انتشار ۲۵۰ عنوان با محوریت روایت ایرانی؛۷۰ نویسنده تربیت کردیم
میر شمسالدین فلاح هاشمی سرپرست نشر صاد در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره فعالیت های این نشر گفت:در حال حاضر مشغول برگزاری کارهای داستان نویسی هستیم. در این کارگاه ها مجموعه درس گفتارهایی را با احسان عباس لو داریم که درباره داستان نویسی در قالب یک مجموعه از پیش ضبط شده در سایت خودنویس قابل دسترس است.
وی افزود: دو کلاس دیگر هم ضبط شده است. یکی از آن ها کلاس روایت شناسی است که توسط آقای آقایی در سی جلسه، درس گفتارها ارائه شده و به تازگی هم آقای شاه آبادی در ۴۵ جلسه، هریک به مدت ۲۰ دقیقه جلسات داستان نویسی را دارند. این کلاس ها برای استفاده بچه های خودنویس و اعضایی که با نشرسرای خودنویس همکاری دارند عرضه می شود و افراد علاقهمند به داستان نویسی می توانند از آن استفاده کنند.
سرپرست نشر صاد در ادامه گفت: خودنویس با این هدف شکل گرفت که استعدادهای جوان و نوجوان کشور را شناسایی کند. به این ترتیب افرادی که در نویسندگی استعداد دارند در قالب فراخوان کشف میشوند و بعد از اینکه طرح هایشان مورد پذیرش قرار گرفت تبدیل به داستان و رمان میشود. تاکنون بیش از ۷۰ عنوان از خودنویسی ها چاپ شده است که حتی برخی از آن ها پرفروش هم هستند. در واقع می توانیم بگوییم توانسته ایم ۷۰ نویسنده در این چند سال تربیت کنیم که بعضا با ناشران دیگر هم کار می کنند و کارهایشان چاپ می شود. پس هدف ما تربیت این نویسندگان است تا بتوانند با محوریت روایت ایرانی برای ایران بنویسند.
فلاحهاشمی گفت: شاید صاد در آغاز تقریبا در همه حوزه های مورد نیاز کشور ورود و کار پژوهشی و داستانی خود را منتشر می کرد، اما از بهمن ۱۴۰۱ که من مشغول به کار شدم تمرکزمان را بر روی روایت ایرانی و ساحت های زیرمجموعه آن گذاشتیم. یکی از این ساحت ها حماسه و اسطوره است و بالای ۹۰ درصد از کتاب های پژوهشی و داستانی این نشر در این زمینه نوشته و منتشر می شوند.
وی همچنین درباره فعالیت مدرسه داستان گفت: مدرسه داستان هم برای خودنویسی هایی است که قبلا از طریق فراخوان کشف شدند و کتاب هم دارند، اما به صورت حرفه ای طرح هایی که خود نشر صاد معرفی کرده است را به طرح های خود اضافه کردند و تقریبا ۱۰ نفر هرسال زیر نظر اساتید به نام نگارش آثار خود را پیش می برند. دوره قبلی این رویداد برگزار شد و کتاب های اعضای خودنویس وارد فضای چاپ و انتشار شده است. در حال حاضر تقریبا این دوستان جزء نویسندگان کشور شدند.
سرپرست نشر صاد ادامه داد: فصلنامه روایت ایرانی هم زیر نظر حوزه هنری و با تمرکز بر روایت ایرانی منتشر می شد و در حال حاضر در دست نشر صاد است. ما برای افرادی که می خواهند بدانند روایت ایرانی چیست و چرا به آن نیازمندیم در این فصلنامه با انتشار مقالات، مصاحبه ها و گفتگوها دوستان را آشنا می کنیم. همچنین افراد می توانند برای آشنایی بیشتر کارهای پژوهشی که در انتشارات منتشر کردیم را به عنوان مصداق مطالعه کنند. کارهای پژوهشی مانند اسطوره و روایت که در حال چاپ است، اساتیر در متون زبان فارسی، تبار داستان که در حال چاپ است و نمایش معنا که منتشر شده است؛ از جمله این آثار پژوهشی هستند. همچنین یکی دو اثر دیگر مانند رئالیسم عرفانی به صورت یک بسته در یک قالب ارائه می شود تا هدف ما از روایت ایرانی مشخص شود. در مجموع ۲۵۰ عنوان کتاب در نشر صاد منتشر شده است که بیشترین حجم آن مربوط به یک تا دو سال اخیر است و کتاب های جدیدی هم در حال انتشار است.
فلاحهاشمی در پایان گفت: بخش دیگری با عنوان «نیاکان» را داریم که حمید بابایی دبیری آن را برعهده دارد. این بخش درباره شخصیت های مبارزی است که در چند سال اخیر دوستان نویسنده جوان از هر استان از زاویه دید خودشان درباره آن ها می نویسند. این مجموعه بسیار جذاب است و تاکنون هم با عناوین مختلفی منتشر شده. برای مثال کتاب «گردن کشان» که درباره ستارخان است منتشر شده است و در حال حاضر هم کار نگارش درباره ۵ شخصیت تمام شده است. تمام افرادی که علیه استبداد مبارزه کردند و برای این کشور سرشناس هستند در این رویداد محور نگارش اند. بنابراین نویسندگانی که نتوانستند در فراخوان شرکت کنند می توانند در این رویداد آثار خود را ارسال کنند. ما هم سعی کردیم برای هریک از این کتاب ها نشست های مختلفی داشته باشیم.