وزیر فرهنگ از کانونهای مساجد چه توقعی دارد؟
تهران فرهنگی: آیین تکریم و معارفه رئیس پیشین و جدید ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی و جمعی از معاونان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور برگزار شد.
در این مراسم از خدمات و تلاشهای حجتالاسلام کمال خداداده تقدیر و حجتالاسلام علی ملانوری به عنوان رئیس ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور معرفی شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در این مدت نشستهای متعددی با حجت الاسلام خداداده داشتم که در آن اخلاق و متانت ایشان مشخص بود. به آقای خداداده خداقوت عرض میکنم.
وی افزود: آقای ملانوری نیز فعالیتشان را از کانونهای مساجد آغاز کردند، در حوزههای مختلف و ادارات کل استانی فعالیت داشتند و با فرهنگ، هنر، رسانه و موارد مرتبط با ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد آشنایی دارند. شناختی که آقای ملانوری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند کمک میکند تا در مسیر حرکت کانونها، نقاط قوت تقویت شود و نقصهای احتمالی بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته برطرف شود.
صالحی با تاکید بر اهمیت کانونهای مساجد خاطرنشان کرد: کانونها فرصتهای متعددی را پیش رو دارند. تقریبا کمتر شبکهای داریم که در فضای کشور اینگونه امتداد داشته باشد و در کل ایران گسترده باشد. بر همین اساس میتوان گفت کانونها فرصتی برای اقدامات فرهنگی و هنری و دینی است که مشابه آن در تشکیلات حاکمیتی خیلی کم است.
وی ادامه داد: تنوع فعالیت کانونها فرصتی را فراهم میکند که به تناسب آن، ذینفعانی را در مخاطب و سطوح حاکمیتی پیدا کند و با مجموعههای مختلف در ارتباط باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس با اشاره به کتابخانههای مساجد به عنوان نمونهای از گستردگی فعالیت کانونها گفت: کتابخانههای مساجد بخش قابل توجهی از کتابخانههای عمومی کشور را تشکیل میدهند که این یکی از نقاط قوتِ کانونها بوده و هست. چنین مواردی در کنار فعالینِ کانونها، موجب شکلگیری شبکهای انسانی شده که کمنظیر است. به عنوان مثال به واسطه فعالیت کانونهای مساجد اهل سنت فرصتی برای تعامل و تقریب به وجود آمده که باید از آن بهره برد.
صالحی در بخش دیگری از سخنانش، با تاکید بر اینکه کانونهای مساجد برای او مهم هستند، تصریح کرد: باید رونق یافتن بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان و نوجوان توسط اقدامات کانون فرهنگی هنری مساجد و ظرفیتهای موجود در آن را محقق کنیم.
وی ابراز کرد: باید کانونها و وزارت ارشاد از ظرفیت یکدیگر بهره ببرند و بررسی کنیم چگونه میتوانیم بین معاونتهای مختلف و کانونهای فرهنگی هنری همکاری برقرار کرد. همچنین باید مطالعه کنیم که چگونه میتوانیم همافزایی دستگاههای فرهنگی و اجتماعی را در کانونها بیشتر کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شورای همافزایی وزارتخانههای فرهنگی کشور تشکیل شده و قرار است دبیرخانه آن در وزارت ارشاد مستقر شود، گفت: در راستای تحقق اهداف صرفا به ظرفیتهای درون وزارتخانهای توجه نکنید، چراکه در این مسیر میتوان از ظرفیت سایر نهادها نیز استفاده کرد.
صالحی در پایان سخنانش با اشاره به دغدغه منابع مالی و اعتبارات کانونها بیان کرد: اقداماتی انجام شده است ولی باید این مساله به شکل جدیتری مورد توجه قرار گیرد تا بتواند به کانونها کمک کند.
****
در متن حکم سیدعباس صالحی خطاب به حجتالاسلام علی ملانوری آمده است:
«نظر به شایستگی، تجارب ارزشمند و صلاحیت های علمی جنابعالی و با استناد بند ۹ اساسنامه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی؛ به عنوان «رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور» به مدت سه سال منصوب میشوید.
امید است با اتکال به خداوند سبحان در تقویت فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد که نقش ارزنده ای در اعتلای فرهنگ اسلامی کشور بر عهده دارند، براساس ماده ۱۰ اساسنامه و موارد مندرج در پیوست حکم در انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید.»
پیوست این حکم به شرح زیر است:
۱- پیگیری اجرایی سازی برنامه های چهارگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
۲- هم افزایی با معاونت ها و مراکز تخصصی وزارت متبوع برای بهبود شاخص های تولید و نشر محصولات و خدمات کانون های فرهنگی ـ هنری مساجد
۳- توسعه و تکمیل سکو (پلتفرم) راهبری کانون های فرهنگی ـ هنری مساجد
۴- اهتمام برای اجرایی سازی شاخص های مرتبط با مساجد در قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران
۵- ارتقای سطح کیفی کانون های مساجد در حوزه های متنوع فعالیت های فرهنگی ـ دینی، هنری و اجتماعی
۶- تقویت کتابخانه های کانون های مساجد به عنوان پایگاه کتاب و کتابخوانی در مساجد کشور
۷- گسترش و تعمیق خدمات اجتماعی مساجد کشور با استفاده از ظرفیت کانونها
۸- فرصت سازی برای حضور نوجوانان و جوانان در مساجد با تقویت و رونق فعالیت کانون ها
۹-همگرایی و هم افزایی با نهادها و تشکل های فعال در حوزه مساجد
۱۰-اهتمام به جلب مشارکت های مردمی به منظور تقویت کانونهای مساجد
۱۱-استفاده کامل از ظرفیت وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای عضو شورای سیاستگذاری
گفتنی است، علی ملانوری متولد سال ۱۳۵۰ و دارای کارشناسی ارشد فلسفه اخلاق است.
از جمله سوابق مدیریتی وی می توان به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های سمنان و کرمان، مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، مدیرکل کانون های تخصصی فرهنگی هنری مساجد، مدیرکل هماهنگی و ارتباطات معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … است.
دبیری هیات داوران خادمان فرهنگ عمومی کشور، ریاست کمیته تخصصی فرهنگ عمومی و نظری کارگروه فرهنگ و هنر تدوین برنامه پنجم توسعه، دبیر اجرایی همایش ملی خیر ماندگار و … از دیگر سوابق اجرایی ملانوری به شمار میرود.
از جمله سوابق علمی و پژوهشی وی نیز می توان به عضو هیات علمی پژوهشکده آلا، عضو هیات علمی موسسه فرهنگی و آموزشی شبستان دانش، مدرس دانشکده هنر دانشگاه باهنر، موسس و مدیر مسئول فصلنامه پژوهشگران فرهنگ کرمان، عضو شورای پژوهشی سازمان منطقه آزاد قشم و … اشاره کرد.
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در متنی از خدمات و تلاش های حجت الاسلام والمسلمین کمال خداداده رئیس پیشین ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور نیز تقدیر کرد.
متن این تقدیر نیز به شرح زیر است:
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای کمال خداداده
با سلام و تحیات
خدمات صادقانه جنابعالی در دوره مسئولیت به عنوان مشاور وزیر موجب سپاس و امتنان اینجانب و مدیران و کارکنان این وزارتخانه بوده و خواهد بود.
توفیقات روزافزونتان را از ایزد منان خواستارم.»
انتهای پیام