بنهای یک میلیونی برای همه؛ مشغول برطرف کردن مسأله بنهای حضوری هستیم
به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین نشست خبری ابراهیم حیدری، قائممقام و سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در نیمطبقه دوم شبستان، راهروی رسانه، سالن نشستها برگزار شد.
بن حضوری نمایشگاه در راه است
ابراهیم حیدری با اشاره به درخواستها برای بن حضوری، گفت: با توجه به درخواستهای مکرر مردم و ناشران در تلاش هستیم بن حضوری را هم در نمایشگاه داشته باشیم. تیم فنی و کارشناسان فنی ما با ناشران در حال رایزنی هستند تا این اتفاق خوب را در نمایشگاه اجرایی کنند. از صبح جلسه داریم تا بتوانیم مسأله فنی برای استفاده از بن حضوری را حل کنیم.
وی با بیان اینکه ترویج کتابخوانی یکی از برنامههای ما در نمایشگاه کتاب است، گفت: بر همین مبنا مسابقهای به نام «بخوانیم برای ایران» داریم که در پایگاه vaka.ir برگزار میشود. کسانی که در نمایشگاه حضور دارند میتوانند در این مسابقه شرکت کنند. هر روز ۵۰۰ میلیون تومان برای ۵۰۰ نفر در نظر گرفتهایم که یعنی هر نفر برنده ۱ میلیون تومان است.
حیدری درباره آمار فروش نمایشگاه، گفت: تا امروز ۱۷۳ میلیارد تومان در دو بخش مجازی و حضوری فروش داشتیم که ۸۲ میلیارد تومان متعلق به بخش حضوری و ۹۲ میلیارد تومان متعلق به بخش مجازی بوده است. همچنین ۱۳۳ هزار و ۸۲۷ مرسوله تا دیشب تحویل پست شده که بخش عمدهای از آنها به دست مشتریان رسیده است.
وی در خصوص مصرف یارانه و ثبتنامهای یارانه گفت: تعداد دانشجویان و طلاب ۱۵۱ هزار و ۲۸۲ نفر، تعداد هیئت علمی و اساتید حوزه ۱۶ هزار و ۳۵۲ نفر و تعداد ثبتنامیهای مردم برای یارانه عمومی ۹ هزار و ۵۷۲ نفر بوده است. در مجموع ۱۷۷ هزار و ۲۱۰ نفر در سایت ما برای یارانهها ثبتنام کردهاند.
حیدری درباره یارانهای که برای مردم در نظر گرفته شده گفت: همانطور که پیش از این گفتیم، هر نفر تا سقف ۱ میلیون تومان توسط معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد یارانه میگیرند. برای دریافت این یارانه باید در سایت اعلامشده ثبتنام کنند.
سالن فناوریهای نشر چشمانتظار اهالی نشر
در ادامه این نشست دکتر مظاهر بابایی مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی، گفت: کمیته اطلاعرسانی و فناوری دو بخش است. حوزه اطلاعرسانی هرساله مأموریت راهنمایی و هدایت مخاطبین را برعهده دارد. ما بسترهای مختلفی را در حوزه اطلاعرسانی داشتیم؛ هم در داخل نمایشگاه که یاریگر مردم هستند و هم مرکز تماس که یک هفته قبل از نمایشگاه شروع به کار کرده است و تا دو ماه بعد از نمایشگاه هم به بخش مجازی کمک میکند.
وی افزود: ما کیوسکهای اطلاعرسانی و نقشهها را ارتقا دادیم. همچنین زیرساختهایی را در حوزه فناوری اضافه کردیم. دوستان ما در ایام تعطیلات عید هم کارشان را انجام دادند. یکی از مأموریتهایی که بستر اینترنتی https://vaka.ir/ دارد اطلاعرسانی نمایشگاه قبل از نمایشگاه است که در زمان نمایشگاه هم همین کار را انجام میدهد. رویکرد ما این است که بتوانیم از این بستر برای فعالیتهای حوزه کتاب استفاده کنیم.
بابایی درباره مرکز تماس، سایتها و سامانههای اطلاعرسانی و خدماترسان در نمایشگاه گفت: این سایتها کارشان را به خوبی انجام میدهند و مشکلی نیست. یکی از بخشهایی که امسال به یمن دولت جدید رقم خورده، کاربست فناوریها در حوزه فرهنگی است. با نگاهی که معاونت فرهنگی و مدیرعامل خانه کتاب داشتند، امسال برای اولینبار سالن فناوریهای نشر را در نمایشگاه داریم. این سالن برنامههای زیادی دارد که با همکاری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم ایجاد شده است.
وی درباره سالن فناوریهای نشر ادامه داد: رویکرد اصلی ما شناخت و شناسایی شرکتهای دانشبنیان بوده که در حوزه نشر فعالیت میکنند. فراخوان زدیم و شناساییها را انجام دادیم و بر اساس محدویتهایی که داشتیم، تعدادی از شرکتها را انتخاب کردیم. شرکتهایی را که خلاقیت بیشتر یا تولید محصول داشتند، دعوت کردیم و امیدواریم در سالهای آینده دستمان بازتر باشد.
بابایی افزود: یکی از ظرفیتهای دیگر که ما در این سالن مدنظر داریم راهاندازی استیج هوش مصنوعی است. این کار را به صورت پایلوت شروع کردیم و خودمان هم میدانیم که تا ایدهآلها خیلی فاصله دارد. مدل کار اینگونه است که افراد به این هوش مصنوعی مراجعه میکنند، پرسش و پاسخ دارند و هوش مصنوعی بر اساس شخصیت فرد کتابهایی را به افراد معرفی میکند.
مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی نمایشگاه ادامه داد: در سالن فناوریهای نشر پنلهای مختلفی برنامهریزی کردیم که شامل گفتگوها و سخنرانیها در حوزه فناوری در صنعت نشر است. بیش از ۵۰ پنل قرار داده شده است که برای اهالی نشر قابل استفاده است.
یکی دیگر از کارهای ما رونمایی از پوستر استارتاپ ایدههای برتر است که این رویداد با هدف هوش مصنوعی در فناوری و نشر برگزار میشود. این رویداد در نمایشگاه کتاب شروع شده و اختتامیه آن را در هفته کتاب در آبانماه برگزار میکنیم. آخرین رویداد هم با توجه به سیاستهای معاونت فرهنگی و خانه کتاب، پردیس فناوریهای نشر است که اقدامات اولیهاش انجام شده و امیدواریم در همین نمایشگاه تفاهمنامهای بین خانه کتاب و پارک ملی امضا کنیم و کار را شروع کنیم.
در ادامه مظاهر بابایی در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره میزان بودجه در نظر گرفتهشده بن حضوری، گفت: ما امیدواریم غیر از مبالغی که تا امروز مدنظر بوده است، روزانه بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان را برای این بخش در نظر بگیریم.
فلوشیپ تهران فردا ساعت ۱۰ افتتاح میشود
حیدری در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره تخلفات گفت: وقتی رأی اولیه صادر میشود، چون بدوی است، نمیتوان به آن استناد کرد. رأی تجدیدنظر هنوز مانده است. ولی طبق گزارشی که به من دادند در این چهار پنح روز تعداد پروندههای رسیده به دبیرخانه ۱۳ فقره بوده است. تعداد آرای صادرشده ۱۱ تا بوده و تلاش هم شده که مطابق آئیننامه و مقررات نمایشگاه کار ادامه پیدا کند. اسامی افراد و ناشران را هم به دلیل اینکه نهایی نیست، بعد از رأی نهایی اعلام میکنیم.
سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره افتتاح فلوشیپ، گفت: دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، ساعت ۱۰ صبح برنامه فلوشیپ که دوستان کلمه «نشریابی» را پیشنهاد دادند، افتتاح میکنیم. ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی در این برنامه حضور دارند و از صبح تا عصر برنامههای فلوشیپ ادامه دارد. امیدواریم این کار که از حوزه کودک هم شروع شده بتواند به خوبی به سرانجام برسد و شروعی برای سایر حوزهها باشد.
در ادامه شهاب دارابیان با اشاره به نصب بیلبوردهای نمایشگاه کتاب در فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: از خانم دکتر فروزان مدیر روابط عمومی فرودگاه امام خمینی (ره) تشکر میکنم که دو تا بیلبورد را به نمایشگاه اختصاص دادند و در ۱۰۰ نمایشگر دیگر هم نمایشگاه کتاب را تبلیغ کردند. این موضوع یک موضوع ملی است و ما خوشحال هستیم که همه خودشان را در آن سهیم میدانند. امیدواریم مهمانهای خارجی از همان بدو ورود بدانند مهمترین رویداد فرهنگی ما نمایشگاه کتاب است.
سپس ابراهیم حیدری درباره تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه و تعداد عناوین فروختهشده در نمایشگاه گفت: فروش بخش مجازی ما ۳۵۸ هزار و ۶۱۴ جلد کتاب و ۹۰ هزار و ۲۴۰ عنوان کتاب بوده است. درباره تعداد بازدیدکنندگان هم باید بگویم که من نمیدانم در ادوار گذشته بر اساس چه شاخصی تعداد بازدیدکنندگان را اعلام میکردند. شاخص مشخصی نبوده ولی دکتر بابایی با توجه به نرمافزار و فعال بودن گوشیها تعدادی را که به دست آوردهاند، اعلام میکنند. قرار است که ما با مردم صادق باشیم و از عددسازی و کمیگرایی بیرون بیاییم. چون ما معتقدیم ارقام درست مبنای سیاستگذاری و برنامهریزی است.
مظاهر بابایی درباره تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه اضافه کرد: ما با توجه به اینکه پیامک لوکال مصلی را فعال کردهایم، یک برآورد نسبی از تعداد بازدیدکنندگان داریم. دیروز ساعت ۴ و نیم تعداد شماره فعالی که در مصلی بودند، حدوداً ۱۶۰ هزار سیمکارت بوده است. البته با توجه به اینکه بعضی گوشیها دوسیمکارته هستند، این عدد قابل تغییر است.
همچنین در ابتدای این نشست ابراهیم حیدری درباره گزارش خبرگزاری مهر «توضیحات سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره اشتباه پیشآمده در بنر خلیجفارس» گفت: بعضی اخبار به درستی منتقل نشدند. من به خبرنگار شما هم توضیح دادم که مسئولیت در خصوص پوستر خلیج فارس با آقای دارابیان است و من در این موضوع به صورت تخصصی چیزی نمیدانم. وقتی مدیری منصوب میکنیم به او اعتماد داریم و ایشان هم باید پاسخگو باشند.
شهاب دارابیان درباره طراحی پوستر خلیج فارس که در آن تصویری از دریای چین منتشر شده، گفت: استناد ما در حوزه خلیج فارس، تفسیر دکتر احمد اقتداری است که خلیج فارس را به دریاهای دیگر هم متصل میداند.