ثبت روز قصهگویی در تقویم در دستور کار شورای فرهنگ عمومی است
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی پیش از ظهر امروز سه شنبه ۲۳ بهمن با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عالیه قوامی دبیر جشنواره، حسن صدرایی عارف دبیر بخش علمی جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
فلاح در ایننشست گفت: بیست و ششمین جشنواره قصه گویی به عنوان یکی از باسابقه ترین جشنواره قصه گویی در دنیاست. با وجود آنکه در این دوره شاهد برگزاری دوره بیست و ششم جشنواره هستیم اما این جشنواره بیست و هفت سال سن دارد. زیرا در ایام کرونا و به دلیل شیوع ویروس کرونا یک سال شاهد توقف جشنواره بودیم.
وی افزود: کشورهای بزرگی در اروپا و آمریکا در حوزه قصه گویی جشنواره های مختلفی برگزار کرده اند اما جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری یکی از عمیق ترین جشنواره های قصه گویی است. زیرا قصه ها برآیندی از شهرهای مختلف ایران هستند. پیش از آغاز بخش استانی، بیش از ۵۰۰ کارگاه آموزشی برگزار شد. همچنین در این دوره از جشنواره ۳۴ هزار نفر شرکت کردند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه گفت: بخش های جدیدی به این دوره از جشنواره اضافه شده است که یکی از این بخش ها قصه گویی علمی است. در این بخش کودکان و نوجوانان به واسطه قصه، با دستاوردها و شخصیت های علمی این حوزه همچون پرفسور حسابی آشنا می شوند.
فلاح گفت: دبیرخانه بیست و ششمین جشنواره قصه گویی در یزد شکل گرفته و در این دوره از جشنواره تعداد شرکت کنندگان به نسبت سال گذشته بیشتر شده است. دوره بیست و پنجم جشنواره قصه گویی را در شب یلدا برگزار کردیم که اکثر قصه گویان از برگزاری آن راضی نبودند چراکه دوست داشتند شب یلدا کنار خانواده های شان باشند. به همین دلیل ۲۷ تا ۳۰ بهمن را زمان برگزاری دوره بیست و ششم جشنواره انتخاب کردیم. روز قصه گویی و ثبت آن در تقویم ملی در دستور کار شورای فرهنگ عمومی است و هم اکنون مسیر خود را ادامه می دهد. یکی از دلایل آنکه جشنواره را در یزد برگزار کردیم، موضوع تمرکززدایی است. اگر جشنواره در یزد برگزار می شود، ضریب رسانه ای می دهیم و همین امر سبب می شود تا تفاوتی با برگزاری اش در تهران نباشد.
بومیسازی قصه گویی مهم ترین هدف جشنواره است
در ادامه ایننشست، عالیه قوامی دبیر بیست و ششمین جشنواره قصه گویی گفت: پس از برگزاری دو دوره از جشنواره یعنی بیست و چهارمین و بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی در یزد، این شهر به عنوان پایتخت قصه ایران معرفی شد. در گام اول دبیرخانه که مهم ترین رکن یک جشنواره است، به آسیب شناسی بیست و پنج دوره از جشنواره پرداخت و در نهایت چهار بخش از جشنواره به سیزده بخش افزایش یافت. مهم ترین هدف مان بومی سازی و مردمی شدن قصه گویی است.
وی افزود: در بخش قصه گویی ۹۰ ثانیه ای یک هزار و ۹۹۴ نفر، در بخش قصه گویی منظوم ۲۵۲ نفر، در بخش سنتی و کلاسیک ۶ هزار و ۴۵ نفر، در بخش مدرن و نوآورانه ۱۰ هزار و ۱۷ نفر، در بخش آئینی و سنتی ۷۷۰ نفر، در بخش مینی مال ۱۰۰ ثانیه ای ۴ هزار و ۸۰ نفر، در بخش زبان اشاره یکصد و ۱۲ نفر، در بخش دینی ۵۴۲ نفر، در بخش علمی ۱۸۸ نفر، در بخش ایثار و مقاومت ۱۳۸ نفر، در بخش قصههای پیشرفت و قهرمانان ۳۱۹ نفر، در بخش پادکست یک هزار و ۵۰۰ اثر، در بخش قصه گویی محیطی ۸۵ اثر حضور داشتند که در مجموع ۱۷ هزار و ۴۵ اثر داوری شد.
قوامی گفت: قصه های قصه گویان بیست و ششمین جشنواره قصه گویی در شبکه مجازی و پادکست ها در پلتفرم ها قرار داده می شود تا عموم بتوانند از آن استفاده کنند.
مهمان ویژه بخش بین الملل جشنواره کیست
سپس حسن صدرایی عارف دبیر بخش بین المللی بیست و ششمین جشنواره قصه گویی گفت: قصه گویی اقدام هنرمندانه است و جاذبه های خودش را دارد. بیش از ۷۰ اثر از ۲۵ کشور جهان به دبیرخانه ارسال شد. ایتالیا، ژاپن، تایلند، اندونزی، لبنان، عراق، سوریه، الجزایر، روسیه، پاکستان، تاجیکستان، هند، اوگاندا، کنگو، نیجریه، مکزیک، برزیل و یونان از جمله کشورهایی هستند که در این دوره از جشنواره شرکت کرده اند.
وی افزود: «ساره قصیر» از لبنان میهمان ویژه بخش بین الملل بیست و ششمین جشنواره قصه گویی است. او علاوه بر حضور در جشنواره، به اجرای قصه و برگزاری کارگاه می پردازد.
دبیر بخش بین المللی بیست و ششمین جشنواره قصه گویی گفت: بیش از ۵۰ هزار نفر در این دوره پذیرفته شدند و پس از داوری حرفه ای ۱۵ قصه گو از ملیت های مختلف روی استیج به قصه گویی می پردازند. ایتالیا، لبنان، تانزانیا، سوریه، پاکستان، تایلند، هند، نیجریه، کنگو، ژاپن، برزیل از جمله این کشورها به شمار می رود.
۱۵۰ کتاب کانون پرورش فکری در سال آینده شنیداری می شود
محمدرضا کریمیصارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در پایان ایننشست گفت: یکی از کارهای شصت گانه کانون پرورش فکری قصه گویی است. قصه گویی در همه فعالیت ها، جنگ ها یکی از ارکان اصلی به شمار می رود. در راهپیمایی ۲۲ بهمن چهار تماشاخانه مستقر در خیابان انقلاب بود که قصه گوهای مان به اجرای قصه گویی پرداختند. همچنین در طول سال اجراهای مختلف قصه گویی سیار را به ویژه در نقاط محروم در دستور کارمان داریم.
وی افزود: در دوره بیست و چهارم جشنواره قصه گویی ۲۴ نفر، دوره بیست و پنجم جشنواره ۲۰ هزار نفر و در دوره ۲۶ جشنواره ۳۴ هزار نفر شرکت کرده اند. برای دوره بیست و هفتم جشنواره بیش از یکصد هزار نفر پیش بینی شده است. همه ثبت نامی ها از طریق مربیان کانون پرورش فکری بود. البته نگاه آقای علامتی به حضور میلیونی در جشنواره قصه گویی است.
کریمی صارمی گفت: سال آینده سال توسعه آثار شنیداری در کانون پرورش فکری خواهیم بود. در شش ماهه اول سال آینده ۱۵۰ عنوان از کتاب های کانون پرورش فکری شنیداری میشود. هم اکنون ۵۰۰ عنوان کتاب به صورت شنیداری در دسترس مخاطبان قرار دارد.