هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

از درگذشت یک نقاش در سکوت خبری تا وعده تاسیس موزه و بنیاد محجوبی‌!


خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود. در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

از درگذشت یک نقاش در سکوت خبری تا وعده تاسیس موزه و بنیاد محجوبی‌!

پایان کارگاه‌های تخصصی رویداد بین‌المللی «هولوساید»

نشست و کارگاه‌های تخصصی رویداد بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «هولوساید» که از روز پنجشنبه ۲۰ دی در دانشگاه قم با حضور داوران این رویداد محمدحسین نیرومند، مسعود نجابتی، کمال شرف از یمن، ایوان لیرا از ونزوئلا، الکساندر و آلکساندرا فالدین از روسیه، مازیار بیژنی و علی حیاتی در نقش اساتید گرافیک و کاریکاتور این کارگاه‌ها برگزار شد، عصر شنبه ۲۲ دی به پایان رسید. این کارگاه سه روزه با محوریت ایده‌یابی در مورد هولوکاست و نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی برگزار شد.

همچنین، در جریان برگزاری این کارگاه‌ها، نمایشگاهی از آثار الکساندر و آلکساندرا فالدین هنرمندان طراح گرافیک روسی که به عنوان داوران رویداد «هولوساید» در ایران حضور دارند، به مدت سه روز در دانشگاه قم برپا شد تا هم آثار این هنرمندان به نمایش گذاشته و هم کلاس درس و کارگاه این ۲ پربارتر برگزار شود.

در نهایت، کارگاه‌های سومین رویداد بین المللی طراحی پوستر، کارتون و کاریکاتور «هولوساید» پس از سه روز در قم و با حضور بالغ بر ۱۰۰ هنرمند در عرصه طراحی پوستر و کاریکاتور به کار خود پایان داد. در طول برگزاری این رویداد عاصم خازم رئیس گروه گرافیک دانشگاه جامعه اسلامی لبنان، کمال شرف کاریکاتوریست برجسته کشور یمن، تیسیر سلیمان عضو جنبش حماس و از مؤسسان گردان‌های قسام در قدس به بیان روایت‌هایی از جبهه مقاومت و ضرورت حضور فعال هنرمندان در نشان دادن مظلومیت مردم غزه و جنایت‌های رژیم صهیونی با زبان هنر پرداختند.

در پایان این مراسم از آلکساندرا فالدین و الکساندر فالدین هنرمندان شناخته شده کشور روسیه که هر کدام بالغ بر ۲۵۰ جایزه بین المللی در کارنامه خود داشتند تجلیل به عمل آمد. هنرمندان حاضر در این رویداد همچنین از مسعود نجابتی به عنوان استاد تراز اول گرافیک و جزو فرهیختگان پیشرو در عرصه گرافیک کشور نیز تجلیل کردند.

از درگذشت یک نقاش در سکوت خبری تا وعده تاسیس موزه و بنیاد محجوبی‌!

جان گرفتن «نقش نهان» نگارگری با هارمونی رنگ‌ها و فانتزی

هفته گذشته، نمایشگاه نگارگری «نقش نهان» با آثاری از حسین حبیبی هنرمند نگارگر در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد. در این نمایشگاه ۹ اثر نگارگری با موضوعات معنوی و مذهبی از حسین حبیبی به مناسبت همزمانی با ماه رجب و شعبان روی دیوار رفته است که تا ۶ بهمن ادامه خواهد داشت. در کنار این آثار تعدادی از اتودهای طراحی حسین حبیبی نیز روی دیوار نصب شده است که برخی از آنها، ایده‌های اولیه تابلوهای حاضر در این نمایشگاه هستند.

«علمدار (حضرت قمر بنی هاشم)»، «سردار تنها (امام حسن (ع))»، «حضرت علی اصغر (ع)»، «منجی»، «سایه سرخ اهریمن بر هویت ایرانی اسلامی»، «پیامبر مهربانی» و «بانوی دوعالم» عناوین آثار در این نمایشگاه هستند که برای فروش نیز گذاشته شده‌اند که کمینه و بیشینه قیمت آنها، ۷۵ و ۲۰۰ میلیون تومان است.

در بیانیه نمایشگاه «نقش نهان» آمده است: «نگارگری یا همان نقاشی ایرانی اسلامی ریشه در باورهای توحیدی دارد. در این جغرافیای اهورایی، هنرمند را با عقل مدعی میانه‌ای نیست، زیرا او عقل کل خداوند متعال را پذیرفته است. پس بی‌گمان در عالم کثرت مستغرق نخواهد شد. نمایشگاه حاضر، عرض حالی است در قاب نگارگری که بنا ندارد به عناصر زمینی معطوف بماند، زیرا جستجوگری در معنای پدیده‌های خلقت شورآفرین است و ماهیت عالم خلقت، حرکت و بالندگی است. حال کائنات چنان است که آنی و لحظه‌ای ثابت نیست و هنرمند را به مقامات گوناگون می‌کشاند. هنرمند نگارگر با همه عالم کار دارد و عالم هستی فضای تنفس هنرمند است و می‌گوید: به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست.»

علاقه‌مندان برای بازدید از آثار می‌توانند تا ۶ بهمن ۱۴۰۳، روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ به نشانی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ مراجعه کنند.

از درگذشت یک نقاش در سکوت خبری تا وعده تاسیس موزه و بنیاد محجوبی‌!

دیدار خانم معاون با حسین محجوبی/ باز هم وعده تاسیس موزه محجوبی!

در هفته‌ای که گذشت، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ با حضور در منزل حسین محجوبی با این هنرمند پیشکسوت حوزه هنرهای تجسمی دیدار و گفتگو کرد.

وی در این دیدار از حسین محجوبی، نقاش و استاد برجسته معماری تجلیل و نسبت به درخواست فرزندان این هنرمند برای تأسیس موزه و بنیاد حسین محجوبی، اعلام آمادگی کرد و گفت: اعتماد بین اهالی فرهنگ و هنر و مدیریت هنری برای ارتقای هنر کشور راهگشا است.

رضایی در این دیدار با تاکید بر حضور دوباره اهالی فرهنگ و هنر در امور مختلف هنری و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های هنرمندان برای ارتقای هنر گفت: بازگشت اعتماد هنرمندان به دولت در دستور کار قرار دارد و تلاش می‌کنیم بستر لازم برای حضور پررنگ همه هنرمندان در بخش‌های مختلف هنری فراهم شود.

از درگذشت یک نقاش در سکوت خبری تا وعده تاسیس موزه و بنیاد محجوبی‌!

روایت «حضور» حضرت ولیعصر (عج) و ۳۱۳ تن از یاران‌شان

مراسم رونمایی از جدیدترین تابلوی نقاشی علی بحرینی با عنوان «حضور» که روایتگر ظهور حضرت مهدی (عج) در مکه همراه با ۳۱۳ تن از یاران‌شان است، عصر دوشنبه ۲۴ دی در نگاه‌خانه سوره حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم علاوه بر علی بحرینی هنرمند باسابقه نقاش، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، سیدشهاب‌الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، محمد زرویی نصرآباد مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نام، عبدالحمید قدیریان، حسن روح‌الامین، محمد خزائی، کامیار صادقی، محمد حبیبی و حسین حبیبی حضور داشتند.

علی بحرینی درباره این اثر به مهر گفت: تابلوی «حضور» درباره لحظه‌ای است که ظهور حضرت ولیعصر (عج) در مکه اتفاق افتاده و در یک چشم بر هم زدن، ایشان و ۳۱۳ تن از یاران‌شان در مکه حضور پیدا می‌کنند. من سعی کردم این حضور رویایی و بسیار زیبا را روی بوم بیاورم و تصویر کنم و با رنگ‌های معنوی و شاد، فرح انسانیت در آخرالزمان را به نمایش بگذارم.

این اثر در نگاه‌خانه سوره واقع در طبقه همکف حوزه هنری به معرض نمایش گذاشته شده است.

میلاد حضرت علی علیه السلام و رونمایی آثار هنری

در هفته گذشته، همزمان با میلاد حضرت علی علیه السلام و روز پدر، حسن روح‌الامین نقاشی دیجیتال جدیدش را با عنوان «عرش نشین» رونمایی کرد که در آن تصویری از قامت حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام و شمشیر ذوالفقار در دست ایشان ترسیم شده است.

همچنین، جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع) و روز پدر با شعار «پدرم مدال افتخارمه» رونمایی شد. طرح این دیوارنگاره به قدردانی خاص زهرا رحیمی قهرمان المپیکی از پدرش اختصاص دارد.

درگذشت هنرمند نقاش در سکوت خبری

در هفته گذشته، انجمن هنرمندان نقاش ایران پیام تسلیتی برای درگذشت نابهنگام ولی‌الله بیرامی هنرمند نقاش منتشر کرد و فقدان این هنرمند را به جامعه هنری ایران، اعضای انجمن هنرمندان نقاش ایران و خانواده او تسلیت گفت.

اعلام فراخوانی خوشایند برای هنرمندان مال از دست داده

اواسط هفته گذشته بود که فراخوان گردآوری مستندات هنرمندان معترض در تعیین مالکیت و سرنوشت آثار «امانت داده‌شده» برای تأسیس «موزه دائمی سهراب سپهری و فروغ فرخزاد» از سوی انجمن‌های هفتگانه هنری منتشر شد.

با هماهنگی کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت فرهنگ، در موضوع شکایت هنرمندان از ستاد بزرگداشت «فروغ فرخزاد و سهراب سپهری»، مقرر شد که انجمن‌های هنری طی فراخوانی مستندات هنرمندان معترض در تعیین مالکیت و سرنوشت آثار «امانت داده‌شده» به علیرضا عزیزی برای تأسیس «موزه دائمی سهراب سپهری و فروغ فرخزاد» و اعطای وکالت به انجمن‌های هنرهای تجسمی برای پیگیری‌های حقوقی را در دستور کار قرار دهند.

بر این اساس، فراخوانی از سوی انجمن‌های هفتگانه هنری از جمله انجمن هنرمندان نقاش ایران، انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن تصویرگران ایران، انجمن عکاسان ایران و انجمن هنرمندان سفالگر ایران منتشر شده است که در واقع از سوی معاونت حقوقی، موظف به ایجاد این راهکار شده‌اند. قرار است پس از اخذ وکالت‌ها، انجمن‌های هنری اعم از انجمن هنرمندان نقاش، طراحان گرافیک و انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز، اسامی و مدارک را به کارگروه حقوقی ارائه دهند. هنرمندان حداکثر تا تاریخ دوشنبه ۸ بهمن امکان مراجعه، امضا و ارسال وکالت‌نامه را دارند.

آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

نمایشگاه «خیال» در گالری شیرین، نمایشگاه «دزدان دریایی» در گالری هما، نمایشگاه آثار علیرضا اسپهبد در گالری سهراب، نمایشگاه «چهار قلم، چهار افق از آزاد تا فردیت» در گالری ماه، نمایشگاه «یاد هادی جمالی» در گالری خط سفید، نمایشگاه «قاب دیگر» در گالری احسان، نمایشگاه «پاساژ گیو» در گالری شیث و نمایشگاه «خفته» در گالری بام، از جمله نمایشگاه‌هایی است که عصر آخرین جمعه دی افتتاح می‌شوند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا