هنر > سینمای ایران

دریافت بیش از ۲۰۰ اثر برای حضور در بخش بین‌الملل «عمار»



به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه ابراهیمی عضو شورای سیاستگذاری بخش بین‌الملل جشنواره «عمار» از دریافت ۲۹۳ اثر در بخش‌های فیلم، مستند، پویانمایی، صفحات مجازی و نماهنگ جشنواره خبر داد.

وی با مرور این که آثار دریافتی این بخش تاکنون از کشورهای ترکیه، فلسطین، عراق، سوریه، لبنان و تونس دریافت شده است، گفت: بیشترین آثار دریافتی از فلسطین بوده ‌است و آثار دریافتی از ترکیه نیز مربوط به فلسطینی‌های ساکن ترکیه است.

وی موضوع محوری بخش بین‌الملل جشنواره عمار را نگاه ضداستعماری و حمایت از جبهه مقاومت خواند و عنوان کرد: حمایت از جنبش‌های مردمی و دانشجویی مانند اعتراضات دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها، یا به طور کلی اقدامات ضداستعمار جهانی خصوصا آمریکا و اسرائیل از موضوعات این بخش از جشنواره است.

ابراهیمی که یکی از دلایل تفاوت آثار داخلی با بین‌المللی را موضوع آنها می‌داند، معتقد است که، در ایران زمانی صحبت از بخش بین‌الملل می‌شود، بیشتر ذهن‌ها به سمت عراق و ایام اربعین می‌رود اما در جهان و به طور دقیق‌تر در جهان عرب جهت‌گیری ذهن‌ها بیشتر به سمت مسئله مشترک منطقه، یعنی فلسطین است.

وی با اشاره به مستندی از تونس با موضوع اولین جنبش زنان مسلمان در تونس، اضافه کرد که در چنین موضوعاتی نیز آثار دریافتی داشته‌اند.

مسئول جذب و رصد بخش بین‌الملل جشنواره مردمی فیلم «عمار» در ارتباط با اکران آثار این بخش افزود: آثار دریافتی غیر از چند مورد که برای کارگردانان لبنانی است و به واسطه شرایط جنگ اکران نشده است در جشنواره‌های مختلف شرکت کرده و در پلتفرم‌های خاص خود اکران می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به موانع دریافت آثار در فضای بین‌الملل گفت: در رویدادهای مشابه هنری برای اضافه کردن بخش بین‌الملل کمی دیر اقدام می‌شود و این از موانع جذب آثار بین‌المللی است. زمانی که می‌خواهیم به رویدادی بُعد بین‌المللی بدهیم به علت پیچیده‌تر بودن شرایط و سخت بودن ارتباط با افراد، باید قبل از اتمام مهلت ارسال آثار داخلی به هماهنگی بین‌المللی پرداخت.

وی در پایان با اشاره به ارتباط خوبی که با برخی کشورها مانند عراق و لبنان وجود دارد، بیان کرد: چالشی در جذب آثار هنرمندان این کشورها نداریم اما در مقابل در برخی نقاط مثل شمال آفریقا، اروپا و آمریکا به دلایل مختلفی از ارسال آثار و همکاری اجتناب می‌کنند به عنوان نمونه در جشنواره امسال خانم کارگردانی ساکن لندن که قبلا نیز با ما همکاری داشت، به واسطه ترس از اینکه مشکل امنیتی برایش به‌وجود بیاید یا خانواده‌ اش در خطر بیفتد، به صراحت بیان کرد بعد از «طوفان‌الاقصی» با اینکه اثر آماده دارد اما به دلایل ذکر شده نمی‌تواند در جشنواره حضور داشته باشد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا