فرهنگی و هنری > فرهنگ حماسه

خدمت خاص شهید تهرانی‌مقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی


ناصر شهسواری از پیشکسوتان ورزشی کشورمان با تأکید بر اینکه شهید حسن تهرانی مقدم در عرصه مدیریت و سازماندهی ورزشی شخصی تحول آفرین بود در گفت‌وگو با ایسنا، برای نخستین بار درباره ماجرای نخستین صعود بانوان ایرانی به قله اورست روایت کرد: تا به حال درباره مدیریت صنعت موشکی حسن روایت‌های بسیاری شنیده‌ایم، اما جالب است بدانید که ورزش یکی از دغدغه‌ها اصلی حسن بود و نکته اصلی این است که در زمانی که مدیریت ورزشی می‌کرد افراد کمی از مدیران آگاه بودند که او یک نظامی است، و کسی نمی‌دانست که حسن تهرانی مقدم چه جایگاهی در صنعت موشکی کشورمان دارد تا اینکه او به شهادت رسید.

شهسواری گفت: حسن در تمامی صحنه‌های ورزشی علاوه بر این که یک ورزشکار حرفه‌ای بود، تواضع و فروتنی را سرلوحه کار خود کرده بود و هیچگاه نمی خواست تا اسمش مطرح شود. حتی زمانی که یک رکورد تاریخی در رابطه با صعود به قله دماوند را در جهان به ثبت رساند این کار را به پای خودش ننوشت.

خدمت خاص شهید تهرانی‌مقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
شهید تهرانی مقدم سمت راست و شهسواری سمت چپ تصویر
آبشار یخی در مسیر صعود به قله دماوند

وی ادامه داد: ما در کنار او یک سال برنامه ریزی کردیم و توانستیم  در سال ۱۳۸۰ تعداد ۵۰۰۰ کوهنورد را از سراسر استان‌ها آموزش و تمرین بدهیم تا برای صعود به قله دماوند آماده بشوند و در نهایت سال ۱۳۸۱ همزمان با سالروز ولادت حضرت زهرا(س) این رکود ثبت شد.  در آن زمان حسن به ما گفت که هیچ یک از پاسداران نباید مصاحبه انجام بدهند و رییس وقت فدراسیون کوهنوردی این مصاحبه را انجام داد. نکته قابل توجه دیگر این بود که در این صعود ۸۰ بانوی ایرانی هم موفق به بام ایران شدند.

یکی دیگر از اقدامات حمایتی حسن در رشته کوهنوردی  و توجه به موفقیت و افتخار آفرینی زنان ایرانی در  کلاس جهانی برنامه‌ریزی برای صعود  بانوان کوهنورد کشورمان به قله اورست بود که تا کنون درباره نقش حسن در جایی درباره آن سخن نگفته‌اند.

خدمت خاص شهید تهرانی‌مقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
اهتزاز پرچم کشورمان و بیرق «السلام علیک یا فاطمه الزهرا»  بر فراز قله اورست

 خانم‌ها «فرخنده صادق» و «لاله کشاورز»  در تاریخ ۹ خردادماه ۱۳۸۴ موفق به فتح قله‌ ۸۸۵۰ متری اورست شدند. این صعود سه ماه به طول انجامید. این دو بانو بر فراز قله اورست پرچم میهنمان و بیرق «السلام علیک یا فاطمه الزهرا» را در دست داشتند. حسن شخصا پس از این صعود از بانوان کوهنورد ایرانی در فرودگاه استقبال کرد که خبرگزاری ایسنا این حضور تاریخی را به ثبت رسانده است.  

خدمت خاص شهید تهرانی‌مقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی

شهید تهرانی‌مقدم پس از این صعود هماهنگ کرد تا هردو بانوی کوهنورد با مقام معظم رهبری دیدار کنند. این زنان همچنین به عنوان نخستین بانوان صعود کننده اورست در منطقه خاورمیانه شناخته می‌شوند.

خدمت خاص شهید تهرانی‌مقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
دیدار بانوان کوهنورد ایرانی با مقام معظم رهبری

تهران فرهنگی: شرایط سخت آب‌وهوایی در زمان صعود این دو زن ایرانی کوهنورد به اورست بی‌سابقه بود و بسیاری از تیم‌های دیگر نتوانستند به قله برسند. در آن سال فصل صعود تقریبا ۲ برابر زمان معمول طول کشید. بااین‌حال، حاکم شدن سه روز هوای نسبتاً مناسب در نهایت باعث شد تا تیم ایران و چند تیم دیگر موفق شوند به قله صعود کنند.

خدمت خاص شهید تهرانی‌مقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
لاله کشاورز سمت راست و فرخنده صادق سمت چپ تصویر

بیشتر بخوانید:
تجلیل رییس جمهور از بانوان صعود کننده به قله‌ی اورست
آنچه باید درباره پدر موشکی ایران بدانید

این دستاورد تاریخی نه‌تنها برای این دو زن قهرمان، بلکه برای تمامی زنان ایرانی، به‌عنوان نمادی از قدرت و استقلال بود. فرخنده صادق و لاله کشاورز با تلاش فراوان و غلبه بر دشواری‌های طاقت‌فرسا، توانستند پرچم ایران را بر فراز بلندترین قله جهان برافرازند و جهان را با توانایی‌ها و استعدادهای زنان ایرانی آشنا کنند. آن‌ها با این صعود بی‌نظیر، راه را برای نسل‌های آینده زنان ایرانی در کوهنوردی هموار کردند و اثبات کردند که هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی اراده آهنین زنان را بگیرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا