فرهنگی و هنری > تجسمی و موسیقی

وقتی ابزار هنر، مردم را به وزارت اطلاعات نزدیک می‌کند



تهران فرهنگی: حامد مغروری ـ هنرمند طراح گرافیک ـ که در رویداد «هنر گمنامی» شامل کارگاه خلق اثر به مناسبت گرامیداشت هفته سربازان گمنام امام زمان (عج) به عنوان منتور و استاد حضور داشت، درباره تاثیر این کارگاه بر آثار هنری مرتبط با سربازان گمنام امام زمان (عج) توضیح داد: دوره اول این کارگاه ملی در تهران برگزار شد و حالا دوره دوم این کارگاه در قالب رویداد «هنر گمنامی» در اصفهان برگزار شد. از شهرهای مختلفی میزبان هنرمندان طراح بودیم. همیشه در این‌گونه موارد نیاز داشتیم که اطلاع رسانی کمی شفاف‌تر شود و برداشت‌های اشتباهی که به ویژه در مورد وزارت اطلاعات وجود دارد، اصلاح شود و این میسر نخواهد شد مگر با ابزار هنر، که بعضاً در موضوع ارتباط با مخاطبان، رشته ارتباط تصویری و گرافیک، کاریکاتور و تصویرسازی بسیار موثر است.

وی، نمایاندن ماهیت اصلی و وظیفه وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان (عج) را هدف اصلی این رویداد خواند و گفت: ما با افرادی طرف هستیم که در زندگی اجتماعی‌شان بسیار مظلوم هستند؛ از لحظه‌ای که زندگی عادی‌شان در وزارتخانه شروع می‌شود تا ارتباط با خانواده و جامعه و حتی شهادت‌شان، در قالب مظلومانه و گمنامی اتفاق می‌افتد. این روند تا جایی رخ می‌دهد که نام و عنوان این شهدا، پس از عملیات‌های امنیتی برای کشور، فاش نمی‌شود و لفظ شهدای گمنام را برعکس ادا می‌کنند و می‌گویند «گمنام شهید». حتی با قبوری مواجه می‌شویم که تنها یک کد پرسنلی روی آنها حک شده است که نشان‌دهنده خدمت خالصانه و هدف مقدسی است که این سربازان در این مسیر، قدم برداشتند.

مغروری با بیان اینکه به عنوان هنرمند نمی‌توان از این مظلومیت‌ها گذر کرد، عنوان کرد: یکسری اشتباهات و تصورات اشتباه از وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان (عج) در جامعه وجود دارد که به نبود اطلاع‌رسانی درست و سمپاشی رسانه‌ای غرب برمی‌گردد. چهره مقتدر وزارت اطلاعات باید برای دشمن و خیانتکاران باشد نه اینکه مردم نیز از مواجهه با آن هراس داشته باشند؛ بنابراین هنرمندان باید بتوانند با تصویر کردن درست عملکرد سربازان گمنام امام زمان، برای فرهنگسازی و ترویج درست در این زمینه قدمی بردارند.

استاد راهنمای کارگاه «هنر گمنامی» در پایان درباره مفاهیم و شاخص‌های موثر برای ارائه تصویر درست از سربازان امام زمان گفت: تبدیل کردن واژه‌ها و کلمات به تصویر، تا آنجایی که سمبل و نماد داشته باشد، کمی راحت‌تر است. وقتی کسی باید برای اولین بار مباحثی را ترسیم کند، باید نمادسازی کنیم و اینجاست که وارد پروسه تحقیق و ایده‌پردازی و رسیدن به مرحله‌ای خلاق برای خلق یک ایده و سمبل می‌شویم. ترجمه یکسری خدمات سخت است اما بالاخره باید از جایی شروع شود. ما دنبال این بودیم که امنیت و اعتمادآفرینی را تصویرسازی کنیم که امیدواریم این مهم محقق شده باشد.

تهران فرهنگی: رویداد ملی تجسمی پوستر و تصویرسازی «هُنر گمنامی» با هدف بازنمایی هنرمندانه مجاهدت‌های مدافعان و حافظان امنیت، با حضور هنرمندانی از سراسر کشور، به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی و حوزه هنری اصفهان تدارک دیده شده بود. هنرمندانی چون مجتبی مجلسی، حامد مغروری و محمدرضا دوست‌محمدی، به عنوان استادان این کارگاه، در این رویداد سه روزه حضور داشتند.

این رویداد، به مناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان (عج) و با هدف بازنمایی هنرمندانه مجاهدت‌های مدافعان و حافظان امنیت، از سوم تا پنجم بهمن ۱۴۰۳ در اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا