بازگشت مؤلفان مؤسسه دهخدا؛ به ۸ میلیون ایرانی بیگانه با زبان فارسی فکر کنیم
به گزارش خبرنگار مهر، مؤلفان لغتنامه دهخدا با تغییر مدیریت و انتصاب محمود بیجنخان به عنوان رئیس مؤسسه لغتنامه دهخدا، به مؤسسه مورد اشاره بازگشتند.
به همین دلیل روز سه شنبه ۱۳ آذر به همت کارکنان مؤسسه دهخدا جلسهای ترتیب داده شد که با حضور سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران و محمدرضا شفیعی کدکنی، ژاله آموزگار، علیاشرف صادقی، دکتر مهدخت معین، دکتر توفیق سبحانی، اکبر ایرانی، و حسین قاسمپور (نماینده غلامعلی حداد عادل) و جمعی دیگر از استادان همراه بود.
در این مراسم مؤلفان لغت نامه، از جمله حسن انوری، رسول شایسته و نجفی اسداللهی هر یک سخنان کوتاهی در رابطه با راههای ارتقا فرهنگنویسی بیان کردند.
انوری گفت: مؤسسه لغتنامه دهخدا به نحوی باید تقویت شود که در جهان به عنوان تنها مرکز فرهنگنویسی دانشگاه شناخته شود. نجفی اسداللهی به عنوان پرکارترین مؤلف لغتنامه، ضمن اشاره به ۶۰ سال کار در مؤسسه گفتند ما سه تن بازماندۀ مؤلفان، شاگردان شادروان دکتر محمد معین بودیم که به دعوت او به جمع مؤلفان لغتنامه پیوستیم و السابقون هستیم.
ژاله آموزگار هم خطاب به رئیس دانشگاه تهران گفت: پیشنهاد میکنم مؤسسه لغتنامه دهخدا به عنوان یک میراث فرهنگی به ثبت برسد، برای اینکه جای کمی نیست و جای کوچکی نبوده… وی خطاب به حاضران گفت دهخدا با عشق پایه اینجا را گذاشته به خاطر همین شماها عاشق شدید. همه ما باید حافظش باشیم اگر ایران را دوست داریم.
مهدخت هم معین ضمن تأیید سخنان دکتر آموزگار بر نگهداری میراث دهخدا و معین و شهیدی تأکید کرد.
علی اشرف صادقی نیز با اشاره به اهمیت لغتنامه بزرگفارسی تأکید کرد دانشگاه تهران باید کاری کند مؤسسه بتواند از فناوریهای روز در فرهنگنگاری استفاده کند.
در ادامه محمدرضا شفیعی کدکنی در سخنان کوتاهی گفت: خوشحالم که در مجلسی حاضرم که اتفاق خوبی برای فرهنگ ملی ما افتاده و آن این است که نظام دیرینه لغتنامه دهخدا به شکل طبیعی و تاریخیاش بازگشته و این به ظاهر یک امر ساده اداری ممکن است تلقی شود، ولی برای من که دوستدار لغتنامه و فرهنگ ملی هستم یک واقعه بسیار مهم تاریخی است. از اینکه در این مراسم حضور دارم خوشحالم.
در پایان سیدحسین حسینی رئیس دانشگاه تهران ضمن خوشامدگویی به مؤلفان و استادان و دیگر مهمانان این مجلس را یکی از بهترین مجالسی خواند که تا کنون در آن حضور داشته و گفت: از سالهای پیش با مؤسسه آشنا هستم و جایگاه آن را میشناسم. حضور این جمع در اینجا تکلیف ما را بسیار سخت میکند. در بخش آموزش زبان، نمیتوانیم به ۸ میلیون نسلِ سومِ مهاجران ایرانی که با زبان فارسی بیگانهاند، فکر نکنیم و این تکلیف دیگری است بر دوش ما که برای ارتقا آموزش زبان فارسی نیز بکوشیم. او افزود که تمام سعی اش را خواهد کرد که از امکانات دانشگاه در ارتقا مؤسسه استفاده کند، و از مؤلفان و استادان دیگر درخواست کرد که بیشتر در مؤسسه حضور داشته باشند.