموعه عباس آباد همان هزینه را پرداخت می‌کند.

حجازی در پاسخ به این پرسش که چقدر ممکن است این رویداد ادامه داشته باشد، بیان کرد: اگر به پیشینه‌ برنامه‌های عباس آباد نگاه کنید، متوجه می‌شوید که برنامه‌های این مجموعه ادامه‌دار هستند. ما نیز تمام سعی‌مان را می‌کنیم که این جایزه ادامه‌دار باشد.



منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا